Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lammers: Formule 1 op Zandvoort dit jaar niet aannemelijk

Lammers: Formule 1 op Zandvoort dit jaar niet aannemelijk

ZANDVOORT (ANP) - Jan Lammers vreest dat de Grote Prijs van Nederland in de Formule 1 pas volgend jaar zijn terugkeer kan vieren op circuit Zandvoort. "Het is afwachten welke mogelijkheden ons nog worden geboden, maar ik acht het niet aannemelijk dat het dit jaar nog kan", reageert de directeur sportief van de Dutch Grand Prix op het regeringsbesluit om grote evenementen tot in ieder geval 1 september te verbieden.

"Het is wat het is. Er is in ieder geval duidelijkheid en ik respecteer het beoordelingsniveau van de deskundigen. Het is ook helder gecommuniceerd", zegt Lammers. "Het management van de Formule 1 en de internationale autosportfederatie FIA staan nu voor een bijna onmogelijke opgave nog iets van een kalender voor dit jaar te maken."

De rentree van de Formule 1 in Nederland na 35 jaar stond gepland voor 1, 2 en 3 mei. Na de uitbraak van het coronavirus volgde al snel het besluit het raceweekeinde tot nader order op te schorten. "We hebben geen scenario's uitgewerkt voor een 1,5 meter afstand of racen zonder publiek. Dat is voor ons onmogelijk en wij wilden ook geen vage plannen presenteren of met vage antwoorden komen. Wij willen het evenement uitrollen zoals we dat hebben bedacht en zijn ook klaar om het te activeren. Maar het is het virus dat regeert. In Singapore dachten ze ook dat ze vanaf het begin alles goed hadden aangepakt en nu hebben ze er alweer spijt van dat ze de regels hebben versoepeld."

Meer uit Sport

IOC verhoogt steun aan Oekraïense sport naar 7 miljoen euro

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de financiële steun aan Oekraïne verdrievoudigd. Het zogeheten solidariteitsfonds waar Oekraïense sporters uit kunnen putten, bestaat nu uit 7,5 miljoen dollar (omgerekend bijna 7 miljoen euro). Volgens het IOC hebben in de afgelopen twaalf maanden zo'n 3000 atleten en andere leden van de olympische gemeenschap in Oekraïne daarvan geprofiteerd.

1 uur geleden
IOC roept sportbonden op om Russen en Belarussen toe te laten

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept sportbonden op om Russen en Belarussen weer te laten meedoen aan internationale competities. Het gaat dan alleen om individuele sporten. In teamsporten zijn Rusland en Belarus sowieso niet welkom.

2 uur geleden
Wielrenner Van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen

ROESELARE (ANP/BELGA) - Dylan van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen. De 30-jarige renner is door zijn team Jumbo-Visma niet in de ploeg opgenomen na zijn valpartij vorige week in de E3 Saxo Classic. Het team zegt met Van Baarle geen risico te willen nemen met het oog op de Ronde van Vlaanderen, die zondag op het programma staat.

3 uur geleden
IOC schuift besluit over deelname Russen aan Spelen voor zich uit

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) schuift een beslissing over de deelname van sporters uit Rusland en Belarus aan de Olympische Spelen voor zich uit. Voorzitter Thomas Bach zei na een bestuursvergadering van het IOC in Lausanne dat de sancties tegen beide landen voorlopig van kracht blijven.

3 uur geleden
IOC-baas Bach ziet geen probleem in Russische sportdeelname

LAUSANNE (ANP) - Volgens de hoogste sportbaas Thomas Bach levert deelname van sporters uit Rusland en Belarus geen problemen op. "Het werkt", zei de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité bij het begin van een driedaagse vergadersessie van het IOC in Lausanne waar het heikele onderwerp op de agenda staat.

4 uur geleden
Schaatsster Hersman krijgt kans bij Team IKO

GRONINGEN (ANP) - Schaatsster Pien Hersman heeft een contract getekend voor drie jaar bij Team IKO. De 19-jarige sprintster komt over van het KNSB Talent Team Noordwest. Ze is de dochter van oud-schaatsers Martin Hersman en Colette Zee.

7 uur geleden
Jokic helpt basketballers Denver aan zege op gehavende 76'ers

DENVER (ANP) - De basketballers van Denver Nuggets hebben met enige moeite Philadelphia 76'ers verslagen. Nikola Jokic speelde een hoofdrol bij de thuisploeg met zijn 29e 'triple-double' van het seizoen. De Serviër kwam tot 25 punten, 17 rebounds en 12 assists tegen een ploeg die sterspelers Joel Embiid en James Harden miste.

10 uur geleden