Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lamens leidt tennisteam met zege op Ostapenko naar play-offs

Lamens leidt tennisteam met zege op Ostapenko naar play-offs

OEIRAS (ANP) - Onder aanvoering van Suzan Lamens die topspeelster Jelena Ostapenko versloeg, hebben de Nederlandse tennissters de play-offs van de Billie Jean King Cup bereikt. Het team van captain Elise Tamaëla versloeg Letland met 2-1, na eerder een zege op Turkije met dezelfde cijfers. Doordat het onderling resultaat meetelt bij een eventuele gelijke stand zijn de tennissters zeker van de play-offs in het landentoernooi.

Lamens trof met Ostapenko de nummer 10 van de wereldranglijst. De Letse, die in 2017 Roland Garros op haar naam schreef, won dit kalenderjaar ook al twee WTA-toernooien. "Dat wordt een pittig potje", dacht de 24-jarige tennisster, zelf de nummer 164 van de wereldranglijst. Lamens was blij dat het op gravel was en niet op hardcourt, waarop Ostapenko dit jaar sterk speelde. "Dat vertraagt het spel nog. Ik wist dat ik taai moest zijn, goed moest bewegen en zorgen dat ze extra ballen moest slaan en fouten maakte."

De Nederlandse won de eerste set in de tiebreak met 9-7, nadat ze was teruggekomen van een break achterstand en setpoints tegen had gekregen. In de tweede set had ze aan een break genoeg: 7-6 (7) 6-4. "Ik hield mezelf voor om mentaal rustig te blijven, zeker toen ik zag dat zij bezig was met randzaken. Ik denk dat dit de beste overwinning is die ik ooit heb behaald als je kijkt naar de ranking van de tegenstander. In het resultaat heb ik mezelf verrast, maar niet in hoe ik speelde. Ik wist dat dit erin zat en ben blij dat het eruit is gekomen en ik beloond ben."

Lang kon Lamens niet van haar zege genieten, want ze moest met Demi Schuurs opnieuw de baan op voor de beslissende dubbelpartij, omdat Eva Vedder de eerste partij tegen Darja Semenistaja in drie sets had verloren. Tegen Ostapenko en Semenistaja wonnen Lamens en Schuurs in twee sets: 7-6 (3) 6-3. "Je moet snel schakelen, maar ik wist dat ik met Demi een goede speelster naast me had. Daarom was ik ook positief over onze kansen. Als team waren we sterker, we speelden met meer energie."

Meer uit Sport

Narváez klopt Pogacar en pakt eerste roze trui in Giro d'Italia

TURIJN (ANP) - Wielrenner Jhonatan Narváez heeft de eerste roze trui in de Giro d'Italia veroverd. De 27-jarige Ecuadoraan van Ineos Grenadiers won de eerste etappe van de Ronde van Italië die ging van Venaria Reale naar Turijn over 140 kilometer. In de sprint van drie koplopers versloeg Narváez de Duitser Maximilian Schachmann en topfavoriet Tadej Pogacar uit Slovenië.

26 minuten geleden
Vos wint zevende etappe in Vuelta, Vollering houdt leiding

SIGÜENZA (ANP) - Marianne Vos heeft de zevende en voorlaatste etappe van de Vuelta Femenina gewonnen. De 36-jarige Brabantse van Visma - Lease a Bike was op de korte steile slotklim na een rit van San Esteban de Gormaz naar Sigüenza over 138 kilometer verreweg de beste. De draagster van de groene puntentrui bleef de Amerikaanse Kirsten Faulkner en Elisa Longo Borghini overtuigend voor.

1 uur geleden
Ipswich Town keert na 22 jaar terug naar Premier League

IPSWICH (ANP) - Ipswich Town keert na 22 jaar terug in de Premier League. De club versloeg voor eigen publiek Huddersfield Town (2-0) en verzekerde zich zo van een tweede eindklassering in de Championship, het tweede niveau van Engeland.

2 uur geleden
Geblesseerde Sinner mist tennistoernooi in Rome

ROME (ANP) - Jannik Sinner heeft zich afgemeld voor het tennistoernooi van komende week in Rome. De Italiaan heeft nog te veel last van een heupblessure die hij afgelopen week in Madrid opliep. De nummer 2 van de wereldranglijst was niet in staat om daar zijn kwartfinale tegen de Canadees Felix Auger-Aliassime te spelen.

2 uur geleden
Geen opvolgster voor Van Vleuten in Ronde van Scandinavië

OSLO (ANP/BELGA) - Annemiek van Vleuten krijgt dit jaar geen opvolgster als winnares van de Ronde van Scandinavië. De wielerkoers uit de WorldTour voor vrouwen gaat niet door vanwege financiële redenen, zo bevestigde de organisatie van de wedstrijd die tot 2022 door het leven ging als Ronde van Noorwegen.

6 uur geleden
IOC-baas Bach wil nog voor de Spelen in de Seine zwemmen

LAUSANNE (ANP/DPA) - Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), is klaar om een duik in de Seine te nemen voordat eind juli de Spelen van Parijs 2024 beginnen. "Ik heb nog geen uitnodiging ontvangen, maar zodra die er is, doe ik dat graag. Ik hoop dat het niet te koud is", zei Bach in een mediagesprek met onder meer het Duitse persbureau dpa. Er is al heel veel geld besteed aan het verbeteren van de waterkwaliteit van de rivier waarin onder anderen de openwaterzwemmers om medailles strijden.

8 uur geleden
Basketballers Mavericks naar tweede ronde play-offs NBA

DALLAS (ANP/AFP) - Dallas Mavericks heeft ten koste van Los Angeles Clippers de tweede ronde van de play-offs van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA bereikt. Met Luka Doncic en Kyrie Irving als topscorers won Dallas met 114-101 waardoor de best-of-seven serie tussen beide teams eindigde in 4-2. De volgende tegenstander van de Mavericks is Oklahoma City Thunder, dat eerder New Orleans Pelicans uitschakelde met 4-0.

9 uur geleden