Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leizpig wint in Berlijn en komt op 2 punten van Bayern München

Leizpig wint in Berlijn en komt op 2 punten van Bayern München

BERLIJN (ANP) - RB Leipzig heeft in de Bundesliga optimaal geprofiteerd van de nederlaag van koploper Bayern München zaterdag bij Eintracht Frankfurt (2-1). De nummer 2 van de ranglijst pakte bij laagvlieger Hertha BSC 3 punten: 0-3. Daarmee bracht Leipzig de achterstand op de titelverdediger terug tot 2 punten.

Marcel Sabitzer opende in de 28e minuut de score. Nordi Mukiele verdubbelde de marge 20 minuten voor tijd. Willi Orban zorgde in de eindfase voor de derde treffer. Met de ruime competitiezege herstelde Leipzig zich van de nederlaag tegen Liverpool (0-2) afgelopen dinsdag in de Champions League.

Bij Hertha BSC ontbraken Deyovaisio Zeefuik, Daishawn Redan en Javairo Dilrosun in de wedstrijdselectie. Justin Kluivert viel bij de bezoekers in de 79e minuut in.

Titelrace

Bij Leipzig wilden ze na afloop nog niets horen over een mogelijk kampioenschap. "Het heeft geen zin om erover te praten, we zullen het zelf moeten laten zien", benadrukte middenvelder Sabitzer. "Als we ons kunnen blijven concentreren op ons eigen spel, dan kan de titelrace tot aan het einde spannend blijven. Dit zijn in elk geval 3 heel belangrijke punten."

Leipzig speelt op 3 april thuis tegen Bayern München.

Meer uit Voetbal

Paris Saint-Germain heeft Franse titel na zege bijna binnen

LORIENT (ANP) - Paris Saint-Germain heeft de twaalfde landstitel bijna binnen. Het elftal van coach Luis Enrique won met 4-1 bij FC Lorient en vergrootte daarmee de voorsprong op eerste achtervolger AS Monaco tot 14 punten. Als Monaco later op woensdag punten verspeelt tegen Lille, is Paris Saint-Germain al kampioen.

4 minuten geleden
FC Twente maakt geen fout en boekt zege op Almere City

Enschede (ANP) - FC Twente heeft anderhalve week voor de belangrijke wedstrijd tegen AZ geen fout gemaakt tegen Almere City. De nummer 3 van de Eredivisie was in het eigen stadion met 3-1 te sterk voor de ploeg van de vertrekkende trainer Alex Pastoor.

54 minuten geleden
Van 't Schip geeft tegen Excelsior voorkeur aan Tahirovic

AMSTERDAM (ANP) - Benjamin Tahirovic heeft in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Excelsior een basisplaats. De 21-jarige middenvelder krijgt de voorkeur boven Branco van den Boomen, die in het vorige competitieduel met FC Twente (2-1 winst) nog vanaf het begin meedeed.

1 uur geleden
Vitesse wil in Gelredome blijven, maar kan huur niet betalen

ARNHEM (ANP) - Vitesse wil volgend seizoen graag in de Gelredome blijven voetballen, maar ziet daar met de huidige huur van 3 miljoen euro geen mogelijkheid voor. Het ideale scenario is volgens algemeen directeur Edwin Reijntjes dat zowel het stadion als de gedegradeerde club in dezelfde handen komt. "Dan kan je nog eens geld verdienen met deze club", oppert Reijntjes op een persconferentie.

2 uur geleden
Sahraoui van Heerenveen niet fit genoeg voor basisplek tegen PSV

HEERENVEEN (ANP) - Aanvaller Osame Sahraoui van sc Heerenveen begint donderdag in het thuisduel met koploper PSV op de bank. De 22-jarige Noor is niet fit genoeg voor een basisplaats.

2 uur geleden
Noodlijdend Vitesse neemt afscheid van zeker helft van personeel

ARNHEM (ANP) - Vitesse gaat de komende maanden afscheid nemen van zeker de helft van zijn personeel. Dat is een van de gevolgen van de zeldzame degradatie van de club en de financiële malaise, maakte algemeen directeur Edwin Reijntjes bekend op een persconferentie. Daarnaast kan medewerkers worden gevraagd loon in te leveren om te mogen blijven werken.

3 uur geleden
Vitesse wil Van den Brom als coach: iets positiefs voor achterban

ARNHEM (ANP) - Vitesse hoopt John van den Brom snel aan te stellen als trainer voor volgend seizoen. Algemeen directeur Edwin Reijntjes is daarover met de voormalig speler en coach van de club in gesprek. "Het zou mooi zijn als John terugkeert bij de club, ook voor de achterban. Dan gebeurt er weer een keer iets positiefs", zegt Reijntjes op een persconferentie van de gedegradeerde club.

4 uur geleden