Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lammers is bij PSV terug in een andere wereld

Lammers is bij PSV terug in een andere wereld

AMSTERDAM (ANP) - Basisspeler was hij nog niet, maar Sam Lammers liet zich in de beginweken van dit seizoen bij PSV steeds nadrukkelijker zien. De 22-jarige aanvaller, teruggekeerd na een verhuur aan sc Heerenveen, scoorde in de wedstrijd tegen FC Basel in de voorronden van de Champions League. Eind juli maakte een zware knieblessure een einde aan zijn opmars. Inmiddels is Lammers terug, maar in een totaal andere wereld. PSV verkeert in een zware crisis en is inmiddels afgezakt naar de vijfde plaats in de eredivisie.

"Ik heb nu drie keer achter elkaar gespeeld. Voor mij persoonlijk is het fijn om te voelen dat ik weer ritme krijg. Maar er is heel veel gebeurd in de periode dat ik geblesseerd was", aldus Lammers na de nederlaag van 1-0 bij Ajax. PSV maakte een machteloze indruk in de Johan Cruijff ArenA en wacht al sinds eind september op de eerste overwinning in een competitiewedstrijd buiten Eindhoven.

Doelman André Onana van Ajax beleefde een rustige middag. "Ik denk dat we in de eerste helft één keer op doel hebben geschoten en dat was een rollertje. Dat moet echt beter", aldus Lammers. "Ik en het team moeten veel meer laten zien. We zullen het vertrouwen in onszelf weer terug moeten vinden. Dat kan alleen door doelpunten te maken en kansen te creëren."

Verleden tijd

Lammers begon aan het duel in de hoop dat hij opnieuw een hoofdrol zou kunnen vervullen in Amsterdam. Een jaar geleden bezorgde hij sc Heerenveen in een spectaculair duel een punt bij Ajax: 4-4. Lammers maakte toen twee doelpunten en hielp PSV daar in de strijd om de landstitel erg mee. Uiteindelijk bleef Ajax de Eindhovenaren op de ranglijst toch voor. "Dat was een mooie wedstrijd. Maar daar heb ik nu niets aan, dat is verleden tijd", zei Lammers zondag.

De aanvaller is het sterkst als PSV op de helft van de tegenstander voetbalt. Tegen Ajax gokte het elftal van coach Ernest Faber vooral op de counter. Lammers mist snelheid en is bovendien pas net teruggekeerd na zijn blessure. "Of ik ritme mis? Ik word elke week steeds fitter. Dat het een moeilijke fase is voor mij en het team, dat is duidelijk. We zijn de bal veel te snel kwijt. Dan moet je lange ballen gaan spelen, dat is ook lastig voor het team. Dan kom je weinig aan aanvallen toe."

PSV is de aansluiting met Ajax en AZ kwijt en kan deelname aan de Champions League komend seizoen normaal gesproken vergeten. Lammers: "Het heeft voor ons geen zin om naar de stand te kijken. We moeten nu gewoon met het volgende duel bezig zijn. Tegen Ajax misten we de overtuiging, alleen aan het einde heb ik het echte geloof gezien. Pas toen was er het gevoel dat er wat te halen was."

Meer uit Voetbal

Juve pakt na achterstand door twee penalty's punt in Cagliari

CAGLIARI (ANP) - Juventus heeft ondanks een 2-0-achterstand bij rust een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Cagliari. Het werd 2-2. De eindstand werd vlak voor tijd bepaald door Cagliari-verdediger Alberto Dossena, die de bal in eigen doel werkte.

2 uur geleden
Dender van trainer Timmy Simons naar hoogste niveau in België

BOUSSU (ANP) - De Belgische voetbalclub Dender is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De club wordt getraind door oud-PSV'er Timmy Simons (47), die 94 interlands speelde voor België.

3 uur geleden
Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

3 uur geleden
Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

5 uur geleden
Manchester United vindt in Wilcox nieuwe technisch directeur

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft Jason Wilcox aangesteld als nieuwe technisch directeur. Hij komt over van Southampton naar de club van trainer Erik ten Hag.

5 uur geleden
Villa-keeper Martínez toch geschorst na twee gele kaarten

BIRMINGHAM (ANP) - De Argentijnse keeper Emiliano Martínez moet de eerste wedstrijd van zijn club Aston Villa in de halve finale in de Conference League missen. Hij mocht donderdagavond nog op het veld blijven staan nadat hij twee gele kaarten had gekregen, maar is toch geschorst voor de volgende wedstrijd, bevestigt de UEFA aan Sky Sports.

7 uur geleden
City mogelijk zonder Haaland en De Bruyne in FA Cup

MANCHESTER (ANP) - Manchester City kan zaterdag in de halve finale van de FA Cup mogelijk geen beroep doen op Erling Haaland en Kevin De Bruyne. Beiden werden woensdag gewisseld in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

7 uur geleden