Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leger Oekraïne houdt stand in Severodonetsk

Leger Oekraïne houdt stand in Severodonetsk

LONDEN (ANP) - Het Oekraïense leger houdt stand in de oostelijke stad Severodonetsk, waar het vanaf drie kanten wordt bestookt door Russische troepen. Dat meldt het Britse ministerie van Defensie in de dagelijkse inlichtingenupdate.

Volgens het ministerie lijkt het er niet op dat een van de strijdende partijen in de afgelopen 24 uur veel terreinwinst heeft geboekt bij de gevechten in Severodonetsk. De burgemeester van de stad liet maandag weten dat het Oekraïense leger genoeg slagkracht heeft om de Russische aanvallen af te slaan.

Volgens het Britse ministerie van Defensie hebben Oekraïënse troepen buiten de Donbas-regio "enkele successen" geboekt, onder meer met tegenoffensieven in de door Rusland bezette regio Cherson in het zuiden van Oekraïne.

Meer uit Buitenland

Paus Franciscus aan de beterende hand, maar nog in het ziekenhuis

ROME (ANP/RTR/AFP) - Paus Franciscus heeft opnieuw een goede en rustige nacht doorgebracht in het ziekenhuis, melden bronnen in het Vaticaan vrijdag. Volgens zijn artsen lijkt hij goed te herstellen van de bronchitisinfectie.

27 minuten geleden
Antwerpse burgemeester mogelijk doelwit terreurverdachten België

ANTWERPEN (ANP) - De terreurverdachten die eerder deze week in België werden opgepakt, beraamden een moordaanslag op de Antwerpse burgemeester Bart De Wever, meldt het Belgische Openbaar Ministerie. Ze maakten zich onder meer boos over het Antwerpse hoofddoekverbod voor baliemedewerkers, schrijven Belgische kranten.

1 uur geleden
Drie tegenstanders voor Erdogan bij Turkse presidentsverkiezingen

ANKARA (ANP/DPA) - Recep Tayyip Erdogan (69) krijgt bij de aankomende presidentsverkiezingen te maken met drie tegenstanders volgens de officiële kandidatenlijst. De belangrijkste uitdager van de zittende president is de leider van de grootste oppositiepartij, de Republikeinse Volkspartij CHP, Kemal Kilicdaroglu (74). Hij voert campagne namens zes partijen.

1 uur geleden
Griekse spoorweginspecteur opgepakt vanwege treinramp

ATHENE (ANP/AFP) - Een Griekse spoorweginspecteur is vrijdag aangehouden in verband met de treinramp van vorige maand waarbij 57 mensen om het leven kwamen. Hij wordt beschuldigd van "verstoring van de verkeersveiligheid", met de dood van veel mensen tot gevolg, volgens een gerechtsfunctionaris.

2 uur geleden
Jaar cel geëist tegen plunderende politieagente in Paramaribo

PARAMARIBO (ANP) - Het Openbaar Ministerie in Suriname heeft donderdag een jaar celstraf geëist tegen politieagente Edith R., tijdens een speciale zitting voor de plunderaars van 17 februari. Tegen haar partner Guillermo B. werd een straf van 8 maanden waarvan drie voorwaardelijk geëist, zo schrijft de Surinaamse nieuwssite Waterkant.

5 uur geleden
'Blade runner' Oscar Pistorius komt mogelijk vervroegd vrij

PRETORIA (ANP) - De Zuid-Afrikaanse hardloper Oscar Pistorius krijgt mogelijk vrijdag al te horen of hij vervroegd vrijkomt. 'Blade runner' zoals de bijnaam van de gehandicapte sporter luidt, werd in 2017 veroordeeld voor het doodschieten van zijn vriendin.

6 uur geleden
Trump gaat zichzelf dinsdag aangeven zegt advocaat

PALM BEACH (ANP) - Volgens een van zijn advocaten zal voormalig president Donald Trump zichzelf dinsdag aangeven voor voorgeleiding in verband met de aanklacht tegen hem in een rechtbank in Manhattan. Dit schrijft The New York Times.

6 uur geleden