Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Legobeeld van André Hazes duikt op op de Dam

Legobeeld van André Hazes duikt op op de Dam

AMSTERDAM (ANP) - André Hazes is op de Dam in Amsterdam verschenen in de vorm van een groot legobeeld. Kunstenaar Frankey heeft de volkszanger afgebeeld in geel-zwart met zijn kenmerkende zwarte pak, zonnebril, hoed en microfoon. Hazes, die in 2004 overleed, zou dinsdag 69 jaar zijn geworden.

De legoversie van de zanger zit op een van de betonblokken op het plein, die aanslagen met voertuigen moeten voorkomen. De ondernemersvereniging op de Dam had Frankey gevraagd een kunstwerk te maken om deze grijze blokken te verfraaien. Daarop besloot de kunstenaar een beeld te maken van Hazes omdat het "een icoon is voor Amsterdammers en in deze speelgoedversie herkenbaar is voor mensen van over de hele wereld", die normaal gesproken veel op de Dam te vinden zijn.

Frankey: "Op de Dam is het in tijden niet zo rustig geweest als in de afgelopen maanden. Veel Amsterdammers gingen erheen om in alle stilte de Dam te aanschouwen in al zijn schoonheid. Bijna leeg op een paar duiven na. Daarom leek het mij een goed moment voor een iconisch Amsterdams standbeeld. Eentje die niet vertrekt na vier uur werken, zoals de levende standbeelden die er staan, maar rustig op z'n legosteen blijft zitten en de stad aanschouwt."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Heerma: lijsttrekkersstrijd was goede keuze voor CDA

DEN HAAG (ANP) - Hoewel winnaar Hugo de Jonge geen overduidelijke meerderheid van de CDA-leden achter zich kreeg, heeft de strijd om het lijsttrekkerschap de partij veel goeds gebracht, vindt fractievoorzitter Pieter Heerma. Het leverde "heel veel energie, stijgende peilingen en stijgende ledenaantallen" op.

9 minuten geleden
De Jonge wil 'running mate' Omtzigt op nummer twee van CDA-lijst

DEN HAAG (ANP) - Hugo de Jonge gaat als nieuwe leider van het CDA samen met Pieter Omtzigt de verkiezingen voor de Tweede Kamer in. "We gaan het samen doen", aldus De Jonge, die de lijsttrekkersverkiezing met klein verschil won van Omtzigt. Die wordt zijn "running mate" in de campagne en ook de nummer twee op de kandidatenlijst.

13 minuten geleden
'Waterstofauto duurder en minder duurzaam dan stekkerauto'

DELFT (ANP) - Waterstofauto's zijn weliswaar beter voor het klimaat dan benzineauto's, maar scoren op dat vlak niet zo goed als elektrische auto's. Bovendien zijn waterstofauto's duurder. Ook over tien jaar zullen waterstofauto's het qua kosten en duurzaamheid niet winnen van stekkerauto's, meldt het onderzoeksbureau CE Delft.

1 uur geleden
Hugo de Jonge gekozen tot nieuwe leider van het CDA

DEN HAAG (ANP) - Hugo de Jonge is de nieuwe politiek leider van het CDA. De zorgminister en vicepremier won nipt de verkiezing voor een nieuwe lijsttrekker van concurrent Pieter Omtzigt. De Jonge behaalde 50.7 procent van de stemmen van de CDA-leden, maakte het CDA bekend tijdens een bijeenkomst in Den Haag.

1 uur geleden
Man en vrouw opgepakt voor invoer cocaïne in haven Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het zogenoemde Combiteam Havens heeft dinsdag een 50-jarige vrouw uit Zwijndrecht en een 56-jarige man uit Rotterdam opgepakt op verdenking van de invoer van grote hoeveelheden cocaïne in de haven van Rotterdam. Beiden worden ook verdacht van witwassen. De vrouw zou zich bovendien schuldig hebben gemaakt aan corruptie.

1 uur geleden
Dregteam gaat zoeken naar vermist meisje Ameland

BUREN (ANP) - Een dregteam gaat woensdagmiddag naar het lichaam van een vermist Duits meisje in een gebied ten noorden van het dorp Buren op Ameland doorzoeken. Dat meldt de politie. Ondertussen blijft sprake van verscherpt toezicht rond de kustlijnen.

1 uur geleden
Rechter stelt Noord-Brabant in gelijk in stikstofzaak boeren

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft de provincie Noord-Brabant in het gelijk gesteld in een zaak die is aangespannen door boerenorganisaties Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en ZLTO. De organisaties vochten een besluit van de provincie aan om strengere eisen aan de huisvestingssystemen te stellen om zo de stikstofuitstoot te verminderen.

1 uur geleden