Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leerling neergestoken in school Deurne, medeleerling aangehouden

Leerling neergestoken in school Deurne, medeleerling aangehouden

DEURNE (ANP) - In een school aan de Meester de Jonghlaan in Deurne is vrijdagochtend een steekpartij tussen twee leerlingen geweest. Daarbij raakte een jongen gewond, maakte de school bekend. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De andere jongen is aangehouden, heeft de school vrijdag laten weten. Volgens de politie is later nog een tweede persoon aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij.

De steekpartij speelde zich af in een school voor voortgezet speciaal onderwijs, De Korenaer. Dat is een school van de Aloysiusstichting voor kinderen met gedragsproblemen. De school verzorgt momenteel onderwijs aan examenleerlingen en aan jongeren die wonen op het terrein van Bijzonder Jeugdwerk. Dat is een instelling in Deurne die gezinnen en jongeren met complexe gedragsproblemen helpt en zorg aan jongvolwassenen tot 27 jaar aanbiedt.

De steekpartij deed zich rond 10.00 uur voor. De hulpdiensten riepen vlak daarna een traumahelikopter op. Volgens een woordvoerder van de school is het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is.

Sneeuwballengevecht

Volgens Omroep Brabant ging aan de steekpartij een uit de hand gelopen sneeuwballengevecht vooraf. De school stelt dat de steekpartij zich buiten op het schoolterrein zou hebben afgespeeld. Maar volgens een medeleerling op Omroep Brabant gebeurde het in de school, met de schoolleiding er omheen. Een woordvoerder van de politie kon hierover nog niets zeggen. De school onthoudt zich van verder commentaar en verwijst naar de politie.

Wel laat de school weten dat medeleerlingen en het team van de school erg geschrokken zijn. De school blijft vrijdag open, naar eigen zeggen om leerlingen structuur en continuïteit te kunnen bieden. Extra leerkrachten zijn ingezet op school, evenals een opvangteam van de eigen organisatie om met iedereen over het incident te praten.

De ouders zijn op de hoogte gesteld. Een woordvoerder van de politie zei dat mogelijk later vrijdagmiddag meer bekend wordt over wat er gebeurd is.

Meer uit Binnenland

Twee vermisten bootongeluk Dinteloord waarschijnlijk overleden

DINTELOORD (ANP) - De twee nog vermiste opvarenden van de boot die dinsdagmiddag omsloeg in het Volkerak zijn vermoedelijk niet meer in leven. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldt dat de hulpdiensten de reddingsactie omzetten in een bergingsactie. Ze houden er rekening mee dat de twee zijn overleden, licht een woordvoerster toe. "De hulpdiensten zijn niet ineens weg en ze blijven voorlopig nog zoeken, maar dan niet meer naar gewonden maar naar lichamen."

4 uur geleden
Dode en twee vermisten door omslaan boot bij Dinteloord

DINTELOORD (ANP) - Bij Dinteloord is dinsdagmiddag een persoon om het leven gekomen doordat de boot waarin het slachtoffer zat was omgeslagen. Naar twee andere opvarenden wordt nog "met man en macht gezocht", meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Over de identiteit van het overleden slachtoffer is nog niets bekendgemaakt.

7 uur geleden
73 klimaatdemonstranten aangehouden voor blokkade A12

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dinsdag 73 klimaatdemonstranten opgepakt op de A12 in Den Haag. Ze gingen rond 12.00 uur de weg op en liepen onder meer door naar de tunnelbak. Onder de aangehouden personen zat ook een minderjarige, meldt de politie. Alle 73 zijn aangehouden voor het overtreden van de Wet Openbare Manifestaties (WOM). Rond 15.30 uur was de weg weer open voor verkeer, aldus de politie.

8 uur geleden
Aanpak toeslagfraude moest 'onmogelijke' 15 miljoen extra opleveren

DEN HAAG (ANP) - De bestrijding van fraude met de kinderopvangtoeslag moest in 2011 25 miljoen euro opleveren. Dit besluit is doorgedrukt, terwijl de verantwoordelijke Belastingdienst had aangegeven maximaal 10 miljoen euro te kunnen ophalen bij fraudeurs. De parlementaire enquêtecommissie die het fraudebeleid in de afgelopen twee decennia ontleedt, is in haar onderzoek de extra 'taakstelling', zoals zo'n bedrag in Haags jargon heet, tegengekomen. Dat werd duidelijk tijdens het verhoor van de voormalige topman van de Belastingdienst.

9 uur geleden
Opleiding geneeskunde Erasmus MC woensdag hervat

ROTTERDAM (ANP) - Studenten van de opleiding geneeskunde aan het Erasmus MC krijgen vanaf woensdag weer les. De opleiding lag stil sinds vrijdag, na de dodelijke schietpartij in het ziekenhuis. Dat bevestigt een woordvoerder van het Erasmus MC na berichtgeving van RTV Rijnmond.

9 uur geleden
Taakstraf geëist tegen agent die ongewild arrestant doodschoot

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een taakstraf van zestig uur geëist tegen een agent die in maart vorig jaar per ongeluk een 27-jarige man doodschoot. Dat gebeurde bij een arrestatie in Waalwijk. De agent, een lid van het arrestatieteam (AT), zou onbedoeld de trekker hebben overgehaald.

10 uur geleden
Belastingdienst besprak risico's verfoeid antifraudesysteem niet

DEN HAAG (ANP) - In het weekend waarin de top van de Belastingdienst besloot om een uiterst omstreden en onwettig risicomodel versneld in te voeren in de strijd tegen fraude, zijn de mogelijke consequenties hiervan niet besproken. Peter Veld, indertijd de hoogste baas bij de Belastingdienst, gaf goedkeuring voor dit antifraudesysteem dat na het 'kroningsweekend' in april 2013 is ingevoerd. Het model zou eigenlijk pas in september in gebruik worden genomen.

11 uur geleden