Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lagere opening op Wall Street

Lagere opening op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen aan de laatste handelsdag van de week begonnen. Nog altijd is het wachten op overeenstemming in Washington over een nieuw steunpakket om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen. Verder verwerken beleggers het nieuws dat een onafhankelijk expertpanel aan toezichthouder FDA adviseert om snel goedkeuring te geven aan het coronavaccin van Pfizer en BioNTech.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,4 procent lager op 29.877 punten. De brede S&P 500 verloor 0,5 procent tot 3651 punten en techgraadmeter Nasdaq speelde 0,8 procent kwijt tot 12.331 punten. De Democraten en Republikeinen in het Congres discussiëren nog altijd over de vorm en omvang van het stimuleringspakket. Mogelijk dat de gesprekken tot de kerstdagen duren.

Pfizer verloor in de openingsminuten 1,8 procent aan beurswaarde en ook BioNTech zakte 1,4 procent. Volgens de experts is het vaccin van de twee veilig genoeg om te worden toegediend. Naar verwachting zal de FDA het vaccin nu snel goedkeuren. Mogelijk kan na het weekend begonnen worden met vaccineren.

Walt Disney

Walt Disney won bijna 8 procent aan beurswaarde. Het entertainment- en mediaconcern maakte bekend nieuwe films van Star Wars en Indiana Jones te maken. Ook wil het bedrijf veel meer series op streamingdienst Disney+ uitbrengen die zijn gebaseerd op zijn Marvel- en Star Wars-filmreeksen.

Creditcardmaatschappij Mastercard (min 1,4 procent) stond bij de dalers. Het Britse hooggerechtshof heeft groen licht gegeven voor een zogeheten class action-rechtszaak die het bedrijf 18,5 miljard dollar kan gaan kosten. Mastercard wordt ervan beschuldigd tientallen miljoenen Britten jarenlang te hoge kosten te hebben laten betalen.

Meer uit Financieel

Ziekteverzuim in het derde kwartaal weer gedaald

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse werknemers waren in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw minder vaak ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen jaren steeg het ziekteverzuim, maar in de afgelopen drie kwartalen is het verzuim op jaarbasis gedaald.

42 minuten geleden
ING: kloof tussen spaarbuffers van Nederlanders

AMSTERDAM (ANP) - De verschillen tussen de spaarbuffers van Nederlanders zijn groot. Een kwart heeft meer dan 10.000 euro in de spaarpot, maar bijna net zoveel mensen hebben minder dan 500 euro of niks gespaard. Dat zegt ING op basis van een onderzoek onder meer dan duizend Nederlanders.

42 minuten geleden
Google-moeder Alphabet stijgt op Wall Street na lancering AI-model

NEW YORK (ANP) - Alphabet, het moederbedrijf van Google, behoorde donderdag tot de winnaars op de beurzen in New York. Beleggers waren enthousiast over een nieuwe technologie voor kunstmatige intelligentie (AI) met de naam Gemini, die Google woensdag lanceerde. Het aandeel steeg 5,3 procent.

2 uur geleden
Vakbonden stappen uit overleg vroegpensioenregeling zwaar werk

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV, CNV en VCP zijn donderdagavond uit het overleg gestapt over de toekomst van de vroegpensioenregeling voor mensen met zware beroepen. Dat melden werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland en Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO). De huidige Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU) loopt eind 2025 af.

2 uur geleden
Achmea wil ook praten met claimclubs na woekerpolisdeal ASR

ZEIST (ANP) - Verzekeringsconcern Achmea wil ook met claimorganisaties gaan praten over woekerpolissen, net als rivaal ASR eerder deed. Die laatste partij sloot ruim een week geleden een schikking in het langslepende dossier. Toen dat bekend werd, meldde ook NN Group zich bij de claimorganisaties. Die verzekeraar heeft woensdag inmiddels zijn eerste gesprek gehad.

5 uur geleden
Musk: topman Walt Disney zou onmiddellijk ontslagen moeten worden

SAN FRANCISCO (ANP) - Bob Iger, de topman van entertainmentconcern Walt Disney, zou "onmiddellijk ontslagen moeten worden". Dat zegt Elon Musk in een bericht op zijn socialemediaplatform X. Walt Disney is een van de grote bedrijven die onlangs zijn gestopt met adverteren op X. Musk liet zich al eerder verontwaardigd uit over dat besluit.

6 uur geleden
Air France-KLM eindigt lager op terughoudend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM is donderdag op het Damrak in de min geëindigd. Beleggers reageerden op een adviesverlaging van de JPMorgan. Dat deed de Amerikaanse bank vanwege de vooruitzichten van de luchtvaartmaatschappij voor 2024. Het aandeel eindigde 3,1 procent lager.

6 uur geleden