Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lagere winst voor grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase

Lagere winst voor grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase, de grootste bank van de Verenigde Staten, heeft in het vierde kwartaal een lagere winst behaald dan een jaar eerder. De bank verdiende minder geld met de handel in obligaties en aandelen, maar deed wel goede zaken met het adviseren bij fusies, overnames en beursgangen.

De nettowinst bedroeg 10,4 miljard dollar, omgerekend ruim 9 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog 12,1 miljard dollar. Bij de commissies voor het adviseren bij bedrijfsfusies, overnames en beursgangen stegen de inkomsten met 28 procent, maar bij de handel op de financiële markten was een daling van 13 procent te zien. Een jaar geleden profiteerde de bank nog van de uitbundige beurshandel, maar die handel verliep afgelopen kwartaal wat rustiger.

Verder viel een bedrag van 1,8 miljard dollar vrij uit de stroppenpot voor slechte leningen bij de bank. JPMorgan Chase had eerder vanwege de coronacrisis vele miljarden dollars apart gezet om verliezen op te vangen op leningen die mogelijk niet zouden worden afgelost, maar vanwege het sterke economische herstel van de pandemie en de steunmaatregelen van de overheid aan huishoudens komen die voorzieningen te vervallen.

Tegenwind

Topman Jamie Dimon van JPMorgan Chase zei in een toelichting dat de Amerikaanse economie het goed blijft doen, ondanks de tegenwind van de omikronvariant, inflatie en de problemen in de toeleveringsketens. Verder sprak hij van "ongekende" activiteit aan het fusie- en overnamefront. Over heel 2021 werd door de bank een winst geboekt van 48,3 miljard dollar.

Branchegenoten Wells Fargo en Citigroup kwamen ook met resultaten. Met de cijfers van de grote Amerikaanse banken is het kwartaalcijferseizoen op Wall Street echt begonnen.

Meer uit Financieel

Beleggers kijken naar banenrapport, oliebesluit en gasmarkt

AMSTERDAM (ANP/RTR) - In de eerste handelsweek van de nieuwe beursmaand oktober zal de aandacht van beleggers vooral uitgaan naar het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Ook komen de landen van oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland weer bij elkaar voor een besluit over de olieprijzen. En het is interessant om de gasprijzen in de gaten te houden. Deze week is de eerste week na het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen.

2 uur geleden
Vakbond FNV kondigt werkonderbrekingen aan in houthandel

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV roept medewerkers in de houthandel op om komende tijd soms voor bepaalde tijd hun werk neer te leggen. Daarmee wil de bond zijn eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten. De eerste werkonderbrekingen staan maandag gepland bij een reeks vestigingen van Jongeneel en PontMeyer in Den Bosch, Eindhoven, Oss en Tilburg.

5 uur geleden
Chinese lotenverkoop fors omhoog te midden van haperende economie

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De verkoop van loten voor loterijen is fors omhoog gegaan in China, te midden van de toegenomen zorgen over de Chinese economie en de flink opgelopen jeugdwerkloosheid. Volgens de laatste cijfers van de overheid van het Aziatische land ligt de lotenverkoop dit jaar vooralsnog meer dan 50 procent hoger dan vorig jaar.

5 uur geleden
Koers Bitcoin kent eerste kwartaalverlies van dit jaar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin kende van juli tot en met september zijn eerste kwartaalverlies van dit jaar. 's Werelds meest bekende cryptomunt, die momenteel wordt verhandeld rond de 27.000 dollar, zakte ongeveer 11 procent in waarde. Volgens kenners heeft dat onder meer te maken met de toegenomen onzekerheid over de economie en het vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk nog langere tijd op een hoog niveau zal blijven. Ook is er de laatste tijd veel onrust rond de grote cryptobeurs Binance.

6 uur geleden
Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

8 uur geleden
Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

1 dag geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

1 dag geleden