Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lelystad Airport aan minister: heroverweeg besluit vergunning

Lelystad Airport aan minister: heroverweeg besluit vergunning

LELYSTAD (ANP) - Lelystad Airport heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in een brief gevraagd om een recent besluit over een natuurvergunning te heroverwegen. Een woordvoerster van Schiphol, dat de woordvoering doet namens Lelystad Airport, bevestigt berichtgeving hierover door EenVandaag.

In maart raakte opening van Lelystad Airport voor passagiersvluchten verder uit beeld. Toen meldde minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) de luchthaven vooralsnog niet de daarvoor benodigde natuurvergunning te geven. Het vliegveld had zich bij de aanvraag volgens haar gebaseerd op onjuiste stikstofberekeningen, waarna de aanvraag werd afgewezen.

Lelystad Airport is het niet eens met het besluit van de minister, aldus de Schiphol-woordvoerster. Volgens EenVandaag, dat zegt de brief in handen te hebben, dreigt de luchthaven zelfs met een rechtszaak als de vergunning er niet komt. Dat wordt niet bevestigd door de woordvoerster van Schiphol. Zij stelt dat Lelystad Airport met de minister in gesprek is, waarbij de luchthaven "alle opties open" houdt.

Lelystad Airport wil de aan de minister verstuurde brief niet openbaar maken.

Meer uit Politiek

PVV-fractie kiest Mulder en De Jong als vicevoorzitters

DEN HAAG (ANP) - De PVV-fractie in de Tweede Kamer heeft na het vertrek van Fleur Agema naar het kabinet twee nieuwe vicevoorzitters gekozen, Edgar Mulder en Léon de Jong. Dat meldt fractieleider Geert Wilders in een bericht op X.

9 uur geleden
Hoekstra zegt vereerd te zijn met voordracht tot Eurocommissaris

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Wopke Hoekstra schrijft op X dat hij zeer vereerd is "dat het kabinet heeft besloten mij te nomineren voor de volgende Europese Commissie". Hij schrijft nog: "Ik dank minister-president Dick Schoof en zijn team zeer voor hun vertrouwen".

10 uur geleden
CDA-leider Bontenbal blij met EU-voordracht Hoekstra

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Henri Bontenbal is verheugd met de voordracht van zijn voorganger Wopke Hoekstra voor een nieuwe termijn als Eurocommissaris. "Een CDA'er op deze plek, daar zijn we blij mee", laat hij weten in een bericht op X.

10 uur geleden
CDA-leider in Europarlement blij met voordracht Wopke Hoekstra

BRUSSEL (ANP) - De delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement Tom Berendsen is "erg blij met deze voordracht" van Eurocommissaris Wopke Hoekstra voor een tweede termijn. Berendsen toont zich ook blij verrast dat deze belangrijke post aan een CDA'er wordt gegund, want in de regeringscoalitie van PVV, VVD, BBB en NSC zit het CDA inmiddels niet meer. "Het zijn turbulente tijden in en rond Europa, ik ben blij dat het kabinet kiest voor stabiliteit en ervaring", zegt Berendsen.

10 uur geleden
Hoekstra voorgedragen voor nieuwe termijn als Eurocommissaris

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft Wopke Hoekstra officieel voorgedragen voor een nieuwe termijn als Eurocommissaris. Minister-president Dick Schoof noemt hem "een sterke kandidaat voor een stevige portefeuille". Ingewijden meldden eerder al dat de keuze was gevallen op de CDA'er.

11 uur geleden
Premier blijft nog paar maanden langer in Torentje

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Dick Schoof en zijn naaste medewerkers blijven naar verwachting nog tot het einde van het jaar werken vanuit het Torentje. De tijdelijke verhuizing naar het gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken laat wat langer op zich wachten. Dat heeft te maken met het ICT-systeem dat moet worden meeverhuisd, bevestigt een woordvoerder na een bericht in het AD.

12 uur geleden
Kabinet wil dat Wopke Hoekstra Eurocommissaris blijft

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil dat CDA'er Wopke Hoekstra Eurocommissaris blijft. Dat bevestigen bronnen na berichtgeving door RTL Nieuws.

23 uur geleden