Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Leclerc wint ook in Australië en slaat groot gat met Verstappen

Leclerc wint ook in Australië en slaat groot gat met Verstappen

MELBOURNE (ANP) - Charles Leclerc heeft in de Formule 1 ook de Grote Prijs van Australië gewonnen. De coureur van Ferrari domineerde de race over 58 rondes op het Albert Park Circuit. Leclerc (24) heeft na drie grands prix al een flinke voorsprong opgebouwd aan kop van het WK-klassement.

De Monegask won de openingsrace in Bahrein en eindigde twee weken geleden als tweede achter Max Verstappen in Saudi-Arabië. De Nederlander viel in Melbourne uit met een kapotte motor, terwijl hij op de tweede plaats reed. De wereldkampioen, die in Bahrein ook al de finish niet haalde, bleef op 25 punten staan. Leclerc pakte in Australië nog een extra WK-punt vanwege de snelste raceronde en kwam daardoor op 71 punten.

Sergio Pérez, de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen, eindigde als tweede. De Brit George Russell werd derde in de Mercedes.

Meer uit Sport

Motorcoureur Van der Mark verlengt bij fabrieksteam BMW

GUISBOROUGH (ANP) - Motorcoureur Michael van der Mark rijdt ook in 2025 voor het fabrieksteam van BMW. Daardoor komt hij opnieuw uit in het World Superbike, met zijn Turkse teamgenoot Toprak Razgatlioglu.

7 uur geleden
Na Sabalenka meldt ook Jabeur zich af voor de Spelen

BERLIJN (ANP) - In navolging van Aryna Sabalenka heeft ook Ons Jabeur laten weten niet deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs. De Tunesische tennisster zegt op sociale media dat de overgang naar gravel te snel gaat en fysiek te veel van haar vraagt. In het verleden kampte ze met knieproblemen.

8 uur geleden
'Competitieve' Vingegaard maakt kans op deelname aan Tour

MOORDRECHT (ANP) - Het is nog altijd onduidelijk met welke renners de door blessures geplaagde wielerploeg Visma - Lease a Bike op 29 juni aan de start staat van de Tour de France. Titelverdediger Jonas Vingegaard kan volgens sportief directeur Merijn Zeeman deelnemen als hij "competitief" is.

10 uur geleden
Titelverdedigster Ostapenko snel uitgeschakeld in Birmingham

BIRMINGHAM (ANP) - Tennisster Jelena Ostapenko is al in de eerste ronde van het grastoernooi van Birmingham uitgeschakeld. De titelverdedigster uit Letland ging met 6-3 6-3 onderuit tegen de Italiaanse Elisabetta Cocciaretto.

13 uur geleden
EK turnen in 2025 van Tel Aviv naar Leipzig

LAUSANNE (ANP) - De EK turnen in 2025 worden gehouden in Leipzig. Dat meldt de Europese turnbond European Gymnastics. Het evenement zou aanvankelijk in Tel Aviv zijn, maar in maart werd duidelijk dat dit door de "huidige situatie in Israël" niet kon doorgaan. Met de situatie in Israël doelde de bond op de oorlog tussen Israël en Hamas.

14 uur geleden
Sabalenka neemt rust en gaat niet naar Olympische Spelen

BERLIJN (ANP/DPA) - Tennisster Aryna Sabalenka uit Belarus neemt niet deel aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft de nummer 3 van de wereld bekendgemaakt bij het WTA-toernooi in Berlijn. De tweevoudig grandslamwinnares zegt dat de huidige speelkalender te veel van haar vraagt en dat ze zich liever voorbereidt op het hardcourtseizoen.

15 uur geleden
Lucky loser Rus ook in tweede grastoernooi meteen uitgeschakeld

BERLIJN (ANP) - Arantxa Rus is ook bij haar tweede toernooi van dit grasseizoen meteen uitgeschakeld. De beste tennisster van Nederland moest in Berlijn met 3-6 6-2 6-1 haar meerdere erkennen in de Turkse Zeynep Sonmez, de nummer 157 van de wereld. De Zuid-Hollandse staat 99 plekken hoger op de mondiale ranglijst.

17 uur geleden