Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lagere opening op Wall Street

Lagere opening op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met verlies aan de handelsweek begonnen. Beleggers op Wall Street blijven nerveus door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,5 procent lager op 28.501 punten. De brede S&P 500 daalde 0,4 procent tot 3222 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,6 procent tot 8968 punten.

Vrijdag eindigden de beurzen in New York ook al in het rood, na de dood van een hoge Iraanse generaal bij een Amerikaanse luchtaanval. Teheran heeft gezworen wraak te nemen voor de dood van generaal Qassem Soleimani. De Iraanse regering heeft daarbij een verdere gedeeltelijke terugtrekking uit de internationale nucleaire overeenkomst aangekondigd. Maar de Amerikaanse president Donald Trump heeft Iran gewaarschuwd geen wraak te nemen. Mocht dat toch gebeuren, dan volgen volgens Trump direct tegenaanvallen.

De goudprijs is gestegen naar het hoogste niveau in ruim zes jaar, omdat beleggers veilige havens opzoeken. Daarnaast zetten olieprijzen hun opmars van voor het weekend door, uit vrees voor mogelijke terroristische aanslagen op Saudische olievelden en Iraanse aanvallen op tankers in de Perzische Golf. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent duurder op 63,37 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent meer op 69,18 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Wall Street opnieuw omlaag door rentezorgen beleggers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag opnieuw met rode cijfers gesloten. De rentezorgen bleven boven de markt hangen in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder. De Amerikaanse centrale bank besloot toen om voor de tweede keer dit jaar een rentepauze te houden. Wel lieten de beleidsmakers van de Fed de deur open voor nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden en verwachten ze de rente volgend jaar minder snel te verlagen dan gehoopt.

53 minuten geleden
Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

1 uur geleden
Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

2 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

3 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

4 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

5 uur geleden
Chipmaker Broadcom zakt op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Broadcom behoorde donderdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op een bericht van techwebsite The Information dat Google-moederbedrijf Alphabet overweegt de chipfabrikant te laten vallen als leverancier van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) zodra het techconcern zijn eigen chips heeft ontwikkeld. Dat zou mogelijk al in 2027 kunnen gebeuren.

7 uur geleden