Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lagerhuis VS: 2 miljard extra voor beveiliging Capitool

Lagerhuis VS: 2 miljard extra voor beveiliging Capitool

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft ingestemd met 1,9 miljard dollar extra voor de beveiliging van het Capitool, de zetel van het parlement. Het complex werd begin dit jaar bestormd door aanhangers van toenmalig president Donald Trump, waar beveiligers weinig tegenin wisten te brengen.

De Capitoolpolitie en andere diensten waren volgens velen onvoldoende voorbereid op de bestorming waarbij parlementariërs zich ternauwernood in veiligheid konden brengen en vijf doden vielen, onder wie een agent.

Het extra budget is een initiatief van de Democraten van president Joe Biden, die een meerderheid hebben in het Huis van Afgevaardigden. Daar was een nipte meerderheid van 213 tegen 212 voor.

Pauzeknop

De Republikeinen willen er in het Hogerhuis, de Senaat, een stokje voor steken. De Republikeinse parlementariër Steve Scalise wil een "militarisering van het Capitool" voorkomen en zijn partijgenoten in de Senaat hebben aangekondigd op de "pauzeknop" te willen drukken. Ook enkele Democratische senatoren hebben zich sceptisch uitgelaten.

De stemming kwam een dag nadat het Huis van Afgevaardigden groen licht gaf voor de oprichting van een onderzoekscommissie die moet uitzoeken wat er precies gebeurde bij de bestorming op 6 januari. Ook dat voorstel moet nog door de Senaat worden goedgekeurd.

Meer uit Buitenland

Helikopter Iraanse president gevonden, reddingswerkers onderweg

TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - De verongelukte helikopter met de Iraanse president Ebrahim Raisi aan boord, is gevonden. Het hoofd van hulporganisatie de Iraanse Rode Halve Maan maakte dat maandagochtend vroeg bekend, en meldde daarbij dat de situatie "niet goed" is.

59 minuten geleden
Lai Ching-te ingezworen als nieuwe president van Taiwan

TAIPEI (ANP/AFP) - Lai Ching-te is maandag in Taipei ingezworen als de nieuwe president van Taiwan. Ook zijn vice-president Hsiao Bi-khim ving tijdens de ceremonie officieel haar ambtstermijn aan.

1 uur geleden
Rusland stuurt reddingsteam na helikopterongeluk president Iran

TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - Rusland stuurt een team van bijna vijftig gespecialiseerde reddingswerkers naar Iran om mee te helpen zoeken naar de verongelukte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian.

4 uur geleden
Reddingswerkers zoeken door naar helikopter Iraanse president

TEHERAN (ANP/RTR) - Ondanks de eerdere melding dat de neergestorte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi was gevonden, gaat de zoektocht verder. Eerder meldde de Iraanse staatstelevisie dat ten minste één passagier en één bemanningslid in contact waren geweest met reddingswerkers. Er was ook gemeld dat de helikopter was gevonden, hoewel de Iraanse Rode Halve Maan dit ontkende.

7 uur geleden
Verongelukte helikopter Iraanse president Raisi is gevonden

TEHERAN (ANP/RTR) - De zondag verongelukte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi, is gevonden door reddingsteams. Dat meldt de Iraanse staatstelevisie.

9 uur geleden
Afgestudeerden tonen Biden hun onvrede over VS-steun Israël

ATLANTA (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag te maken gekregen met zichtbaar protest tijdens een toespraak voor pas afgestudeerden op het Morehouse College. Die universiteit in Atlanta met vooral zwarte mannelijke studenten heeft onder anderen burgerrechtenactivist Martin Luther King als oud-student.

10 uur geleden
Verdachte moordaanslag premier Fico handelde mogelijk niet alleen

BRATISLAVA (ANP/RTR) - Slowaakse functionarissen onderzoeken de mogelijkheid dat de verdachte van de moordaanslag op premier Robert Fico misschien niet een "eenzame wolf" was, zoals eerder werd aangenomen. Dat vertelde minister van Binnenlandse Zaken Matus Sutaj Estok op een persconferentie.

12 uur geleden