Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lege stoelen bij Australische repatriëringvlucht vanuit India

Lege stoelen bij Australische repatriëringvlucht vanuit India

NEW DELHI (ANP/RTR) - De eerste Australische repatriëringsvlucht vanuit India vertrekt vanwege coronabesmettingen maar met de helft van de passagiers. Meer dan veertig mensen, die al sinds begin mei in het land vastzitten, zijn volgens lokale media positief getest. Zij en hun nauwe contacten mogen nog niet terugkeren, zeventig anderen wel.

De vlucht van vrijdag is de eerste van de drie die de regering al heeft ingepland. Die autoriteiten weerden alle reizigers uit India vanwege de coronacrisis in dat land, maar kwam daar na veel kritiek op terug. Hoewel de internationale grenzen al ruim een jaar grotendeels zijn gesloten, mochten Australische staatsburgers en inwoners altijd vanuit het buitenland terugkeren.

In India zijn ongeveer 9000 Australische staatsburgers en inwoners die terug naar huis willen. Australië wil eind juni duizend van hen hebben gerepatrieerd. Kwetsbare mensen krijgen hierbij voorrang. Zij moeten zich voor vertrek laten testen op het coronavirus en mogen alleen met een negatieve uitslag mee.

Quarantaine

De passagiers moeten bij terugkomst twee weken in quarantaine. Dat gebeurt onder meer in Howard Springs. De afgelegen quarantainefaciliteit in die noordelijke stad kan nu elke twee weken 1000 mensen opvangen. De regering wil de capaciteit in juni hebben verdubbeld.

Het inreisverbod voor mensen uit India duurt nog tot en met zaterdag. Tot die tijd is het voor mensen zonder Australische nationaliteit of verblijfsvergunning verboden om naar Australië te komen. Op overtreding staat een boete of een celstraf, net als bij het negeren van de quarantaineplicht in het land.

Meer uit Buitenland

Secret Service ontkent afwijzing verzoek extra beveiliging Trump

WASHINGTON (ANP) - De Secret Service ontkent dat een recent verzoek om de beveiliging rondom oud-president Donald Trump op te schroeven, is afgewezen. Deze Amerikaanse veiligheidsdienst is verantwoordelijk voor de bescherming van hoogstaande politieke figuren.

18 minuten geleden
Actrice Shannen Doherty overleden op 53-jarige leeftijd

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Shannen Doherty is zaterdag overleden op 53-jarige leeftijd. Dat meldt Leslie Sloane, de publicist van de actrice zondag aan het Amerikaanse tijdschrift People. Doherty leed al jaren aan kanker.

23 minuten geleden
Belgische premier De Croo noemt aanslag op Trump 'onaanvaardbaar'

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump "schokkeert" en is "onaanvaardbaar", zegt de Belgische premier Alexander De Croo zondag in een verklaring tegen Belgische media.

48 minuten geleden
Trump kijkt uit naar toespraak op Republikeinse conventie

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump zegt uit te kijken naar zijn toespraak in Wisconsin, waar vanaf maandag de Republikeinse conventie wordt gehouden. "Het is nu belangrijker dan ooit dat we verenigd blijven en ons ware karakter als Amerikanen tonen, sterk en vastberaden", aldus Trump in een bericht op Truth Social.

1 uur geleden
Campagne van Trump schroeft beveiliging op na moordaanslag

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het campagneteam van Donald Trump gaat de beveiliging op de campagnekantoren opschroeven na de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president. Dit is bekendgemaakt in een memo aan de medewerkers, schrijft de nieuwssite Politico. De memo is gericht aan medewerkers in Washington en West Palm Beach in Florida.

1 uur geleden
Medeleven uit Spanje voor slachtoffers aanslag op Trump

MADRID (ANP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez en het koningspaar hebben hun medeleven uitgesproken na de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. "Geweld en haat horen niet thuis in een democratie", benadrukt Sánchez op X. De premier wenst Trump en de twee andere gewonden een spoedig herstel toe. Ook condoleert hij de familie van de doodgeschoten toeschouwer.

1 uur geleden
Kremlin veroordeelt moordaanslag op Trump

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland verzet zich "krachtig" tegen geweld te midden van een politieke strijd. Dat zegt het Kremlin in een reactie op de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump.

2 uur geleden