Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Legertroepen zetten betogers uit buitenlandministerie Beiroet

Legertroepen zetten betogers uit buitenlandministerie Beiroet

BEIROET (ANP/AFP/DPA) - Eenheden van het Libanese leger hebben zaterdagavond de betogers verwijderd die het ministerie van Buitenlandse Zaken bezet hielden. De demonstranten drongen het pand binnen om hun afkeer van het regeringsbeleid kracht bij te zetten. De gigantische explosie van dinsdag die tot dusver zeker 158 mensenlevens heeft geëist en waardoor duizenden gewonden vielen, versterkte hun woede over de nalatigheid en corruptie van de politieke leiders.

Zaterdag werd er opnieuw op grote schaal geprotesteerd, vreedzaam maar er ontstonden ook ongeregeldheden. Er werden schoten gehoord en een agent van de oproerpolitie kwam om het leven. Hij werd volgens een politiewoordvoerder in het nauw gedreven door betogers toen hij probeerde mensen te helpen die vastzaten in een hotel in het centrum van Beiroet.

Volgens het Libanese Rode Kruis liepen zaterdag ten minste 238 mensen letsel op, 63 van hen moesten naar een ziekenhuis.

Premier Hassan Diab zei maandag een voorstel te zullen presenteren voor vervroegde verkiezingen.

Meer uit Buitenland

Motown-songwriter Lamont Dozier (81) overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse songwriter Lamont Dozier is overleden. Hij is 81 jaar geworden, heeft zijn zoon dinsdag bekendgemaakt. De doodsoorzaak is niet bekend.

1 uur geleden
Premier Estland: geen Russische toeristen meer in Europese Unie

TALLINN (ANP/RTR) - De premier van Estland wil geen Russische toeristen meer in de Europese Unie als straf voor de bloedige Russische invasie in Oekraïne. Regeringsleidster Kaja Kallas roept op de afgifte van toeristenvisa aan Russen te stoppen.

1 uur geleden
VS schrappen 'wrede' antimigratiemaatregel Trump

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten hebben een antimigratiemaatregel van de vorige president Donald Trump geschrapt, die door critici als wreed werd bestempeld. Asielzoekers hoeven niet meer in Mexico te wachten terwijl hun aanvraag bij de rechter loopt.

2 uur geleden
Doden en gewonden bij botsingen op Westelijke Jordaanoever

NABLUS (ANP/AFP/RTR) - Drie Palestijnen zijn om het leven gekomen bij confrontaties met Israëlische troepen die op de Westelijke Jordaanoever een woning binnenvielen, melden de Palestijnse autoriteiten. Het gaat volgens het Israëlische leger onder anderen om een hoge commandant van de militie Al-Aqsa Martelarenbrigades.

3 uur geleden
Zuid-Frans dorp en campings ontruimd om bosbrand

MONTPELLIER (ANP) - Ongeveer 3000 mensen hebben midden in de nacht moeten vluchten voor een bosbrand in de gemeente Mostuéjouls in het Zuid-Franse departement Aveyron. Behalve de inwoners moesten ook alle gasten van omliggende campings vertrekken. Een deel van hen kon terecht in speciale opvangcentra, melden Franse media.

4 uur geleden
Taiwan: China gebruikt oefeningen om invasie voor te bereiden

TAIPEI (ANP/AFP/RTR) - De minister van Buitenlandse Zaken van Taiwan zei dinsdag tijdens een persconferentie dat China de militaire oefeningen in de lucht en op zee van de afgelopen week gebruikt om zich voor te bereiden op een aanval op het eiland. "China's daadwerkelijke bedoeling is om de status quo in de Straat van Taiwan en de hele regio te veranderen", aldus Joseph Wu.

7 uur geleden
Meerdere doden door hevige regenval en overstromingen in Seoul

SEOUL (ANP/AFP/RTR) - In en rond de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul zijn door noodweer en overstromingen minstens zeven mensen overleden. Er worden volgens de autoriteiten ook nog zeker zeven mensen vermist. In delen van de hoofdstad en de omliggende provincie viel maandagavond meer dan 100 millimeter neerslag per uur.

9 uur geleden