Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Langetermijnstrategie corona op agenda Veiligheidsberaad

Langetermijnstrategie corona op agenda Veiligheidsberaad

ARNHEM (ANP) - De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad bespreken maandagavond in Utrecht de langetermijnstrategie voor het coronabeleid. Minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) en minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) zijn daarbij.

De voorzitters van de veiligheidsregio's dringen al geruime tijd aan op een langetermijnvisie op het leven met corona. Zij vinden dat de maatschappij zo moet worden ingericht dat het dagelijks leven weer normaal verloopt, ondanks coronabesmettingen. De burgemeesters zijn voorstander van het veelvuldig gebruik van het coronatoegangsbewijs, dat moet voorkomen dat bepaalde sectoren van de samenleving weer gesloten zouden moeten worden.

"Er bestaat geen enkele oplossing die alleen maar leuk is, maar we moeten vooruit", vindt beraadsvoorzitter Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen. "We kunnen niet helemaal niets doen, dat bestaat niet. Maar het land weer op slot draaien zou alleen nog op zeer kritieke momenten moeten gebeuren." De burgemeesters willen dat het kabinet snel meer laat weten over een langetermijnvisie, zodat de samenleving zich daarop kan richten.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

C.J. de Loof 3 maanden geleden
Ja die pas heeft niks te maken met gezondheid, het is om de mensen die in de prik genomen hebben te belonen voor hun gehoorzaamheid want een ander voordeel hebben ze niet ... :-)
schoffel 4 maanden geleden
En dan te weten dat je mét deze pas nét zo besmettelijk bent dan zonder... Deze discriminerende pas moet zo snel mogelijk verdwijnen!
waggel1 4 maanden geleden
Het hele gedoe van RIVM/OMT/Rutte/Kuipers etc. begint op een corona cliniclownclubje te lijken. Aangevoerd door de door Schwab aangeprezen young global leader dhr. Rutte. Na twee jaar ziekelijk sukkelen is nu een WIA keuring op z’n plaats waarna de hele club OMT/RIVM/ Rutte/Kuipers, op psychische gronden afgekeurd, van een riante WIA uitkering kan gaan genieten. Zonder herkeuring in het verschiet want dan begint dat geklungel bij het volgende virusje weer van voren af aan. Dus: afkleuren op grond van gebleken ongeschiktheid op psychische gronden cq gegeneraliseerd angstsyndroom cq constant bang dat er iets vreselijks staat te gebeuren. Somatisch onverklaarbaar. SOLK zogezegd. Een bekende diagnose in dit soort gevallen. Het zit en blijft “tussen de oren” bij die gasten als er niets gebeurd.

Meer uit Gezond

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen duikt naar 370

ZEIST (ANP) - Het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen is vrijdag naar 370 gedaald, blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het cijfer was sinds juli vorig jaar niet meer zo laag. Afgelopen week lag het nog steeds dik boven de 400.

1 dag geleden
EU wil gezamenlijk vaccin en middel tegen apenpokken inkopen

STOCKHOLM (ANP/RTR) - De Europese Unie heeft besloten tot de gezamenlijke aankoop van zowel een vaccin als een antiviraal middel tegen apenpokken. Dat zei de Zweedse vaccincoördinator Richard Bergstrom vrijdag tegen de Zweedse krant Dagens Nyheter.

1 dag geleden
Huisartsen willen geen coronaprikken meer geven

UTRECHT (ANP) - Als het kabinet over een tijdje besluit tot een nieuwe ronde vaccinaties tegen het coronavirus doen huisartsen daar niet aan mee. Dat hebben de leden van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) samen besloten.

3 dagen geleden
Apenpokken bij meer dan 240 mensen buiten Afrika

SOLNA (ANP) - Sinds het eerste geval van apenpokken begin deze maand in het Verenigd Koninkrijk werd ontdekt zijn er nu wereldwijd in landen buiten Afrika minstens 243 infecties vastgesteld. In het Verenigd Koninkrijk zijn het er inmiddels 78.

3 dagen geleden
Griepepidemie is voorbij, concludeert RIVM

BILTHOVEN (ANP) - De griepepidemie is achter de rug. Steeds minder mensen hebben de ziekte onder de leden, concluderen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Erasmus MC en het Nivel.

3 dagen geleden
Aantal gevallen van apenpokken opgelopen naar twaalf

BILTHOVEN (ANP) - Het apenpokkenvirus is inmiddels bij twaalf mensen in Nederland vastgesteld. Dat is een verdubbeling ten opzichte van maandag, toen de teller bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op zes bevestigde besmettingen stond. Het instituut bevestigde afgelopen vrijdag het eerste geval in Nederland.

3 dagen geleden
Minder dan 7500 positieve coronatests afgelopen week

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal positieve coronatests is de afgelopen week opnieuw gedaald. In de afgelopen week zijn 7456 positieve tests bevestigd en geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zeven dagen eerder kwam het weektotaal uit op 8372 positieve tests. De week daarvoor waren het er ruim 10.000.

4 dagen geleden