Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leden FVD mogen vanaf 18.00 stemmen over leiderschap Baudet

Leden FVD mogen vanaf 18.00 stemmen over leiderschap Baudet

DEN HAAG (ANP) - De leden van Forum voor Democratie kunnen vanaf donderdagavond 18.00 uur 24 uur lang stemmen over de vraag of zij Thierry Baudet nog als partijleider willen. Dat meldt de partij op haar website. De uitslag van het digitaal te houden referendum is bindend.

Als Baudet wint, zullen hij en Olaf Ephraïm, zijn bondgenoot in bestuur, een voordracht doen voor een nieuw bestuur. Ook komen zij dan met een voorstel voor een nieuwe kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Als de leden zich niet achter Baudet scharen, trekt die zich terug uit het bestuur. De overige bestuursleden zullen dan een nieuw partijbestuur voordragen en een ledenvergadering organiseren, waar over het nieuwe bestuur kan worden gestemd. Het nieuwe bestuur zal zich dan ontfermen over de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma.

Kandidatenlijst

Van de kandidatenlijst die Forum eind oktober presenteerde, is weinig meer over. De meeste mensen uit de top-10 stapten op naar aanleiding van antisemitische berichten en sentimenten binnen JFVD, de jongerenbeweging van de partij.

Iedereen die partijlid was op 29 november om 21.14 uur, het moment dat de ledenraadpleging werd aangekondigd, mag meestemmen. Leden die later zijn gekomen, zijn uitgesloten van deelname. Mensen die onlangs hun lidmaatschap hebben opgezegd maar wel contributie hebben betaald, mogen nog wel hun stem uitbrengen.

Alle leden die in aanmerking komen, krijgen een individuele uitnodigingsmail. Die bevat een unieke link waarmee gestemd kan worden. De partij zegt in BigPulse "een betrouwbaar internationaal opererend en gecertificeerd extern IT-bedrijf" te hebben gevonden om de ledenraadpleging te begeleiden. De uitslag wordt zo snel mogelijk na sluiting van de stembus op sociale media gepubliceerd.

Meer uit Binnenland

Brand in woning Gouda met dode en gewonden onder controle

GOUDA (ANP) - De brand in een woning aan de Westerkade in Gouda, waarbij iemand overleed en drie mensen gewond raakten, is onder controle, meldt Veiligheidsregio Hollands Midden. Er wordt nog nageblust, waarna het pand wordt overgedragen aan de politie voor onderzoek, aldus de veiligheidsregio.

38 minuten geleden
Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - Ruim 380 kilo cocaïne is zaterdag dankzij twee vondsten onderschept in de haven van Vlissingen, meldt het Openbaar Ministerie. De drugs met een straatwaarde van 28,5 miljoen euro zaten in tassen die vastgemaakt waren aan twee boeien en in een loods met bananen.

56 minuten geleden
Explosie bij Utrechtse horecazaak

UTRECHT (ANP) - Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht. Het pand raakte beschadigd. Er is niemand gewond geraakt en nog niemand opgepakt.

1 uur geleden
Tientallen mensen geven gehoor aan tegendemonstratie A12-blokkade

DEN HAAG (ANP) - Tientallen mensen zijn zondag afgekomen op de dagelijkse blokkade van de A12 door Extinction Rebellion na een oproep op sociale media voor een tegendemonstratie. De groep bestaat vooral uit mannen en wordt door de politie gescheiden gehouden van de klimaatdemonstranten, die rond het middaguur de A12 betraden.

1 uur geleden
Derde explosie in een week bij woning in Amsterdam-Noord

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee explosies geweest. Bij een woning aan de Volendammerweg in Amsterdam-Noord was het voor de derde keer in een week raak. Ook bij een portiek aan de Ookmeerweg in Amsterdam Nieuw-West vond een ontploffing plaats.

1 uur geleden
Politiechef Paauw: weiger uitpubliek bij risicovolle wedstrijden

AMSTERDAM (ANP) - Er zou geen uitpubliek meer welkom moeten zijn bij risicovolle voetbalwedstrijden. Volgens de Amsterdamse politiechef Frank Paauw kost het in toom houden van fanatieke supporters te veel politiecapaciteit. Zo waren er bij de wedstrijd tussen Ajax en Olympique Marseille vorige week zevenhonderd agenten nodig "om 2500 Olympiquefans door de stad heen te loodsen", zei hij zondagochtend in WNL op zondag.

2 uur geleden
Meer dan 100.000 euro opgehaald voor nabestaanden schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - De inzamelingsactie voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die omkwamen door de schietpartij in Rotterdam heeft al meer dan 100.000 euro opgebracht. Zondagochtend om 10.56 uur stond de teller van de actie op 100.067 euro.

2 uur geleden