Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leidse studentenvereniging sluit pand na overtreden coronaregels

Leidse studentenvereniging sluit pand na overtreden coronaregels

LEIDEN (ANP) - De Leidse studentenvereniging L.V.V.S. Augustinus heeft vrijdag maatregelen genomen, nadat donderdagavond een honderdtal leden coronaregels heeft overtreden. Het bestuur sluit per direct het verenigingspand voor twee weken.

De politie beëindigde de bijeenkomst van eerstejaarsstudenten in het Leidse Van der Werfpark. De studenten zouden met veel bier en wijn samen feest hebben gevierd. Ze zongen ook en hielden zich niet aan de afstandsregel. Omwonenden belden de politie, die het park ontruimde.

L.V.V.S. Augustinus zegt het gedrag 'ten zeerste' af te keuren. "Wij vinden dit gedrag dom en onverantwoord, zeker nu het aantal coronabesmettingen in de regio Hollands-Midden fors oploopt." Naast de sluiting van de sociëteit wordt ook de kennismaking van de eerstejaars twee weken opgeschort en worden alle aanwezigen opgeroepen in thuisquarantaine te gaan. Ook denkt het bestuur nog na over consequenties voor de betrokken leden.

De rector magnificus van de Universiteit Leiden, Carel Stolker, is boos over het gedrag van de studenten. "Ongelooflijke ezels deze studenten. Terecht dat de stad kwaad is - ben ik ook", twittert hij.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Gewonde door schietincident in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Door een schietincident aan de Huygensstraat in Groningen is een man dinsdagavond gewond geraakt. De politie is op zoek naar de verdachte, laat een woordvoerder weten. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht en is volgens de politie buiten levensgevaar.

3 uur geleden
Ambtenaar adviseerde in 2017 al toeslagen ouders te compenseren

DEN HAAG (ANP) - Een ambtenaar waarschuwde in 2017 al voor de "ontoelaatbare handelswijze" van de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst. In de jacht op fraudeurs werden veel toeslagen stopgezet in wat later de toeslagenaffaire werd genoemd. De ambtenaar raadde het managementteam van Toeslagen in een memo aan "een vorm van compensatie" aan te bieden aan ouders wier kinderopvangtoeslag was stopgezet.

4 uur geleden
Minister kan dumpvlucht naar risicogebied niet verbieden

DEN HAAG (ANP) - Vluchten tegen extreem lage prijzen naar gebieden die wegens het coronavirus op oranje staan, kunnen niet verboden worden. Op verzoek van de Tweede Kamer heeft luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen juridisch advies over deze kwestie gevraagd, maar er zijn geen gronden om de vluchten te verbieden.

5 uur geleden
Amalia en Alexia dinsdag pas terug naar Nederland

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia (16) en prinses Alexia (15) zijn zaterdag niet mee teruggevlogen naar Nederland. De prinsessen moesten langer in het vakantieverblijf in Griekenland blijven omdat er niet genoeg vliegtickets waren voor het hele gezin, bevestigt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst aan het ANP na berichtgeving door RTL Boulevard. De oudste twee dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dinsdagmiddag terug naar huis gevlogen.

6 uur geleden
Kabinet: te veel nadelen aan verder uitstel verhuizing Kamer

DEN HAAG (ANP) - Hoewel wordt onderzocht hoe het tijdelijke Tweede Kamergebouw meer 'coronaproof' kan worden gemaakt, gaat de verhuizing komende zomer gewoon door. Verantwoordelijk staatssecretaris Raymond Knops ziet te veel nadelen als de verhuizing toch weer wordt uitgesteld.

7 uur geleden
OM wil cel en tbs voor man die prinses bedreigde

ZWOLLE (ANP) - Tegen een 32-jarige man uit Zwolle is 10 maanden cel en tbs met dwangverpleging geëist voor het bedreigen van prinses Amalia. Hij benaderde haar via Instagram en dreigde haar op Koningsdag op te zoeken.

8 uur geleden
Al bijna 1900 coronapatiënten liggen in ziekenhuis

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is afgelopen etmaal weer flink gestegen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1859 mensen vanwege een besmetting met het coronavirus, 121 meer dan op maandag. Dat is de grootste toename in een dag sinds maart, tijdens de eerste coronagolf. "De verwachting is dat het aantal ziekenhuisopnames in de komende dagen verder zal stijgen, de druk op de ziekenhuizen neemt daarmee verder toe", waarschuwt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

9 uur geleden