Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leden van Huis van Afgevaardigden VS moeten mondkapje dragen

Leden van Huis van Afgevaardigden VS moeten mondkapje dragen

WASHINGTON (ANP) - De Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi heeft woensdag aangekondigd dat leden van het Huis en medewerkers verplicht een mondkapje moeten dragen.

De Congresleden mogen hun maskers afdoen als ze het Huis toespreken, aldus Pelosi. "De voorzitter verwacht dat alle leden en medewerkers zich aan deze verplichting houden als teken van respect voor de gezondheid, veiligheid en het welzijn van anderen die aanwezig zijn in de kamer en de omliggende ruimtes", zei de voorzitter.

Het besluit komt nadat het Republikeinse congreslid Louie Gohmert, die tijdens de coronapandemie standvastig weigerde een masker te dragen, woensdag positief op Covid-19 testte. Ten minste drie van zijn collega's zeiden daardoor in thuisisolatie te zullen gaan.

Pelosi waarschuwde dat ze de bevoegdheid heeft om een lid van de vloer te laten verwijderen als die geen mondkapje draagt. Leden die vergeten een masker mee te nemen, kunnen die volgens haar bij de ingang van het Huis ophalen.

Meer uit Buitenland

VS-militair overleden die zichzelf in brand stak bij ambassade Israël

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse militair die zichzelf in brand had gestoken bij de Israëlische ambassade in de Amerikaanse hoofdstad Washington, is overleden. Dat melden Amerikaanse media.

23 minuten geleden
Slowakije: landen overwegen troepen te sturen naar Oekraïne

BRATISLAVA (ANP/RTR) - Sommige landen van de EU en de NAVO overwegen troepen naar Oekraïne te sturen, stelt de Slowaakse premier Robert Fico. Hij wil niet zeggen om welke landen het gaat. Het zou niet gaan om een inzet in Europees of NAVO-verband.

51 minuten geleden
Aanhang Navalny houdt afscheidsbijeenkomst voor einde week

MOSKOU (ANP/RTR) - Een team medestanders van de in gevangenschap overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft gemeld dat er "voor het einde van de werkweek" een publieke herdenking van hem komt. Er wordt gezocht naar een plek waar de bijeenkomst kan plaatsvinden. Die is nog niet gevonden, zo wordt via sociale media bericht. Aanvankelijk was sprake van een begrafenis, maar volgens Navalny-woordvoerster Kira Jarmisj is nog niet bekend waar en wanneer Navalny wordt begraven.

52 minuten geleden
Team van Navalny: begrafenis Navalny voor einde werkweek

MOSKOU (ANP/RTR) - Een team van medestanders van de in gevangenschap overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft gemeld dat hij "voor het einde van de werkweek" wordt begraven. Er wordt gezocht naar een plek waar een publieke begrafenis kan plaatsvinden. Die is nog niet gevonden.

1 uur geleden
Bijna drie jaar cel geëist tegen Russische mensenrechtenactivist

MOSKOU (ANP/AFP) - Een aanklager heeft in Rusland bijna drie jaar cel geëist tegen mensenrechtenactivist Oleg Orlov. De 70-jarige Orlov wordt ervan beschuldigd dat hij de Russische strijdkrachten in diskrediet heeft gebracht en de aanval op Oekraïne meerdere malen heeft veroordeeld.

1 uur geleden
Onderzoek naar kritiek op Israël tijdens slotceremonie Berlinale

BERLIJN (ANP/DPA) - De kritiek op Israël tijdens de slotceremonie van het filmfestival van Berlijn (de Berlinale) wordt onderzocht, aldus de Duitse cultuurminister Claudia Roth..

1 uur geleden
Team: Navalny werd vermoord in aanloop naar gevangenenruil

MOSKOU (ANP/RTR) - Aleksej Navalny, de Russische oppositieleider die onlangs in een strafkamp overleed, zou in aanmerking zijn gekomen voor een gevangenenruil, zegt zijn team in een YouTubevideo. Navalny zou zijn vermoord vanwege de aanstaande gevangenenruil, wordt beweerd in de video.

2 uur geleden