Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laura Smulders pakt zilver op WK BMX, Veenstra ten val in finale

Laura Smulders pakt zilver op WK BMX, Veenstra ten val in finale

GLASGOW (ANP) - Laura Smulders heeft op de WK BMX in Glasgow een zilveren medaille veroverd. Manon Veenstra, de andere Nederlandse finaliste, kwam al na enkele meters ten val in de finale, omdat de Zwitserse Zoé Claessens haar aanraakte.

De wereldtitel ging naar de Britse Bethany Shriever, die voor eigen publiek overtuigend naar de titel reed. Achter Shriever en Smulders werd de Amerikaanse Alise Willoughby derde. Het verschil tussen Shriever en Smulders was 0,38 seconde. Smulders had op haar beurt een voorsprong van 0,759 op Willoughby.

"Ik ben erg blij met zilver", zei Smulders na afloop voor de camera van de NOS. "Maar ik ben ook blij voor Bethany, dat ze voor eigen publiek goud pakt. Het publiek gaf me erg veel energie en het was geweldig nog één keer op deze prachtige baan te rijden. Op het einde miste die Amerikaanse snelheid en kon ik erlangs, maar winnen van een goede Bethany is heel lastig."

Frans podium

Smulders, de wereldkampioene van 2018, pakte brons op de Olympische Spelen van Londen. De 29-jarige Wijchense hoopt in Parijs opnieuw op eremetaal. "Het was een lastig eerste half jaar, om redenen die ik liever voor mezelf hou, maar dit geeft moed voor de komende maanden."

Voor Veenstra was het vooral balen. "In een finale kan alles gebeuren, maar helaas zat het er voor mij al na één bult op. Dit geeft vertrouwen richting Parijs, maar nu is het vooral balen."

Bij de mannen slaagde Niek Kimmann er niet in de finale te halen. De wereldtitel op een volledig Frans podium was voor Romain Mahieu.

Meer uit Sport

Pogacar verlengt contract bij UAE Team Emirates tot en met 2030

DUBAI (ANP) - Wielrenner Tadej Pogacar heeft zijn contract bij UAE Team Emirates verlengd tot en met 2030. De Sloveense wereldkampioen had nog een contract tot 2027, maar blijft dus drie jaar langer.

2 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp strijdend ten onder tegen Tsitsipas

BASEL (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken van het ATP-toernooi in het Zwitserse Basel. De Nederlander ging strijdend ten onder in twee sets tegen de Griekse topspeler Stefanos Tsitsipas: 6-7 (3) 5-7.

3 uur geleden
Korstanje zwemt weer Nederlands record op 100 meter vlinderslag

INCHEON (ANP) - Nyls Korstanje heeft bij wereldbekerwedstrijden kortebaan in het Zuid-Koreaanse Incheon zijn eigen Nederlandse record op de 100 meter vlinderslag verbeterd. De 25-jarige zwemmer zwom met 48,99 seconden voor het eerst onder de 49 seconden en greep daarmee zilver. Het goud was voor de Zwitser Noè Ponti, die tot 48,81 kwam.

4 uur geleden
Van Empel verdedigt titel EK veldrijden op 'atypisch parcours'

PONTEVEDRA (ANP) - Fem van Empel verdedigt zondag 3 november in het Spaanse Pontevedra haar Europese titel in het veldrijden. De wereldkampioene voert de zevenkoppige selectie aan, met daarin ook de vrouw in vorm Ceylin del Carmen Alvarado. Puck Pieterse, die begin september de wereldtitel mountainbiken veroverde, is er niet bij. Zij zit nog in een rustperiode.

9 uur geleden
Antonelli neemt Mercedes van Hamilton over in training Mexico

MEXICO-STAD (ANP) - Mercedes geeft Andrea Kimi Antonelli vrijdag een nieuwe kans om vast te wennen aan de Formule 1. De jonge Italiaan rijdt dan op het hooggelegen Autódromo Hermanos Rodríguez de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Mexico. Hij stapt dan in de auto van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

11 uur geleden
Topskiër Kilde kan door nieuwe operatie seizoen vergeten

OSLO (ANP/BELGA) - Topskiër Aleksander Aamodt Kilde komt het hele nieuwe seizoen niet in actie. De 32-jarige Noor, die in januari zwaar ten val kwam, moet opnieuw een operatie ondergaan.

1 dag geleden
Atletiekunie benadrukt belang 'veilige sportomgeving'

ARNHEM (ANP) - Een dag nadat atlete Zoë Sedney op Instagram schreef dat ze meerdere keren met grensoverschrijdend gedrag te maken heeft gehad, heeft de Atletiekunie het belang van "een veilige sportomgeving" benadrukt. "Het is niet aan de Atletiekunie om inhoudelijk te reageren op persoonlijke berichten van personen en we betreuren het ten zeerste als atleten een onveilige situatie hebben ervaren of zich niet gehoord voelen", schreef de Atletiekunie op de website, zonder de naam van Sedney te noemen.

1 dag geleden