Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Landbouwministers EU vragen milieucollega's wolf minder te ontzien

Landbouwministers EU vragen milieucollega's wolf minder te ontzien

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De landbouwministers van de EU-landen vragen hun milieucollega's om de wolf minder te beschermen. Dat is aan de ministers van Milieu, maar de landbouwministers dienen hen van advies.

De Europese Commissie stelde vorig jaar voor om de wolf niet meer als "strikt beschermd", maar enkel als "beschermd" aan te merken. Door die lagere status kunnen wolven makkelijker worden verjaagd of afgeschoten. De commissie kwam in actie onder druk van met name boeren, die klagen dat het teruggekeerde roofdier zich steeds vaker aan hun vee vergrijpt.

Die zorg delen de ministers van Landbouw van de EU-lidstaten, schrijven ze aan hun ambtgenoten van Milieu, onder wie minister Christianne van der Wal. Die buigen zich volgende maand over de kwestie.

Minister Piet Adema en zijn landbouwcollega's hebben niet over de bescherming van de wolf gestemd, maar tijdens een eerdere bespreking bleek wel dat zij het verlagen van de bescherming steunen. Adema neemt nog geen stelling omdat hij het maatschappelijk debat over de wolf wil afwachten.

Meer uit Buitenland

Nog tientallen gewonden in ziekenhuis na turbulentie-incident

BANGKOK (ANP/RTR) - Tientallen mensen die afgelopen week gewond raakten door zware turbulentie tijdens een vlucht naar Singapore, liggen nog steeds in het ziekenhuis. Het gaat volgens het Samitivej Srinakarin-ziekenhuis in Bangkok om 43 patiënten uit Australië, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en de Filipijnen.

40 minuten geleden
Aanklagers willen spreekverbod Trump over 'complot' FBI-agenten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse speciaal aanklager Jack Smith vraagt de rechter om nieuwe maatregelen tegen oud-president Donald Trump. Die zou ten onrechte de suggestie wekken dat FBI-agenten "medeplichtig zijn aan een complot om hem te vermoorden". Smith vraagt de rechter om Trump te verbieden nog langer uitspraken te doen die agenten in gevaar kunnen brengen, schrijven Amerikaanse media.

59 minuten geleden
Italië trekt miljoenen uit voor UNRWA

ROME (ANP/AFP) - Italië maakt weer geld vrij voor de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen, de UNRWA. Dat heeft minister Antonio Tajani (Buitenlandse Zaken) bekendgemaakt na een ontmoeting met de Palestijnse premier Mohammad Mustafa.

2 uur geleden
Israël bombardeert Rafah na uitspraak hoogste VN-hof

TEL AVIV (ANP/AFP/DPA) - Israël heeft zaterdag luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in Rafah in de Gazastrook. De bombardementen volgen op een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag, dat juist had opgedragen het offensief in die zuidelijke stad te stoppen.

2 uur geleden
China beëindigt grote militaire oefening bij Taiwan

BEIJING (ANP/AFP/BLOOMBERG) - China heeft de uitgebreide militaire oefeningen bij Taiwan afgesloten. Die waren afgelopen week gestart na de beëdiging van de nieuwe Taiwanese president Lai Ching-te.

3 uur geleden
Oppositieleider India stemt in megaverkiezing

NEW DELHI (ANP/AFP) - Het Indiase oppositiekopstuk Rahul Gandhi heeft zijn stem uitgebracht bij de hervatting van de parlementsverkiezingen in zijn land. Daar kan in een periode van anderhalve maand op verschillende dagen worden gestemd vanwege de enorme omvang van de verkiezingen.

4 uur geleden
Eerste Franse toeristen geëvacueerd uit Nieuw-Caledonië

NOUMÉA (ANP/AFP) - De eerste evacuatievluchten met Franse toeristen hebben eilandengroep Nieuw-Caledonië verlaten. De vakantiegangers worden met militaire vliegtuigen naar Australië en Nieuw-Zeeland gebracht en kunnen daarna met een lijnvlucht doorreizen naar Frankrijk.

5 uur geleden