Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leger des Heils: kabinetsplan voor kwetsbaarste burgers onduidelijk

Leger des Heils: kabinetsplan voor kwetsbaarste burgers onduidelijk

ALMERE (ANP) - Het is volstrekt onduidelijk wat dit kabinet gaat doen voor de kwetsbaarste burgers in ons land, stelt het Leger des Heils in een reactie op het eerder deze week gepresenteerde hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB. "In de onderbouwing van de plannen missen de garanties voor deze groep en daar maken wij ons zorgen over", zegt bestuursvoorzitter Harm Slomp in een verklaring.

Volgens het Leger des Heils missen in het akkoord concrete maatregelen om de stijgende dakloosheid tegen te gaan. Verder wijst de organisatie erop dat de bed-bad-broodregelingen "simpelweg worden afgeschaft".

Ook is volgens het Leger des Heils niet helder hoe de nieuwe coalitie mensenhandel denkt aan te pakken. De organisatie zegt graag met nieuwe bewindspersonen om tafel te gaan "om oplossingen te vinden die wel garanties bieden voor de meest kwetsbare mensen in Nederland".

Meer uit Binnenland

Motorrijder overleden door ongeluk in Heemserveen

HEEMSERVEEN (ANP) - Een motorrijder is zaterdagochtend overleden door een ongeluk op de Jachthuisweg in het Overijsselse Heemserveen. Dat meldt de politie.

6 minuten geleden
Geen treinen op HSL tussen Amsterdam en Rotterdam om seinstoring

UTRECHT (ANP) - Tussen Amsterdam en Rotterdam rijden sinds zaterdagochtend geen treinen over het traject van de hogesnelheidslijn (HSL). Eerder werd verwacht dat de seinstoring rond 10.00 uur verholpen zou zijn, maar inmiddels is de prognose bijgesteld naar 12.30 uur. De NS meldde het probleem iets na 07.30 uur.

1 uur geleden
Mannen mishandeld in Breda, vier verdachten aangehouden

BREDA (ANP) - Op de Torenstraat in Breda zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen mishandeld. Zij zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft vier verdachten aangehouden voor de mishandeling.

2 uur geleden
Bewoonster dood gevonden na woningbrand in Hulsberg

HULSBERG (ANP) - Een vrouw in Hulsberg is zaterdagochtend dood gevonden na een brand in haar woning. Dat maakte de politie bekend.

3 uur geleden
PVV wil in nieuwe Europese fractie met Le Pen en Meloni

DEN HAAG (ANP) - De PVV wil zich in het Europees Parlement aansluiten bij de nieuw te vormen Europese fractie van radicaal rechtse partijen. Marine Le Pen, de voorvrouw van het Franse Rassemblement National (voorheen Front National) wil zo'n nieuwe fractie oprichten. "Als wij zetels halen, sluiten wij daar graag bij aan", aldus PVV-lijsttrekker Sebastiaan Stöteler in Op1.

13 uur geleden
Emotioneel samenzijn in Vlaardingen voor zwaargewond pleegmeisje

VLAARDINGEN (ANP) - In Vlaardingen zijn zo'n tweehonderd mensen samengekomen voor het stadhuis om met elkaar te praten over het 10-jarige pleegmeisje uit de stad dat zwaargewond in het ziekenhuis ligt. Ze legden knuffels op het plein voor het stadhuis en staken kaarsjes aan. Sommige aanwezigen lieten hun emoties de vrije loop; een enkeling ging tekeer tegen de aanwezige politie en hulpverleners.

16 uur geleden
Bruins Slot: VS blokkeren inzet F-16's tegen Rusland niet

PRAAG (ANP) - Oekraïne mag de F-16's die het van Nederland krijgt ook inzetten tegen doelen in Rusland. Daarvoor is geen toestemming nodig van de Verenigde Staten, zegt buitenlandminister Hanke Bruins Slot. Het gebruik is ook niet beperkt tot de grensstreek bij Charkiv, zoals dat voor Amerikaanse wapens geldt.

20 uur geleden