Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lange rij voor Britse consulaat in Hongkong om Elizabeth te eren

Lange rij voor Britse consulaat in Hongkong om Elizabeth te eren

HONGKONG (ANP/AFP) - Voor het Britse consulaat in Hongkong heeft zich maandag een lange rij gevormd van mensen die hun laatste eer willen bewijzen aan koningin Elizabeth. De Britse vorstin overleed donderdag op 96-jarige leeftijd.

In Hongkong zijn openbare bijeenkomsten van meer dan vier mensen nog steeds verboden onder de daar geldende coronamaatregelen. Bovendien werd in de stad maandag een temperatuur van 32 graden bereikt en geldt er een waarschuwing voor luchtvervuiling. Desondanks vormde zich een rij van honderden meters bij het consulaat, waar een condoleanceregister voor de inwoners van Hongkong is geopend. Mensen die het register willen tekenen, moeten drie tot vier uur in de rij wachten.

Hongkong was 150 jaar lang een Britse kolonie. In 1997 droeg het Verenigd Koninkrijk Hongkong over aan China. Koningin Elizabeth was op dat moment al 45 jaar staatshoofd. Vanwege het harde optreden van de Chinese regering in Beijing tegen afwijkende meningen na prodemocratische protesten in 2019, verlangt een toenemend aantal inwoners echter terug naar de periode van voor 1997.

Meer uit Buitenland

Dode en twaalf gewonden bij ongeluk met Franse bus met kinderen

BEAUNE (ANP) - Bij een ongeluk met een bus met 41 kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar uit Normandië zijn zondag een dode en twaalf gewonden gevallen op de autosnelweg van Parijs naar het zuidoosten. De bus raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. Een 15-jarige jongen is om het leven gekomen. Elf kinderen en een volwassene raakten gewond. Het laatste slachtoffer was een van de tien volwassenen aan boord.

1 uur geleden
Zwitsers stemmen voor verhoging pensioenen

BERN (ANP) - Zwitserse kiezers hebben in een referendum over de verhoging van de pensioenen voor ouderen ingestemd met het voorstel gepensioneerden een dertiende maand toe te kennen. Het referendum werd voorgelegd door vakbondsmensen die vinden dat de pensioenen ver achterblijven met het oog op de stijgende kosten van het levensonderhoud en de inflatie. Volgens Zwitserse media blijkt rond de 60 procent van de kiezers het daarmee eens te zijn. Ook is de benodigde meerderheid van de kantons gehaald voor dit voorstel.

2 uur geleden
Duits parlementair defensiespecialist wil communicatie beveiligen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse parlementair commissaris voor defensie, Eva Högl, heeft voortvarend ingrijpen geëist naar aanleiding van een afluisterschandaal in de strijdkrachten. "Als eerste moeten alle verantwoordelijken op alle niveaus in de strijdkrachten getraind worden in het gebruik van beschermde communicatiemiddelen. Ten tweede moet worden vastgesteld dat geheime informatie en communicatie stabiel en betrouwbaar zijn."

4 uur geleden
VK: gemiddeld 983 Russische doden en gewonden per dag

LONDEN (ANP) - Het aantal Russische militairen dat dagelijks sneuvelt of gewond raakt in Oekraïne, was sinds het begin van de invasie niet zo hoog als vorige maand. Dat zegt het Britse ministerie van Defensie, dat spreekt over gemiddeld 983 slachtoffers per dag.

4 uur geleden
Aangehouden personen Berlijn niet voortvluchtig RAF-duo

BERLIJN (ANP/DPA/AFP) - Twee personen die zondag zijn aangehouden in Berlijn, zijn niet de voortvluchtige RAF-leden Ernst-Volker Staub en Burkhard Garweg. Dat maakte de politie bekend na een grote operatie in het stadsdeel Friedrichshain.

5 uur geleden
Aanklager: 170 mensen geëxecuteerd in dorpen Burkina Faso

OUAGADOUGOU (ANP/AFP) - De autoriteiten in Burkina Faso onderzoeken berichten dat zo'n 170 mensen zijn omgekomen bij aanvallen op drie noordelijke dorpen. Een aanklager zegt dat slachtoffers vorige week zijn "geëxecuteerd".

5 uur geleden
Vier verdachten opgepakt in terreuronderzoek België

BRUSSEL (ANP) - De Belgische autoriteiten hebben vier arrestaties verricht bij een antiterreuroperatie. Het gaat volgens Belgische media om personen die worden verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een aanslag.

6 uur geleden