Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leger Israël: Gazastrook toch niet met grondtroepen binnengetrokken

Leger Israël: Gazastrook toch niet met grondtroepen binnengetrokken

JERUZALEM (ANP/AFP) - Het Israëlische leger is de Gazastrook donderdagavond toch niet binnengetrokken, heeft een woordvoerder van het Israëlische leger gezegd in de nacht van donderdag op vrijdag.

Diezelfde woordvoerder had donderdagavond laat juist nog bevestigd dat er wel sprake was van een Israëlische grondoperatie in de Gazastrook. Volgens het Israëlische leger is er sprake geweest van een "intern communicatieprobleem".

Het Israëlische leger meldde op Twitter dat grondtroepen met luchtsteun doelen in de Gazastrook aanvielen. Twee uur nadat een woordvoerder had bevestigd dat Israëlische troepen de grens met de Gazastrook waren overgestoken, kwam het leger met een "verduidelijking" waarin gesteld wordt dat Israëlische grondtroepen en de luchtmacht weliswaar doelen in de Gazastrook bestoken, maar het gebied niet zijn binnengetrokken.

Meer uit Buitenland

Meerdere doden bij schietpartij in winkelcentrum Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP/RTR/DPA) - Bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn "meerdere doden" gevallen, meldt de politiechef zonder een exact dodental te geven. Eerder zondag schreef burgemeester Sophie Haestorp Andersen al op Facebook: "We weten nog niet zeker hoeveel gewonden of doden er zijn, maar het is zeer ernstig."

51 minuten geleden
Oekraïens leger bevestigt terugtrekking uit Lisitsjansk

KIEV (ANP/AFP) - Het Oekraïense leger heeft zijn soldaten teruggetrokken uit de strategische oostelijke stad Lisitsjansk, na weken van hevige gevechten met Russische troepen. "Om de levens van Oekraïense verdedigers te behouden, is besloten tot terugtrekking", zei het leger in een verklaring, waarin het verwees naar de superioriteit van Rusland in zowel aantal als materieel.

2 uur geleden
Slachtoffers bij schietpartij in winkelcentrum Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP/RTR/DPA) - Bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn meerdere slachtoffers gevallen. De politie meldt dat in verband met het incident een persoon is gearresteerd. Verdere mededelingen waren er nog niet.

2 uur geleden
Meerdere doden door breuk van gletsjer in Italiaanse Alpen

BOLZANO (ANP/DPA/AFP) - Zeker zes mensen zijn om het leven gekomen in de Italiaanse Alpen door een breuk van een gletsjer, waardoor een lawine van ijs, sneeuw en rotsblokken ontstond. De slachtoffers zijn bergbeklimmers, melden Italiaanse media.

4 uur geleden
Legendarische Britse theaterregisseur Peter Brook overleden

PARIJS (ANP) - De Britse theaterregisseur Peter Brook is op 97-jarige leeftijd overleden, meldt zijn uitgever op Twitter. Brook wordt beschouwd als de beste toneelregisseur van de 20e eeuw. Hij won meerdere grote theaterprijzen, waaronder Tony en Emmy Awards.

5 uur geleden
Oekraïne meldt doden bij aanval op Slovjansk

SLOVJANSK (ANP/RTR/AFP) - Bij een aanval op de Oost-Oekraïense stad Slovjansk zijn veel doden en gewonden gevallen, meldt de burgemeester van de stad. Volgens hem braken er vijftien branden uit. Het zou de zwaarste beschieting van de stad de afgelopen tijd zijn na de Russische invasie eind februari.

7 uur geleden
Chinese ontwikkelaars accepteren watermeloenen voor aankoop huis

PEKING (ANP/AFP) - Projectontwikkelaars in China die in financiële moeilijkheden verkeren, accepteren sinds kort betalingen voor woningen in de vorm van watermeloenen, perziken, knoflook en andere landbouwproducten, schrijven staatsmedia. De bouwers doen dit om te proberen kopers te lokken die worden afgeschrikt door een inzakkende Chinese huizenmarkt.

7 uur geleden