Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leiders willen snel akkoord over Europees herstelpakket

Leiders willen snel akkoord over Europees herstelpakket

BRUSSEL (ANP) - Overeenstemming tussen de EU-landen en het Europees Parlement over de EU-meerjarenbegroting en het daaraan gekoppelde herstelfonds heeft de hoogste prioriteit. Om het pakket op 1 januari in werking te laten treden zijn een tijdpad en een werkmethode afgesproken.

"Er is geen tijd te verliezen", lieten Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, parlementsvoorzitter David Sassoli en bondskanselier Angela Merkel van tijdelijk EU-voorzitter Duitsland weten na telefonisch overleg.

De regeringsleiders sloten eerder deze maand een akkoord over de begroting en het fonds voor zwaar door de coronacrisis getroffen landen, samen goed voor zo’n 1800 miljard euro. Het parlement eiste vervolgens meer geld voor zaken als gezondheid, wetenschap, klimaat en jongeren. "We willen onze ambities niet opgeven", twitterde Sassoli na het overleg.

Het parlement wil ook bindende afspraken over nieuwe eigen middelen voor de EU-kas en komt zo snel mogelijk met een standpunt over deze inkomstenbronnen. Als daarover een akkoord wordt bereikt, moeten de nationale parlementen nog hun goedkeuring geven.

Om te zorgen dat de vaart erin blijft heeft Von der Leyen voorgesteld dat de drie elkaar vanaf half september regelmatig spreken.

Meer uit Financieel

Farmaceut J&J stopt wereldwijde verkoop omstreden babypoeder

WASHINGTON (ANP/DPA) - Farmaceut Johnson & Johnson (J&J) stopt volgend jaar met de wereldwijde verkoop van babypoeder met talk dat kankerverwekkend zou zijn. Het bedrijf wil zich enkel richten op babypoeder op basis van maïszetmeel, dat al in verschillende landen verkrijgbaar is.

1 uur geleden
Aegon opnieuw aan kop in AEX, Just Eat Takeaway onderaan

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index. De verzekeraar won een dag eerder al bijna 9 procent dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers en kreeg er nog eens 3 procent bij na een verhoging van het koersdoel door analisten van Berenberg. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (min 2 procent) werd daarentegen van de hand gedaan na het recente sterke koersherstel.

1 uur geleden
Economieminister Japan: meer kernenergie nodig

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Japan heeft meer energie uit kerncentrales nodig om de energievoorziening voor de toekomst veilig te stellen. Dat heeft de nieuwe minister van Economische Zaken, Handel en Industrie Yasutoshi Nishimura gezegd. Volgens hem moeten daarom meer reactoren heropgestart worden.

1 uur geleden
Productie industrie eurozone stijgt door achterstallige orders

LUXEMBURG (ANP) - De industrie in de eurozone heeft in juni opnieuw meer geproduceerd dan de maand ervoor, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Ook ten opzichte van juni 2021 bracht de industrie meer producten voort. In mei nam de productiegroei ook al toe door achterstallige werkzaamheden.

2 uur geleden
Duitse boeren vrezen mislukte oogsten door droogte

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse boeren vrezen dat oogsten kunnen mislukken vanwege de enorme droogte. De problemen door de droogte komen bovenop de uitdagingen voor boeren door de sterk gestegen kosten voor energie, kunstmest en veevoer, zegt de president van brancheorganisatie Deutscher Bauernverband (DBV).

3 uur geleden
Moeder Peijnenburg verkoopt meer koek, maar niet in Nederland

LEMBEKE (ANP/BELGA) - De Belgische koekjesbakker Lotus Bakeries, het moederbedrijf van merken als Peijnenburg en Snelle Jelle, verkocht in de eerste helft van dit jaar ruim 6 procent meer koekjes dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar door prijsverhogingen deed het bedrijf in Nederland minder goede zaken.

3 uur geleden
Scheepsbouwer Damen heeft voor recordbedrag aan werk liggen

GORINCHEM (ANP) - Scheepsbouwer Damen Shipyards heeft voor een recordbedrag aan werk op de plank liggen. Het bedrijf merkt een grote vraag naar jachten. Daarnaast zit ook de orderportefeuille bij de divisie die werkschepen maakt goed vol.

3 uur geleden