Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Laten we ermee stoppen, dit seizoen heeft nooit bestaan'

'Laten we ermee stoppen, dit seizoen heeft nooit bestaan'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG (ANP) - Clubs in het amateurvoetbal staan niet allemaal achter het plan van de KNVB om de competities uiterlijk in april te hervatten. Dat blijkt woensdag na de presentatie van de routekaart die de voetbalbond opstelde.

"Ons standpunt is vanaf het begin af aan geweest dat voetballen zonder publiek en met gesloten horeca een slechte keuze is", zegt Frank van den Bos, voorzitter van tweededivisionist IJsselmeervogels. "Ik ben voorstander van zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen. We staan niet te juichen om dit plan. Wat ons betreft moeten we nu de pijn maar nemen en er een dikke streep onder zetten. Dit seizoen heeft in feite nooit bestaan. Het is hartstikke jammer, maar we kunnen beter in augustus aan het nieuwe seizoen beginnen."

De KNVB wil dat de competities bij de hoogste elftallen bij de amateurs uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april weer beginnen. Voorwaarde is dan wel dat teams in aanloop daar naartoe vier tot vijf weken zonder beperkingen kunnen trainen. Van den Bos: "Ik ben geen specialist, maar vier tot vijf weken lijkt mij rijkelijk kort. De angst voor blessures bestaat bij ons. De KNVB wil de competitie erdoorheen rammen, maar het brengt allerlei risico's met zich mee. Ook wij balen, laat dat duidelijk zijn. Maar stoppen is volgens ons het beste."

Voorbereidingstijd

HHC Hardenberg, dat met het eerste elftal bij IJsselmeervogels in de competitie zit, ziet minder bezwaren als het gaat om de voorbereidingstijd. "Ons eerste elftal is in duo's volop door blijven trainen. Ze doen hun uiterste best, met allerlei trainingsvormen. Want de spelers willen wel weer spelen", aldus voorzitter Bert Beun. "Als club hebben we er een dubbel gevoel bij. We zouden met de KNVB vooral graag nog eens willen praten over het principe van promotie en degradatie. Als er bij een team corona uitbreekt, kun je enorm in de problemen komen. Je moet je echt afvragen of hervatten met promotie en degradatie daarbij wel zo'n goed idee is."

Sparta Nijkerk, actief in de derde divisie op zaterdag, was een van de clubs die benadeeld werden toen de competitie in maart 2020 werd stilgelegd. De club had niet zo'n grote voorsprong als Cambuur in de eerste divisie, maar promotie leek aanstaande. "We stonden in de winterstop 10 punten voor en toen de competitie werd afgebroken volgens mij nog 5", zegt voorzitter Johan Evers, die het wel een goed plan vindt om weer te voetballen als de situatie dat toelaat.

Voldoende

"Die vier tot vijf weken voorbereidingstijd zijn voldoende. In aanloop naar het seizoen is die periode ongeveer net zo lang. Bovendien wordt er in kleine groepjes doorgetraind en houden de spelers allemaal hun conditie op peil. Het gaat dan in die vier of vijf weken echt nog om het teamgebeuren en het tactische verhaal. We moeten nu gewoon even roeien met de riemen die we hebben. Wij vinden het wel reëel om één seizoenshelft af te maken en te werken met promotie en degradatie."

Sparta Nijkerk stond na vijf wedstrijden op de derde plaats toen de competitie halverwege in oktober werd onderbroken. In de poule van achttien teams, zou de Gelderse club dus nog twaalf duels moeten afwerken vanaf uiterlijk half april.

Meer uit Voetbal

West Ham United verslaat Fiorentina en wint Conference League

PRAAG (ANP) - West Ham United heeft woensdagavond de Conference League gewonnen. De Engelse club van de Schotse trainer David Moyes versloeg in de finale in Praag het Italiaanse Fiorentina. De beslissende treffer (2-1) viel in de 90e minuut en werd gemaakt door Jarrod Bowen.

1 uur geleden
Hoofdwond speler Fiorentina door uit publiek gegooid voorwerp

PRAAG (ANP) - Aanvoerder Cristiano Biraghi van Fiorentina is tijdens de finale van de Conference League in Praag tegen West Ham United geraakt door een uit het publiek gegooid voorwerp. Hij liep daardoor een bloedende wond aan de achterkant van zijn hoofd op. Dat gebeurde bij het nemen van een hoekschop.

2 uur geleden
Messi bevestigt dat hij voor Inter Miami gaat voetballen

MIAMI (ANP) - Lionel Messi heeft bevestigd dat hij voor Inter Miami gaat voetballen. "Ik heb besloten dat ik naar Miami ga", zegt hij in de Spaanse kranten Diario Sport en Mundo Deportivo. "De deal is nog niet voor 100 procent afgerond. Maar we hebben besloten dat we daar onze weg vervolgen."

3 uur geleden
Fiorentina begint met Amrabat aan finale tegen West Ham United

PRAAG (ANP) - Sofyan Amrabat begint om 21.00 uur met Fiorentina aan de finale van de Conference League tegen West Ham United. De middenvelder, geboren in Huizen, is vastbesloten om met een prijs afscheid te nemen van het seizoen.

4 uur geleden
Breuer keert als assistent-trainer terug bij Excelsior

ROTTERDAM (ANP) - Michel Breuer keert komend seizoen terug bij Excelsior. De voormalige verdediger gaat als assistent van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen aan de slag bij het eerste elftal.

5 uur geleden
Zwiterse commissie: WK in Qatar was niet klimaatneutraal

ZÜRICH (ANP/DPA) - Wereldvoetbalbond FIFA heeft ten onrechte beweerd dat het WK in Qatar klimaatneutraal was. Dit is de conclusie van de Zwitserse Integriteitscommissie (SLK), die klachten uit meerdere landen gegrond acht.

6 uur geleden
AS Roma moet aanvaller Abraham lang missen

ROME (ANP) - AS Roma moet Tammy Abraham lang missen. De 25-jarige spits is aan de kruisband van zijn linkerknie geopereerd. Hij moet lang revalideren.

6 uur geleden