Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lavreysen zoekt goede gevoel in laatste wedstrijd voor de Spelen

Lavreysen zoekt goede gevoel in laatste wedstrijd voor de Spelen

MILTON (ANP) - Na een door ziekte misgelopen optreden in Hongkong hoopt baanwielrenner Harrie Lavreysen vanaf vrijdag tijdens het Nations Cup-weekend in Canada nog één keer een goed gevoel uit wedstrijden te halen. Daarna bestaat zijn programma alleen nog uit trainingen tot de Spelen in Parijs. Lavreysen (27) streeft daar naar olympisch goud op drie onderdelen.

"Hongkong was een belangrijk piekmoment. Maar door een voedselvergiftiging heb ik daar niet kunnen doen wat ik wilde", vertelde hij vanuit Milton, waar de baanrenners sinds maandag verblijven. "Dit toernooi heeft nu toch iets meer prioriteit gekregen. Het is fijn om nog even goed te presteren voordat het die laatste honderd dagen tot de Spelen alleen maar trainen is."

Lavreysen neemt vrijdag deel aan de teamsprint met Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland. Het drietal is regerend wereld- en olympisch kampioen, maar kwam in Hongkong met vervanger Daan Kool voor Lavreysen niet eens door de kwalificaties. Tot grote zorgen leidde dit niet bij Lavreysen. "Al is er wel het besef dat dit kan gebeuren. Beter daar dan in Parijs."

Gat

Vervanger Kool miste de aansluiting na iets meer dan 30 meter en reed vervolgens een kleine drie ronden alleen. "Hij reed zijn laatste ronde best hard, maar het was niet genoeg. Jammer, anders hadden ze ten minste nog een keer kunnen rijden."

Het tekende meteen ook de kwetsbaarheid. Achter de drie wereldtoppers gaapt een gat. "En dat is ook niet makkelijk te vullen. Want van vervangers wordt meteen gevraagd dat ze meekunnen. Bij landen met minder kwaliteit is dat veel makkelijker dan bij ons."

'Gestructureerd'

De ploeg miste zo ook de kans de Australiërs - hun grootste concurrenten - een mentale tik te geven. In Milton ontbreken ze, net als de Japanners, van wie sprinter Ota Kaiya op de individuele sprint een belangrijke concurrent is. "Dat is op zich jammer, omdat het fijn was om hem en de Australiër Matthew Richardson nog eens te treffen. Ik heb uiteraard wel de beelden van hun finale gezien. En ik heb natuurlijk al vaak tegen ze gereden."

Na de wedstrijden in Canada trainen de baanrenners verder in Apeldoorn en kort voor de Spelen is de wielerpiste van het Noorse Stavanger de uitvalsbasis. "Het programma staat helemaal vast, het is heel gestructureerd. Daar houd ik van. Elke dag draait vanaf volgende week om de Spelen."

Meer uit Sport

Geen opvolgster voor Van Vleuten in Ronde van Scandinavië

OSLO (ANP/BELGA) - Annemiek van Vleuten krijgt dit jaar geen opvolgster als winnares van de Ronde van Scandinavië. De wielerkoers uit de WorldTour voor vrouwen gaat niet door vanwege financiële redenen, zo bevestigde de organisatie van de wedstrijd die tot 2022 door het leven ging als Ronde van Noorwegen.

1 uur geleden
IOC-baas Bach wil nog voor de Spelen in de Seine zwemmen

LAUSANNE (ANP/DPA) - Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), is klaar om een duik in de Seine te nemen voordat eind juli de Spelen van Parijs 2024 beginnen. "Ik heb nog geen uitnodiging ontvangen, maar zodra die er is, doe ik dat graag. Ik hoop dat het niet te koud is", zei Bach in een mediagesprek met onder meer het Duitse persbureau dpa. Er is al heel veel geld besteed aan het verbeteren van de waterkwaliteit van de rivier waarin onder anderen de openwaterzwemmers om medailles strijden.

4 uur geleden
Basketballers Mavericks naar tweede ronde play-offs NBA

DALLAS (ANP/AFP) - Dallas Mavericks heeft ten koste van Los Angeles Clippers de tweede ronde van de play-offs van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA bereikt. Met Luka Doncic en Kyrie Irving als topscorers won Dallas met 114-101 waardoor de best-of-seven serie tussen beide teams eindigde in 4-2. De volgende tegenstander van de Mavericks is Oklahoma City Thunder, dat eerder New Orleans Pelicans uitschakelde met 4-0.

4 uur geleden
Loodzware Giro begint met korte, pittige etappe naar Turijn

VENARIA REALE (ANP) - Twaalf Nederlandse profrenners gaan zaterdag van start in de 107e editie van de Ronde van Italië, die door de vele bergetappes als loodzwaar is bestempeld. De sprinters Fabio Jakobsen (dsm - firmenich PostNL) en Olav Kooij (Visma - Lease a bike) azen op een zege in een van de vlakke etappes. Thymen Arensman (Ineos Grenadiers), vorig jaar zesde, zal een goed klassement willen rijden.

9 uur geleden
Verstappen verovert pole voor sprintrace GP Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft de pole veroverd voor de sprintrace van de Grote Prijs van Miami in de Formule 1. De regerend wereldkampioen was op het Miami International Autodrome in de Red Bull met 1.27,641 sneller dan Charles Leclerc in de Ferrari en zijn teamgenoot Sergio Pérez.

13 uur geleden
Janssen trefzeker voor Wolfsburg in aanloop naar bekerfinale

WOLFSBURG (ANP) - Mede door een doelpunt van Dominique Janssen hebben de voetbalvrouwen van VfL Wolfsburg in de Duitse competitie gewonnen van 1. FC Köln. Het werd uiteindelijk 5-1.

17 uur geleden
Zoekende Verstappen toch snelste in enige vrije training GP Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft bij de eerste en enige training van de Grote Prijs van Miami de beste tijd neergezet. De regerend Formule 1-wereldkampioen was na een moeizame trainingssessie met een rondje van 1.28,595 in de slotfase de snelste, voor de Australiër Oscar Piastri in de McLaren en de Spanjaard Carlos Sainz in de Ferrari.

17 uur geleden