Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lange Frans teruggekeerd op YouTube

Lange Frans teruggekeerd op YouTube

HILVERSUM (ANP) - Lange Frans is teruggekeerd op YouTube, heeft de rapper zaterdag via Twitter bekendgemaakt. Zijn YouTube-account werd in oktober 2020 en januari 2021 door YouTube verwijderd. Dat gebeurde onder meer omdat de rapper volgens YouTube regels over intimidatie, bedreigingen en cyberpesten zou schenden. Aanleiding was onder meer zijn gesprek met Janet Ossebaard in zijn podcast. De twee hadden het onder meer over een aanslag op premier Mark Rutte.

"Soms moet je weer op 0 beginnen zoals ik op YouTube", schrijft Lange Frans in zijn tweet zaterdag. "Ik heb een nieuw kanaal gemaakt met alle muziek die verdwenen was en m’n nieuwste videoclips." De podcast waarover eerder ophef ontstond staat niet op zijn YouTube-account, vervolgt hij.

In oktober 2020 deed de rapper nog een oproep aan Arjen Lubach om hem te helpen zijn account terug te krijgen, omdat het volgens Lange Frans de schuld van Lubach was dat dit was verwijderd. De presentator had in zijn programma Zondag met Lubach een item over de 'fabeltjesfuik', waarin werd gesproken over het verspreiden van nepnieuws en complottheorieën. Lubach noemde Lange Frans in de uitzending een complotdenker. "Mijn hele YouTube-account is verwijderd door YouTube. Ook al mijn eigen muziek op mijn kanaal", schreef Lange Frans destijds. "@arjenlubach bedankt! En misschien dat jij met je goede contacten bij YT in ieder geval kan vragen of m’n muziek terug mag..."

Meer uit Binnenland

Uitspraak in strafzaak tegen ‘godfather van Twente’

ALMELO (ANP) - De rechtbank in Almelo doet woensdag uitspraak in de zaak tegen de ‘godfather van Twente’, over een reeks ernstige geweldsmisdrijven. Het gaat onder meer om het in brand steken van een kapper in Enschede en een poging tot liquidatie van een man in het Duitse Gronau.

1 uur geleden
Nieuwe resultaten in MH17-onderzoek gepresenteerd

DEN HAAG (ANP) - Het Joint Investigation Team (JIT) presenteert woensdag nieuwe resultaten in het nog altijd lopende onderzoek naar de betrokkenen bij het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoek naar de bemanning van de raketinstallatie waarmee het vliegtuig werd neergehaald en de verantwoordelijken voor de levering van het wapensysteem.

1 uur geleden
Raad van State oordeelt of nareisbeperking onwettig is

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State doet woensdag uitspraak over de zogenoemde nareisbeperking van het kabinet. Omdat daarna geen beroep meer mogelijk is, zal dat het eindoordeel zijn in de kwestie, die gaat over de mogelijkheid van gezinsleden van erkende vluchtelingen om ook naar Nederland te komen.

1 uur geleden
Tien woningen in Leiden ontruimd wegens gaslek

LEIDEN (ANP) - Tien woningen aan het Truus Wijsmullerpad in Leiden zijn in de nacht van dinsdag op woensdag enkele uren ontruimd geweest wegens een gaslek. De bewoners werden ondergebracht bij een van de huizen in de directe omgeving, liet een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

2 uur geleden
Koningspaar en Amalia sluiten bezoek aan Sint Maarten af

PHILIPSBURG (ANP) - Het bezoek aan Sint Maarten zit er weer op voor koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia. Na twee dagen vertrekt het gezelschap woensdag naar Sint Eustatius, om donderdag naar Saba te gaan.

4 uur geleden
Werkdruk en verzuim kinderopvang hoog, personeel minder tevreden

DEN HAAG (ANP) - Medewerkers in de kinderopvang ervaren een steeds hogere werkdruk. Ze zijn vaker ziek dan vroeger en gemiddeld ook minder tevreden geworden over hun werk, zo maken cijfers van het CBS duidelijk. Het statistiekbureau wijst erop dat de stijgende werkdruk die werknemers ervaren ook samenvalt met een toename van het aantal openstaande vacatures.

4 uur geleden
Racistische leuzen op Erasmusbrug kwamen uit draagbare laserkubus

ROTTERDAM (ANP) - De politie gaat ervan uit dat de racistische teksten die tijdens oud en nieuw te zien waren op de Erasmusbrug in Rotterdam zijn geprojecteerd met een draagbaar laserapparaat in de vorm van een kubus. De laser stond mogelijk opgesteld tussen het Wilhelminaplein en de Wilhelminakade op de Kop van Zuid, of ergens tussen de Westerkade en Willemskade aan de andere kant van de Nieuwe Maas, meldt een politiewoordvoerster in het programma Opsporing Verzocht.

8 uur geleden