Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Legertroepen zetten betogers uit buitenlandministerie Beiroet

Legertroepen zetten betogers uit buitenlandministerie Beiroet

BEIROET (ANP/AFP/DPA) - Eenheden van het Libanese leger hebben zaterdagavond de betogers verwijderd die het ministerie van Buitenlandse Zaken bezet hielden. De demonstranten drongen het pand binnen om hun afkeer van het regeringsbeleid kracht bij te zetten. De gigantische explosie van dinsdag die tot dusver zeker 158 mensenlevens heeft geëist en waardoor duizenden gewonden vielen, versterkte hun woede over de nalatigheid en corruptie van de politieke leiders.

Zaterdag werd er opnieuw op grote schaal geprotesteerd, vreedzaam maar er ontstonden ook ongeregeldheden. Er werden schoten gehoord en een agent van de oproerpolitie kwam om het leven. Hij werd volgens een politiewoordvoerder in het nauw gedreven door betogers toen hij probeerde mensen te helpen die vastzaten in een hotel in het centrum van Beiroet.

Volgens het Libanese Rode Kruis liepen zaterdag ten minste 238 mensen letsel op, 63 van hen moesten naar een ziekenhuis.

Premier Hassan Diab zei maandag een voorstel te zullen presenteren voor vervroegde verkiezingen.

Meer uit Buitenland

Blinken tegen Israël: bescherm burgers zuidelijke Gazastrook

JERUZALEM (ANP/AFP) - De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken heeft bij zijn derde bezoek aan Israël sinds 7 oktober gezegd dat Israël zich moet afvragen hoe burgers in de zuidelijke Gazastrook worden beschermd, voor ze er militaire operaties uitvoeren. Israël moet volgens Blinken alles doen om te voorkomen dat meer burgers het slachtoffer worden.

25 minuten geleden
Russisch hooggerechtshof verbiedt lhbti-beweging om extremisme

MOSKOU (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De "internationale lhbti-beweging" is door het Russische hooggerechtshof als extremistisch aangemerkt en verboden. Het is niet duidelijk welke personen of organisaties door het besluit zullen worden getroffen en wat de gevolgen zullen zijn.

48 minuten geleden
Britse oud-minister van Financiën Alistair Darling (70) overleden

EDINBURGH (ANP/AFP) - De voormalige Britse minister van Financiën Alistair Darling is op 70-jarige leeftijd overleden. De Labourpoliticus zat vanaf de monsterzege van zijn partij in 1997 dertien jaar lang in kabinetten van Tony Blair en Gordon Brown. Hij overleed na een kort verblijf in het ziekenhuis, meldt zijn familie.

1 uur geleden
Onderhandelaars hopen bestand Gaza nog twee dagen te verlengen

CAIRO (ANP/RTR) - Bemiddelaars hopen het tijdelijke bestand tussen Israël en Hamas met nog eens twee dagen te verlengen. Onderhandelaars uit Egypte en Qatar zeggen donderdag dat zo meer gevangenen vrijgelaten kunnen worden en meer humanitaire hulp Gaza binnen kan, melden Egyptische staatsmedia. Het huidige tijdelijke staakt-het-vuren werd deze donderdag op het laatste moment met een dag verlengd, waardoor het vrijdag zou aflopen.

1 uur geleden
Ruim 1100 vrachtwagens met hulp naar Gaza sinds bestand

GAZA-STAD (ANP) - Sinds het ingaan van het staakt-het-vuren in de Gazastrook zijn 1132 vrachtwagens met humanitaire hulpgoederen het gebied binnengekomen via Egypte, meldt de Palestijnse Rode Halve Maan. De cijfers gaan over de geleverde hulp tot en met woensdag.

1 uur geleden
Fonds dat armere landen moet helpen met klimaatschade aangenomen

DUBAI (ANP) - Het fonds dat armere, kwetsbare landen moet helpen met schade aangericht door de gevolgen van klimaatverandering is officieel aangenomen op de klimaattop in Dubai. Vorig jaar besloten landen met elkaar dat het fonds er moest komen, wat velen een "historische beslissing" noemden.

2 uur geleden
The Pogues-frontman Shane MacGowan (65) overleden

DUBLIN (ANP) - Shane MacGowan, leadzanger van de Ierse band The Pogues, is overleden. Hij stierf op 65-jarige leeftijd na een lange periode vol gezondheidsproblemen, heeft zijn vrouw Victoria Mary Clarke op sociale media bekendgemaakt. Ze schrijft dat de "liefde van haar leven" er niet meer is. De twee hadden ruim 32 jaar een relatie.

2 uur geleden