Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leipzig komt met tien man tot gelijkspel met Hertha

Leipzig komt met tien man tot gelijkspel met Hertha

LEIPZIG (ANP) - RB Leipzig heeft verzuimd de tweede positie in de Bundesliga over te nemen van Borussia Dortmund. De Oost-Duitse club speelde in de lege Red Bull Arena met 2-2 gelijk tegen Hertha BSC en bleef daarmee derde, 2 punten achter Dortmund en 9 minder dan koploper Bayern München. Leipzig speelde het laatste half uur met tien man. De Nederlander Javairô Dilrosun viel in bij Hertha BSC na 70 minuten.

De bezoekers kwamen al snel op voorsprong door een goal van Marko Grujic in de 9e minuut. Lukas Klostermann maakte in de 24e minuut van het harde duel de gelijkmaker met een rake kopbal.

Na rust bleven de ploegen redelijk gelijkwaardig aan elkaar, maar de getalsverhouding op het veld veranderde nadat Marcel Halstenberg van Leipzig in de 63e minuut na zijn tweede gele kaart in korte tijd mocht inrukken met rood. De thuisploeg van coach Julian Nagelsmann kwam in de 68e minuut met een man minder toch op 2-1. De ervaren Hertha-keeper Rune Jarstein leek de inzet van Patrik Schick te keren, maar hij duwde zelf de bal alsnog over de lijn.

Leipzig kon de krappe voorsprong niet vasthouden. Hertha-middenvelder Matheus Cunha, die afgelopen winter voor 18 miljoen euro van Leipzig was overgenomen, werd in de 82e minuut onderuitgehaald in het 16-metergebied. Krzysztof Piatek benutte de strafschop voor de club uit Berlijn en bracht de eindstand op 2-2.

Meer uit Voetbal

Juventus ondanks nederlaag bij Lazio naar finale beker

ROME (ANP) - Juventus heeft zich ten koste van Lazio geplaatst voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi. Het elftal van Massimiliano Allegri verloor de return in Rome met 2-1, maar dat was goed genoeg na de 2-0-zege in de heenwedstrijd in Turijn

7 uur geleden
Koploper Arsenal scoort vijfmaal tegen Chelsea

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft een belangrijke overwinning in de race om de Engelse landstitel geboekt. De koploper was voor eigen publiek veel te sterk voor Chelsea en scoorde vijfmaal (5-0). Kai Havertz en Ben White troffen tweemaal doel.

7 uur geleden
FC Porto neemt Conceição definitief over van Ajax

PORTO (ANP) - Francisco Conceição keert niet meer terug bij Ajax. FC Porto laat weten dat het de optie tot koop in het huurcontract van de 21-jarige vleugelaanvaller heeft gelicht. De Portugees is nu tot medio 2029 aan de huidige nummer 3 van Portugal verbonden.

9 uur geleden
Wedstrijd Inter - Torino dag verplaatst om kampioensfeest

MILAAN (ANP) - De Italiaanse competitiewedstrijd tussen de kersverse kampioen Internazionale en Torino is verplaatst van zaterdag naar zondag om 12.30 uur. Na het duel viert de ploeg van de Nederlanders Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen de landstitel met een bustocht door Milaan en een huldiging.

10 uur geleden
Voetbalster Van Dijk verruilt OH Leuven voor FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Voetbalster Nikée van Dijk speelt volgende seizoen voor FC Twente. De 20-jarige Nederlandse komt over van het Belgische OH Leuven en tekent in Enschede een contract tot de zomer van 2026.

10 uur geleden
Henderson is terug op het trainingsveld bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Jordan Henderson heeft de groepstraining bij Ajax hervat. De middenvelder is hersteld van een rugblessure die hem bijna een maand aan de kant heeft gehouden. Trainer John van 't Schip neemt hem mogelijk op in zijn selectie voor het thuisduel van woensdagavond met Excelsior.

11 uur geleden
Engelse media: trainer Slot topkandidaat voor Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Arne Slot is de belangrijkste kandidaat om Jürgen Klopp bij Liverpool op te volgen. Dat melden Engelse media als Sky Sports, The Guardian, The Times, The Athletic en The Telegraph.

12 uur geleden