Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leerkracht opgepakt voor naaktfoto's van kinderen

Leerkracht opgepakt voor naaktfoto's van kinderen

HEUSDEN (ANP) - De politie heeft vorige week maandag een 44-jarige leerkracht uit de gemeente Heusden (Noord-Brabant) aangehouden in een zedenzaak. Hij kwam als verdachte naar voren, nadat de politie een melding had gekregen dat een man heimelijk opnamen zou maken van kinderen, zo meldt het Openbaar Ministerie.

De verdachte geeft les op een basisschool in de gemeente Heusden. De betrokken kinderen zijn geen leerlingen van deze school, zo meldt het OM. En het incident uit de melding was niet in de gemeente Heusden, maar ergens anders in de provincie. De werkgever van de man is op de hoogte gesteld van de aanhouding.

De politie heeft onder meer mobiele telefoons in beslag genomen waarop afbeeldingen, waaronder naaktfoto's, van kinderen staan. Het OM zegt dat naar de aard en omvang van de afbeeldingen verder onderzoek wordt gedaan.

De man zit op dit moment vast "voor het incident waarmee het onderzoek begon en vanwege de naaktfoto’s, voor het bezit van kinderporno. Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen wat de precieze verdenking wordt", aldus het OM.

De man is vorige week donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaalde dat hij nog zeker twee weken langer vast moest blijven zitten. Op 14 september moet hij voor de raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant verschijnen.

Meer uit Binnenland

Vakantieverkeer leidt tot drukte op Europese snelwegen

DEN HAAG (ANP) - Op Europese snelwegen is het zaterdag zoals verwacht druk door vakantieverkeer, ziet ANWB Verkeersinformatie. Rond het middaguur lopen automobilisten op de bekende Route du Soleil in Frankrijk zo'n anderhalf uur vertraging op tussen Lyon en Orange, op de A7. Wie vanaf daar verder doorrijdt naar Spanje, heeft op de A9 richting de Pyreneeën ongeveer een uur oponthoud, aldus de ANWB.

10 minuten geleden
Drukte op wegen naar de kust, parkeerlocaties raken vol

DEN HAAG (ANP) - Het is erg druk op "vrijwel alle wegen naar de kust", meldt de ANWB. Zo loopt het verkeer onder meer vast op de doorgangswegen naar Scheveningen en op wegen richting de Noord-Hollandse stranden van Zandvoort, Bloemendaal en Castricum. Ook op verschillende doorgangsroutes aan de Zeeuwse kust is het druk.

38 minuten geleden
Opnieuw serval weggelopen in Helmondse wijk Houtdonk

HELMOND (ANP) - In de Helmondse wijk Houtdonk is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een serval weggelopen. De politie waarschuwde inwoners van de Brabantse plaats via Burgernet om hun honden en katten binnen of aangelijnd te houden. In november ontsnapte in dezelfde wijk ook al een serval. Die keerde na enkele dagen uit zichzelf terug. "Het lijkt erop dat het hetzelfde dier is", zegt een woordvoerder van de politie.

1 uur geleden
Schiphol ziet veel passagiers vroeger komen na computerstoring

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol ziet zaterdagochtend veel passagiers vroeger naar de luchthaven komen, na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag. Dat is volgens Schiphol begrijpelijk, maar niet noodzakelijk en kan tot extra drukte leiden wanneer die reizigers samenkomen met passagiers die op het geadviseerde tijdstip arriveren.

1 uur geleden
Man (24) aangehouden voor brandstichting op camping Zwarte Cross

LICHTENVOORDE (ANP) - De politie heeft een 24-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting op de camping van festival Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Daar brandden vrijdagavond drie caravans uit. "Door adequaat handelen van campingbezoekers, medewerkers van het festival en hulpdiensten werd erger voorkomen", aldus de politie zaterdag.

2 uur geleden
Warmste periode van het jaar is dit jaar licht wisselvallig

HOUTEN (ANP) - De periode van 20 juli tot en met 21 augustus, ook wel bekend als de hondsdagen, verloopt dit jaar anders dan gebruikelijk en is licht wisselvallig. Wat normaal gesproken de warmste periode van het jaar is, brengt volgens Weeronline nu waarden tussen 21 graden in het noordwesten en maximaal 25 graden in het zuidoosten van het land.

2 uur geleden
Hoofdredacteur NOS Sport: verandering is lastig en duurt lang

HILVERSUM (ANP) - De nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport dacht de cultuuromslag op de werkvloer "in een paar maanden geregeld te kunnen hebben". Een jaar na zijn aanstelling noemt Gert-Jaap Hoekman dat in gesprek met het AD "naïef". Nu hoopt Hoekman zijn doel in januari volgend jaar bereikt te hebben.

3 uur geleden