Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lenteachtig begin voorjaarsvakantie voor regio's Midden en Noord

Lenteachtig begin voorjaarsvakantie voor regio's Midden en Noord

DEN HAAG (ANP) - Waar de voorjaarsvakantie voor veel Nederlanders doorgaans in het teken staat van de wintersport, moeten ze dit jaar hun vertier vanwege het coronavirus in eigen land zoeken. Ook biedt vrijwel alleen de buitenlucht mogelijkheden om iets te ondernemen. De vakantie begint in ieder geval wat betreft temperatuur goed.

Volgens Weer.nl staat de lente op het punt om echt te beginnen. De zon laat zich vanaf vrijdag flink zien en in het weekend wordt het 15 tot 18 graden. In het zuiden en oosten zou het zondag zelfs ruim 19 graden kunnen worden.

Vanaf vrijdag start in de regio's Midden en Noord de voorjaarsvakantie. Voor de regio Zuid, die deze week carnavalsvakantie had, zit het er alweer bijna op.

De ANWB waarschuwt dat de Belgische politie extra streng controleert aan de grenzen met Nederland. "Dit om te voorkomen dat Nederlanders vakantie gaan vieren in België en andersom. Bij niet-essentiële reizen worden er boetes uitgedeeld. Tot 1 april zijn die namelijk verboden."

De voorjaarsvakantie volgt kort op de heropening van de basisscholen. Die gingen, net als de kinderopvang en het speciaal onderwijs, maandag 8 februari onder strenge voorwaarden weer open, nadat ze half december de deuren hadden gesloten voor fysiek onderwijs.

Meer uit Binnenland

Drugslab ontdekt in Roosendaal, twee verdachten aangehouden

ROOSENDAAL (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag na een tip in een loods in het Brabantse Roosendaal een werkend drugslab ontdekt. Twee mannen van 33 en 43 jaar uit Tilburg en Oirschot zijn daarbij aangehouden.

1 uur geleden
Geen asielzoekers naar Geertruidenberg, gemeente ziet af van plan

GEERTRUIDENBERG (ANP) - In de Brabantse gemeente Geertruidenberg komt geen opvanglocatie voor asielzoekers. De gemeenteraad was tegen het plan. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag besloten om dat te volgen.

1 uur geleden
Van drugs- en wapenhandel verdacht familielid Taghi blijft in cel

ARNHEM (ANP) - De 21-jarige Aimane T., een familielid van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, moet in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald in een voorbereidende zitting. Gorinchemmer T. wordt verdacht van onder meer handel in en bezit van automatische wapens en harddrugs en een woninginbraak in de periode tussen 2020 en begin 2022.

1 uur geleden
200 kilometer meer file dan normaal tijdens dinsdagavondspits

DEN HAAG (ANP) - De ANWB meldt dat er op het hoogtepunt van de dinsdagavondspits om 17.10 uur 861 kilometer file stond. "Dat is 200 kilometer meer dan normaal op een dinsdag", aldus een woordvoerster. Het was al vroeg druk op de weg omdat mensen eerder naar huis gingen voor pakjesavond.

1 uur geleden
Zes Nederlanders weg uit Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Zes Nederlanders met wie het ministerie van Buitenlandse Zaken in contact stond, hebben dinsdag de Gazastrook verlaten. Dat meldt het ministerie, dat toevoegt dat ze aan de Egyptische grens zijn opgevangen door een team van de Nederlandse ambassade.

1 uur geleden
Komend weekend en volgende week minder treinen rondom Schiphol

AMSTERDAM (ANP) - Treinreizigers moeten komend weekend en van 13 tot en met 19 december rekening houden met minder treinen rondom Schiphol Airport. Dat meldt de NS dinsdag. Spoorwegbeheerder ProRail werkt dan namelijk opnieuw aan het spoor rondom de luchthaven.

2 uur geleden
Vanaf maandag wekenlang geen sneltrein Maastricht-Heerlen

MAASTRICHT (ANP) - Vanaf maandag 11 december rijden er tot uiterlijk eind januari 2024 geen sneltreinen tussen Maastricht en Heerlen. In plaats daarvan rijden er twee keer per uur snelbussen. Dat heeft te maken met testritten die Arriva uitvoert voor de nieuwe drielandenlijn Luik-Maastricht-Heerlen-Aken. De stoptreinen op dat traject blijven wel rijden, twee keer per uur volgens de normale dienstregeling, maakte Arriva dinsdag bekend.

2 uur geleden