Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lavrov zegt trip naar Berlijn af

Lavrov zegt trip naar Berlijn af

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov reist dinsdag niet af naar Berlijn. Zijn geplande overleg met zijn Duitse ambtgenoot Heiko Maas gaat niet door, volgens Lavrovs departement omdat het programma van Maas is gewijzigd.

De spanningen tussen Rusland en Duitsland zijn opgelopen door de vergiftiging van de Russische oppositieleider Aleksej Navalni. De Duitse regering zei eerder over "ondubbelzinnig bewijs" te beschikken dat Navalni is vergiftigd met het in de Sovjet-Unie ontwikkelde novitsjok. Laboratoria in Frankrijk en Zweden hebben dat volgens Berlijn bevestigd.

Duitsland herhaalde maandag de oproep aan Rusland om opheldering te geven over de gebeurtenissen en beraadt zich met Europese bondgenoten op verdere stappen. De regering in Moskou zegt niets met de vergiftiging van doen te hebben en zegt daar ook geen bewijs van te hebben. Lavrov stelde maandag opnieuw dat het Westen het incident aangrijpt om nieuwe sancties tegen Rusland door te voeren.

De 44-jarige Navalni werd op 20 augustus onwel op een vlucht vanuit Siberië naar Moskou. Hij werd later overgebracht naar een ziekenhuis in Berlijn. De Kremlincriticus kan inmiddels voor korte periodes het bed verlaten.

Meer uit Buitenland

Peruaans hof geeft opdracht tot vrijlating oud-president Fujimori

AREQUIPA (ANP/AFP/RTR) - Het grondwettelijk hof van Peru heeft opdracht gegeven om de voormalige president Alberto Fujimori vrij te laten. De 85-jarige Fujimori werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor misdaden tegen de menselijkheid onder zijn bewind.

41 minuten geleden
VS denken dat bemanning van bij Japan vermist vliegtuig dood is

TOKIO (ANP/AFP) - De Amerikaanse krijgsmacht gaat ervan uit dat alle acht inzittenden van een militair vliegtuig dat verdween voor de kust van Japan, zijn omgekomen. Naar de resten van twee inzittenden wordt nog gezocht, maar het is onwaarschijnlijk dat zij nog in leven zijn. De Amerikaanse president Joe Biden en de minister van Defensie Lloyd Austin hebben hun medeleven betuigd.

1 uur geleden
Denny Laine, medeoprichter The Moody Blues en Wings, overleden

NAPLES (ANP) - Denny Laine, medeoprichter van The Moody Blues en Wings, is op 79-jarige leeftijd overleden. De Britse muzikant en zanger kampte met een longziekte.

2 uur geleden
Parlementsvoorzitter VS die waarnam tijdens machtsstrijd stopt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voormalige waarnemend voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Patrick McHenry stelt zich niet herkiesbaar. McHenry viel in tijdens een wekenlange machtsstrijd binnen zijn eigen Republikeinse partij nadat in oktober Kevin McCarthy werd afgezet.

2 uur geleden
VS komen met sancties tegen kolonisten Westelijke Jordaanoever

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten leggen sancties op aan extremistische Israëlische kolonisten die Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever hebben aangevallen. Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zegt dat de maatregelen gelden voor iedereen die "de vrede, de veiligheid of de stabiliteit op de Westoever ondermijnt" en dus ook voor Palestijnen die Israëlische burgers hebben aangevallen.

3 uur geleden
Dodental oorlog Gaza boven de 16.000, Israël telt 138 gijzelaars

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - De oorlog tussen Hamas en Israël heeft in de Gazastrook aan 16.248 mensen het leven gekost, meldden de lokale autoriteiten dinsdag. Dat zijn er ruim driehonderd meer dan maandag werd gemeld.

3 uur geleden
Libanese militair omgekomen door Israëlische beschieting

BEIROET (ANP/AFP) - Een Libanese militair is in de grensregio met Israël om het leven gekomen door Israëlische beschietingen, zegt de Libanese krijgsmacht. Het is de eerste keer dat een militair uit Libanon gedood is sinds de oorlog tussen Hamas en Israël uitbrak op 7 oktober.

5 uur geleden