Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leiders willen snel akkoord over Europees herstelpakket

Leiders willen snel akkoord over Europees herstelpakket

BRUSSEL (ANP) - Overeenstemming tussen de EU-landen en het Europees Parlement over de EU-meerjarenbegroting en het daaraan gekoppelde herstelfonds heeft de hoogste prioriteit. Om het pakket op 1 januari in werking te laten treden zijn een tijdpad en een werkmethode afgesproken.

"Er is geen tijd te verliezen", lieten Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, parlementsvoorzitter David Sassoli en bondskanselier Angela Merkel van tijdelijk EU-voorzitter Duitsland weten na telefonisch overleg.

De regeringsleiders sloten eerder deze maand een akkoord over de begroting en het fonds voor zwaar door de coronacrisis getroffen landen, samen goed voor zo’n 1800 miljard euro. Het parlement eiste vervolgens meer geld voor zaken als gezondheid, wetenschap, klimaat en jongeren. "We willen onze ambities niet opgeven", twitterde Sassoli na het overleg.

Het parlement wil ook bindende afspraken over nieuwe eigen middelen voor de EU-kas en komt zo snel mogelijk met een standpunt over deze inkomstenbronnen. Als daarover een akkoord wordt bereikt, moeten de nationale parlementen nog hun goedkeuring geven.

Om te zorgen dat de vaart erin blijft heeft Von der Leyen voorgesteld dat de drie elkaar vanaf half september regelmatig spreken.

Meer uit Financieel

Delfts biotechbedrijf krijgt miljoenen om te groeien

DELFT (ANP) - Het nieuwe bedrijfje Cradle uit Delft, dat kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkelt om sneller enzymen te kunnen bouwen, heeft miljoenen opgehaald bij investeerders om verder te kunnen groeien. De investeringsronde leverde 24 miljoen dollar op, omgerekend bijna 22 miljoen euro.

12 minuten geleden
DNB: bankensector weerbaar, maar concurrentie neemt toe

AMSTERDAM (ANP) - De gestegen winsten van Nederlandse banken gaan gepaard met maatschappelijke onvrede over de hoogte van de spaarrente, constateert De Nederlandsche Bank (DNB) in een nieuwe studie. Weliswaar staan banken er in ons land goed voor, de sector moet ervoor waken dat "de rugwind omslaat in tegenwind", aldus de centrale bank, die daarbij onder meer wijst naar de gevolgen van digitalisering en concurrentie.

46 minuten geleden
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stopt met adverteren op X

DEN HAAG (ANP) - De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stopt met adverteren op X. De overheidsinstantie blijft het socialmediakanaal nog wel gebruiken om vragen van klanten te beantwoorden en om eventuele storingen kenbaar te maken, zegt een woordvoerster.

1 uur geleden
Baas vliegtuigmotorenmaker Rolls-Royce gelooft niet in waterstof

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse fabrikant van vliegtuigmotoren Rolls-Royce gelooft niet dat stroom of waterstof toekomst hebben voor de aandrijving van vliegtuigen. Volgens de begin dit jaar aangetreden topman Tufan Erginbilgic is duurzame vliegtuigbrandstof, ofwel zogeheten sustainable aviation fuel (SAF), de enige manier voor grote luchtvaartmaatschappijen om klimaatdoelen te halen.

1 uur geleden
Scholz: overheid zal taken vervullen ondanks begrotingscrisis

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz belooft dat de overheid haar taken zal blijven vervullen, ondanks de begrotingscrisis die zijn regering op haar kop heeft gezet. "De lopende uitgaven zullen niet worden beïnvloed", zei Scholz dinsdag in de Bondsdag, het Duitse parlement. "De staat zal zijn taken blijven vervullen."

1 uur geleden
Reisaanbieders: Duitse kerstmarkten weer in trek bij Nederlanders

DEN HAAG (ANP) - Meerdaagse kerstmarktcruises over de Rijn of een dagtrip naar Oberhausen. Nederlanders trekken in de feestmaanden weer in groten getale de grens over om kerstmarkten in Duitse steden te bezoeken, geven reisorganisaties en de ANWB aan.

2 uur geleden
KPN: veel phishingpogingen bij bedrijven, risico's onderschat

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal pogingen tot phishing bij Nederlandse bedrijven is op weekbasis bijna vertienvoudigd in vergelijking met een jaar eerder. Dat zegt telecomaanbieder KPN op basis van eigen cijfers. Cybercriminelen proberen door phishing persoonlijke, financiële of inloggegevens te verkrijgen.

3 uur geleden