Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leger Israël: Gazastrook toch niet met grondtroepen binnengetrokken

Leger Israël: Gazastrook toch niet met grondtroepen binnengetrokken

JERUZALEM (ANP/AFP) - Het Israëlische leger is de Gazastrook donderdagavond toch niet binnengetrokken, heeft een woordvoerder van het Israëlische leger gezegd in de nacht van donderdag op vrijdag.

Diezelfde woordvoerder had donderdagavond laat juist nog bevestigd dat er wel sprake was van een Israëlische grondoperatie in de Gazastrook. Volgens het Israëlische leger is er sprake geweest van een "intern communicatieprobleem".

Het Israëlische leger meldde op Twitter dat grondtroepen met luchtsteun doelen in de Gazastrook aanvielen. Twee uur nadat een woordvoerder had bevestigd dat Israëlische troepen de grens met de Gazastrook waren overgestoken, kwam het leger met een "verduidelijking" waarin gesteld wordt dat Israëlische grondtroepen en de luchtmacht weliswaar doelen in de Gazastrook bestoken, maar het gebied niet zijn binnengetrokken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Dode en vermisten na instorten steiger Antwerpen

ANTWERPEN (ANP) - Zeker één persoon is in het Belgische Antwerpen om het leven gekomen door het instorten van een bouwsteiger en een deel van een school in aanbouw. De brandweer zoekt nog naar vijf vermisten die onder het puin liggen. "Onze ploegen krijgen bijstand van een aannemer met gespecialiseerd materiaal", meldt de hulpdienst op Twitter.

43 minuten geleden
Belgen mogen langer en met meer mensen samen tafelen of drinken

BRUSSEL (ANP) - Belgen mogen binnenkort weer langer naar café en restaurant. Nu de corona-epidemie aan kracht blijft inboeten, mogen ze bovendien met dubbel zoveel mensen aan tafel (van vier naar acht), hebben de verantwoordelijke ministers besloten.

1 uur geleden
Lissabon op slot vanwege Delta-variant, toeristen mogen wel weg

LISSABON (ANP/DPA) - De Portugese hoofdstad Lissabon ging vrijdagmiddag op slot vanwege het groeiende aantal coronabesmettingen. De circa 2,8 miljoen inwoners van het hoofdstedelijk gebied mogen tot maandagochtend vroeg niet zomaar naar andere delen van het land reizen. Toeristen die naar Lissabon vliegen en daarna willen doorreizen naar hun vakantiebestemming buiten de stad, worden niet tegengehouden.

1 uur geleden
Antwerpse bouwsteiger stort in en bedelft meerdere mensen

ANTWERPEN (ANP) - Een ingestorte bouwsteiger heeft in Antwerpen meerdere mensen bedolven. De brandweer heeft inmiddels een tiental slachtoffers bevrijd, maar er liggen nog mensen onder het steigermateriaal en het puin.

3 uur geleden
WHO: Delta-variant corona op weg wereldwijd dominant te worden

GENÈVE (ANP) - De Delta-variant is wereldwijd goed op weg de overheersende variant van het coronavirus te worden, zegt WHO-hoofdwetenschapper Soumya Swaminathan. Dat komt doordat deze mutatie extra besmettelijk is.

3 uur geleden
Tweede termijn voor VN-chef António Guterres

NEW YORK (ANP) - De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft António Guterres benoemd voor een tweede termijn als secretaris-generaal van de volkerenorganisatie. De Veiligheidsraad met daarin de machtigste landen gaf eerder deze maand al unaniem haar zegen aan de 72-jarige Portugees.

3 uur geleden
Italië heft inreisbeperkingen op voor reizigers uit EU

ROME (ANP/AFP/RTR) - Italië heft zaterdag de inreisbeperkingen op voor EU-reizigers die met een speciale coronapas kunnen laten zien dat ze volledig ingeënt zijn tegen Covid-19, negatief zijn getest op het virus of recentelijk zijn hersteld na een besmetting. Nu moet deze groep nog een negatieve coronatest overleggen.

3 uur geleden