Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Landbouwminister schrapt partijbezoek aan boer om intimidatie

Landbouwminister schrapt partijbezoek aan boer om intimidatie

DEN HAAG (ANP) - Een bezoek van landbouwminister Henk Staghouwer aan een boer in Renswoude is geschrapt. De agrariër krijgt sinds bekend werd dat de bewindsman op bezoek zou komen regelmatig berichten die "intimiderend van aard" zijn, meldt de ChristenUnie.

Boer Jos Verdam is actief lid van de ChristenUnie, maar is kritisch over de kabinetsplannen. "Ik wilde aanvankelijk het gesprek daarover juist met de minister voeren, maar de spanning loopt nu zo hoog op, dat ik ook vrees voor wat er op mijn erf gebeurt als we dit door laten gaan", laat Verdam weten.

Het bezoek zou vrijdag plaatsvinden in het kader van een zomertoer van bewindslieden en Kamerleden van de ChristenUnie door het land. In plaats van Staghouwer gaan nu partijleider Gert-Jan Segers en Tweede Kamerlid Pieter Grinwis bij boer Jos Verdam langs.

Vorige week presenteerde het kabinet plannen om de stikstofuitstoot van boeren omlaag te brengen. Dat leverde boze reacties van de boeren op. Zij demonstreerden onder meer met tractoren bij het woonhuis van verantwoordelijk minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) dat hen veel kritiek opleverde.

Afgelopen vrijdag was er ook al een betoging van boeren bij een werkbezoek van Staghouwer aan een boerenbedrijf in Snelrewaard (Utrecht). De boeren probeerden het terrein af te sluiten, maar de minister was toen net weg.

Meer uit Politiek

Eerste gesprekken met verkenners in provincies starten deze week

DEN HAAG (ANP) - De eerste coalitiegesprekken met de verkenners na de Provinciale Statenverkiezingen starten veelal deze week, maar de exacte data zijn nog niet in alle provincies bekend. Bijna overal zijn de verkenners aangekondigd, behalve in Flevoland. Dat gebeurt waarschijnlijk maandagavond. "BBB heeft alle fractievoorzitters maandagmiddag uitgenodigd voor een overleg. Als iedereen akkoord gaat met de voorgestelde verkenner wordt diens naam openbaar gemaakt", aldus Anja Keuter, fractievoorzitter van BoerBurgerBeweging (BBB) in Flevoland.

1 uur geleden
Kamerleden roepen op tot actie na alarmerend klimaatrapport

DEN HAAG (ANP) - Kamerleden van verschillende partijen in de coalitie en oppositie reageren gealarmeerd op het nieuwste klimaatrapport van het VN-klimaatpanel IPCC. Linkse oppositiepartijen roepen op tot actie en wijzen op de ernstige gevolgen als de aarde meer opwarmt dan 1,5 graad. De kans dat de opwarming onder dit afgesproken doel blijft, wordt volgens de onderzoekers steeds kleiner.

1 uur geleden
Vijlbrief grijpt in om bezwaarmakers Groningen tegemoet te komen

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) grijpt in bij de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) om te voorkomen dat ongeveer tweehonderd bezwaarmakers in het aardbevingsgebied langer moeten wachten op een beslissing. "Ik vind het ongewenst dat bewoners zo lang op een uitspraak naar aanleiding van hun bezwaar moeten wachten", schrijft de bewindsman aan de Kamer.

2 uur geleden
Jetten: belang doel 1,5 graad is te groot, meer klimaatactie nodig

DEN HAAG (ANP) - "Het belang van de 1,5 graad is te groot, er is meer klimaatactie en commitment nodig". Dat zegt minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) via zijn woordvoerder over de conclusie van het IPCC-rapport dat het doel om de aarde niet meer dan 1,5 graad te laten opwarmen uit zicht raakt. Bij de volgende klimaatconferentie in Dubai wil de minister zich ook inzetten om dit doel alsnog te halen.

2 uur geleden
Timmermans over IPCC: meer ambitie nodig om 1,5 graad te halen

BRUSSEL (ANP) - Het nieuwe rapport van het VN-klimaatpanel IPCC maakt "ondubbelzinnig" duidelijk dat de inspanningen om emissies te verminderen, moeten worden opgevoerd. Er is meer ambitie nodig, twittert vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie in een reactie. "Dit is existentieel. We moeten versnellen."

2 uur geleden
Yeşilgöz: aanhoudingsbevel Poetin onderstreept belang ICC

LONDEN (ANP) - Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz hoopt dat het arrestatiebevel tegen de Russische president Vladimir Poetin leidt tot meer internationale steun voor het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Dat heeft ze gezegd voor aanvang van een conferentie in Londen die zij samen met de Britse minister van Justitie Dominic Raab organiseert. "Ik denk dat het vooral onderstreept waarom het zo urgent is en waarom het zo belangrijk is dat we dit doen."

2 uur geleden
Oud-voorzitter senaat Broekers-Knol (VVD) verkenner Noord-Holland

HAARLEM (ANP) - Oud-staatssecretaris en oud-voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol (VVD) wordt de verkenner voor de coalitie in Noord-Holland. Dat laat de grootste partij in de provincie BBB weten, die Broekers-Knol zaterdagochtend heeft voorgedragen als verkenner. Broekers-Knol gaat de komende tijd met de partijen in gesprek om te onderzoeken welke coalitie mogelijk is in Noord-Holland, meldt de BBB.

2 dagen geleden