Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Landelijk beeld drukte is anders dan in hartje Rotterdam'

'Landelijk beeld drukte is anders dan in hartje Rotterdam'

ZEIST (ANP) - Dat winkels op sommige plekken in Nederland eerder dicht moeten omdat het te druk is, is jammer maar wel te begrijpen vanuit het standpunt van een burgemeester, vindt winkeliersorganisatie INRetail. Tegelijk wijkt het beeld landelijk gezien af van de situatie op enkele plekken. "Landelijk gezien is het beeld alleszins acceptabel. Je ziet dat het incidenteel te druk is met name op knooppunten in het midden van winkelcentra. Maar landelijk is het niet het beeld zoals je ziet in hartje Rotterdam", aldus een woordvoerder van de organisatie.

Hij zegt dat winkeliers er samen met gemeenten en handhavers alles aan doen om zaken in goede banen te leiden. "Maar corona terugdringen doen we met 17 miljoen mensen, die allemaal hun verantwoordelijkheid moeten nemen." Winkeliers drukken klanten dan ook op het hart om "bewust koopmomenten te kiezen, bijvoorbeeld in de ochtend of aan het begin van de week als het minder druk is", aldus de zegsman.

Ook gemeenten doen inspanningen om het winkelend publiek te spreiden, bijvoorbeeld door parkeertarieven te verlagen in daluren.

INRetail verwacht wel dat winkeliers samen met gemeenten en het ministerie van Economische Zaken gaan evalueren om te kijken of ze iets kunnen leren van dit Black Friday-weekend. "Of zaken wellicht anders moeten in de aanloop naar de feestdagenmaand die op 1 december begint."

Meer uit Binnenland

Explosie bij woning in Rotterdam, ook een 'knal' bij bedrijfspand

ROTTERDAM (ANP) - Bij een portiek aan de Eric Kropstraat in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag even voor 03.45 uur een explosie geweest. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt bij de ontploffing in de wijk Feijenoord. Rond hetzelfde tijdstip hoorden buurtbewoners volgens de politie ook een knal bij een bedrijfspand in de Joost van Geelstraat, in de wijk Delfshaven. Daar brak een klein brandje uit, maar waren ook geen slachtoffers.

19 minuten geleden
Hof behandelt gezinsmoord Etten-Leur in hoger beroep

DEN BOSCH (ANP) - De 36-jarige Onur K. uit Etten-Leur staat dinsdag voor het gerechtshof in Den Bosch in hoger beroep terecht voor de moord op zijn moeder (65) en de doodslag op zijn vrouw (31) en zijn twee kinderen (2 en 6). De rechtbank in Breda legde hem in november 2021 dertig jaar cel op, na een eis tot levenslang. Het Openbaar Ministerie tekende hoger beroep aan tegen het vonnis.

56 minuten geleden
Advies aan Hoge Raad over veroordeling in zaak Nicky Verstappen

DEN HAAG (ANP) - De advocaat-generaal komt dinsdag met het advies aan de Hoge Raad in de strafzaak tegen Jos B. De Limburger wordt verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. B. is veroordeeld tot zestien jaar cel, maar ontkent iedere betrokkenheid. Hij ging in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof Den Bosch.

59 minuten geleden
Snelrechtzitting met eerste zeven verdachten van stadionrellen AZ

ALKMAAR (ANP) - Voor de politierechter in de rechtbank in Alkmaar verschijnen dinsdag de eerste zeven verdachten van de recente supportersrellen in het AZ-stadion. De rechtbank houdt deze week twee themazittingen over het supportersgeweld dat op donderdag 18 mei uitbrak na een thuiswedstrijd van AZ tegen West Ham United.

1 uur geleden
Autoriteit Persoonsgegevens maakt aantal datalekken 2022 bekend

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Persoonsgegevens maakt dinsdag bekend hoe vaak gegevens van personen in 2022 zijn buitgemaakt bij digitale aanvallen. Vorig jaar constateerde de privacywaakhond een explosieve stijging van het aantal datalekken.

1 uur geleden
Van der Sloot gaat alsnog in beroep tegen uitlevering aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot, de 35-jarige Nederlandse hoofdverdachte van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005, heeft maandag geweigerd het laissez passer te ondertekenen waarmee hij door Peru zou kunnen worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Van der Sloot is van plan in beroep te gaan tegen zijn uitlevering. Een hoorzitting over het beroep is waarschijnlijk dinsdag of donderdag. Dat vertelde zijn advocaat Maximo Altez maandag aan de Amerikaanse zender ABC News.

2 uur geleden
Kabinet versterkt procedure om asielzoeker te checken op terreur

DEN HAAG (ANP) - De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND gaat intensiever onderzoek doen naar open bronnen om erachter te komen of een asielzoeker of een nareiziger mogelijk betrokken is (geweest) bij terrorisme. Hoewel daarvoor al procedures zijn, is het toch nodig om steviger maatregelen te nemen "om signalen te herkennen die kunnen wijzen op een mogelijke dreiging voor onder meer de nationale veiligheid", schrijven justitieminister Dilan Yeşilgöz en asielstaatssecretaris Eric van der Burg in een Kamerbrief.

9 uur geleden