Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Landelijke coördinatie overplaatsing patiënten, Defensie helpt

Landelijke coördinatie overplaatsing patiënten, Defensie helpt

DEN HAAG (ANP) - Er komt een landelijke coördinatie voor de verplaatsing van patiënten vanuit ziekenhuizen in Noord-Brabant naar andere ziekenhuizen. Daarbij gaan medewerkers van het ministerie van Defensie helpen. Dat zei Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, vrijdag voor de camera's van de NOS. Kort ervoor had hij hier overleg over gevoerd met minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

Landelijke coördinatie is nodig nu ziekenhuizen in Noord-Brabant hebben aangegeven het te druk te hebben en graag willen dat patiënten worden overgenomen door andere ziekenhuizen. In de afgelopen dagen zijn er al zestig patiënten verplaatst, zei een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vrijdagavond.

De landelijke aanpak is nodig omdat de individuele ziekenhuizen veel tijd kwijt zijn zelf uit te zoeken welk ziekenhuis welke patiënt kan overnemen. "Daarmee kunnen wij ze helpen", aldus Kuipers, die zegt dat er vanaf dit weekend "een dagelijkse uitvraag" komt naar capaciteit zodat patiënten verdeeld kunnen worden over het land.

Transport

Volgens Kuipers gaan Defensiemedewerkers helpen bij logistieke ondersteuning, planning en transport.

Bij actualiteitenrubriek Nieuwsuur zei Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), dat andere ziekenhuizen welwillend zijn om patiënten over te nemen. Momenteel liggen er 281 mensen op de intensive care, tegen 96 mensen op maandag.

Meer uit Binnenland

Politiebonden: niet vervolgen activisten A12 frustreert politie

DEN HAAG (ANP) - Er is bij politiemensen die zaterdag in Den Haag hebben gewerkt bij de blokkade van de A12 door activisten van Extinction Rebellion grote frustratie ontstaan. Het niet vervolgen van meer dan 1500 aanhoudingen is in het verkeerde keelgat geschoten van de politie, zo bevestigt voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Jan Struijs, na berichtgeving van het AD.

26 minuten geleden
Explosie bij Surinaams geldwisselkantoor in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de West-Kruiskade in Rotterdam is zondag om 05.00 uur een explosie geweest. Eerder in de week gingen bij drie vestigingen van dit bedrijf Suri-Change in Amsterdam eveneens explosieven af.

4 uur geleden
Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

10 uur geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

10 uur geleden
Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

14 uur geleden
Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

DEN HAAG (ANP) - Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.

15 uur geleden
Van Zanen: demonstratierecht niet zelfde als recht overtreden wet

DEN HAAG (ANP) - Hoewel het Openbaar Ministerie de meeste aangehouden actievoerders bij een blokkade van Extinction Rebellion op de A12 niet zal vervolgen, benadrukt de burgemeester van Den Haag zaterdag wel dat het recht om te demonstreren niet hetzelfde is als het recht om de wet te overtreden.

16 uur geleden