Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leger schiet te hulp na overstromingen in Noord-Spanje

Leger schiet te hulp na overstromingen in Noord-Spanje

MADRID (ANP/DPA) - De Spaanse strijdkrachten schieten te hulp bij overstromingen in het noorden van Spanje. Het leger is gevraagd een eenheid te sturen naar overstroomde gebieden langs de rivier de Ebro in de regio Aragon, melden de autoriteiten.

Ook in de aangrenzende regio Navarra zijn ernstige overstromingen na zware regenval en door smeltende sneeuw en ijs. Huizen en auto's kwamen onder water te staan. Een persoon kwam om het leven toen door een aardverschuiving een dak bezweek. De regionale regering kondigde de noodtoestand af.

In aangrenzende delen van Frankrijk is het eveneens bar en boos. Honderden mensen moesten worden geëvacueerd. Zeker 250 brandweerlieden en drie helikopters zijn ingezet.

Meer uit Buitenland

Oekraïne meldt burgerdoden in noorden door Russische drones

KYIV (ANP) - Russische droneaanvallen hebben dinsdag vijf familieleden gedood in het noorden van Oekraïne en twee mensen in een auto in de noordoostelijke regio, aldus de lokale autoriteiten.

47 minuten geleden
Rusland: 200.000 ton gratis graan naar Afrika verscheept

MOSKOU (ANP) - Rusland heeft zijn initiatief afgerond om 200.000 ton gratis graan naar zes Afrikaanse landen te verschepen, zo laat de Russische minister van Landbouw weten. De graanleveringen waren in juli toegezegd door president Vladimir Poetin.

1 uur geleden
Twee mannen vervolgd voor moord na schietpartij Kansas City

KANSAS CITY (ANP/RTR) - Twee mannen worden vervolgd voor moord om de schietpartij na de huldiging van de winnaars van de Super Bowl in Kansas City. Vorige week kwam bij die schietpartij een vrouw om het leven en raakte zo'n veertig mensen gewond.

2 uur geleden
Nikki Haley noemt oud-president Trump instabiel en gestoord

COLUMBIA (ANP/AFP) - Nikki Haley, Donald Trumps tegenstander in de race om het Republikeinse presidentskandidaatschap, noemt de oud-president "instabiel en gestoord". Haley staat ver achter op Trump in de peilingen, maar weigert haar kandidaatschap neer te leggen.

4 uur geleden
Qatar: Hamas heeft medische hulp voor gijzelaars ontvangen

CAÏRO (ANP/RTR) - Hamas heeft medische middelen gekregen voor gijzelaars die de Palestijnse groep in de Gazastrook vasthoudt, zegt het Qatarese buitenlandministerie. In ruil daarvoor laat Israël meer humanitaire noodhulp het Palestijnse gebied in, aldus een verklaring. Israël en Hamas kwamen vorige maand tot de deal na bemiddeling door Qatar en Frankrijk.

5 uur geleden
Poetin: troepen moeten profiteren van succes in Avdiivka

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin vindt dat de krijgsmacht na het recente succes in Avdiivka moet doorzetten. Het leger moet het succes "doorontwikkelen", zo zei hij. De minister van Defensie Sergej Sjojgoe kondigde aan dat het offensief verder gaat en dat de Russen oprukken richting het westen.

8 uur geleden
VS blokkeren resolutie over bestand in Gaza in Veiligheidsraad

NEW YORK (ANP) - De Verenigde Staten houden zoals verwacht een resolutie tegen in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over een humanitair staakt-het-vuren in Gaza. De resolutie, die werd voorgesteld door Algerije, zit onderhandelingen in de weg, zegt de Amerikaanse VN-ambassadeur Linda Thomas-Greenfield.

9 uur geleden