Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lange wachttijden op Britse luchthavens, TUI annuleert vluchten

Lange wachttijden op Britse luchthavens, TUI annuleert vluchten

LONDEN (ANP/RTR/DPA) - Reisorganisatie TUI heeft tot eind juni bijna 200 vluchten van en naar Manchester geannuleerd. Eerder nam luchtvaartmaatschappij easyJet een soortgelijke maatregel. De wachttijden op Britse luchthavens, zoals Manchester, zijn de afgelopen tijd net als op Schiphol soms erg lang. Zo moesten passagiers dinsdag uren wachten op de Londense luchthavens Gatwick en Heathrow.

De verwachting is dat het de komende dagen erg druk blijft op Britse luchthavens. De Britse koningin viert een jubileum en veel Engelse scholieren hebben vakantie. Komend weekend is voor de meeste Britten een lang weekend.

Maar door heel Europa is het druk op luchthavens omdat veel mensen op vakantie willen gaan nu de coronabeperkingen zijn opgeheven. Dat gebeurt op het moment dat er een groot tekort is aan personeel. Tijdens de paasvakantie was er op verschillende Britse luchthavens ook sprake van chaos, zoals in Manchester. Het leidde tot grote woede bij reizigers die daardoor hun vlucht hebben gemist. Reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen hadden deze periode juist willen profiteren nu er in de meeste landen geen coronamaatregelen meer van kracht zijn.

Een vertegenwoordiger van de Britse regering, staatssecretaris Stephen Parkinson van Cultuur, Media en Sport, gaf dinsdag in een interview met Sky News de schuld aan bedrijven. Volgens hem heeft de regering ze in een vroeg stadium gewaarschuwd en hadden ze meer personeel moeten aannemen.

Meer uit Financieel

Belangrijke conferentie Apple staat in teken van VR-bril

CUPERTINO (ANP) - Voor Apple-fans is het lange wachten eindelijk voorbij: maandag lanceert de techreus naar alle waarschijnlijkheid na vele jaren weer een belangrijk nieuw product. Apple komt op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC volgens vele geruchten met een eigen virtualrealitybril (VR), een tool waar de Amerikaanse iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe Apple-product worden sinds de Apple Watch in 2014.

27 minuten geleden
Zeepmaker Henkel heeft optie voor terugkopen activiteiten Rusland

DÜSSELDORF (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse zeepmaker Henkel, bekend van merken als Pritt en Persil, heeft de mogelijkheid om zijn activiteiten in Rusland binnen nu en tien jaar terug te kopen. Voorwaarde is wel dat de omstandigheden in en de relatie met dat land "fundamenteel" veranderen. Dat zei Henkel-topman Carsten Knobel in een interview met de krant Rheinische Post.

34 minuten geleden
Bouwconcern Heijmans wordt Koninklijk

DEN BOSCH (ANP) - Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

1 uur geleden
Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

20 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

1 dag geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 dag geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

1 dag geleden