Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lagere boete PSV voor discriminerende spreekkoren

Lagere boete PSV voor discriminerende spreekkoren

ZEIST (ANP) - De boete die PSV krijgt voor met name antisemitische spreekkoren tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal eind juli, is iets verlaagd. De tuchtcommissie van de KNVB heeft het bedrag van 20.000 euro gehandhaafd, maar 7500 euro daarvan is voorwaardelijk. Het betekent dat de club uit Eindhoven 12.500 euro moet betalen.

De tuchtcommissie moest een oordeel vellen omdat PSV het schikkingsvoorstel van de aanklager niet accepteerde. De club was verontwaardigd omdat er niet werd opgetreden tegen homofobe spreekkoren van de Ajax-supporters. PSV erkende overigens wel dat het onvoldoende maatregelen had genomen om de "wanordelijkheden" te voorkomen.

De tuchtcommissie verlaagde de boete omdat PSV op het gebied van discriminerende spreekkoren "een beperkte strafkaart heeft".

Meer uit Voetbal

Vijfde plek uit zicht voor FC Utrecht na nederlaag tegen Sparta

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht kan zich na de thuisnederlaag tegen Sparta Rotterdam (0-1) niet meer direct plaatsen voor Europees voetbal volgend seizoen. Ajax is door de zege op Almere City FC (3-0) zeker van de vijfde plek, die recht geeft op de voorronde van de Europa League. Utrecht en Sparta kunnen zich richten op de play-offs, waarin ze elkaar later deze maand mogelijk opnieuw tegenkomen.

49 minuten geleden
Bergwijn schiet Ajax met hattrick naar vijfde eindklassering

AMSTERDAM (ANP) - Steven Bergwijn heeft Ajax aan een eenvoudige zege op Almere City (3-0) geholpen. De aanvoerder had voor rust met drie doelpunten binnen negen minuten een groot aandeel in een overwinning in de Johan Cruijff ArenA. Ajax stelde met die zege de vijfde plaats van de Eredivisie veilig

1 uur geleden
RKC houdt kans op directe handhaving in eigen hand

WAALWIJK/ROTTERDAM (ANP) - RKC Waalwijk heeft dankzij een late gelijkmaker tegen PEC Zwolle de kans op directe handhaving in de Eredivisie nog in eigen hand. Invaller Richonell Margaret maakte voor eigen publiek in de voorlaatste minuut de 1-1, waardoor RKC concurrent Excelsior nog op doelsaldo voorblijft in de strijd om de veilige vijftiende plek. RKC speelt volgende week nog bij kampioen PSV, Excelsior moet naar stadgenoot Feyenoord.

1 uur geleden
Gedegradeerd Vitesse boekt ook in Heerenveen zege

HEERENVEEN (ANP) - Het al gedegradeerde Vitesse heeft zijn tweede zege in drie wedstrijden geboekt. Het elftal van interim-trainer Edward Sturing was in het Abe Lenstra stadion met 3-1 te sterk voor sc Heerenveen. De Friezen lopen door de nederlaag definitief de play-offs om Europees voetbal mis.

1 uur geleden
Ajax verslaat Almere City en stelt vijfde plaats veilig

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft de vijfde plaats van de Eredivisie veiliggesteld. De club won de thuiswedstrijd tegen Almere City met 3-0 en zag concurrenten NEC en FC Utrecht onderuit gaan tegen Feyenoord (2-3) en Sparta Rotterdam (0-1).

1 uur geleden
Kampioen PSV moet na gelijkspel bij Fortuna puntenrecord vergeten

SITTARD (ANP) - Landskampioen PSV kan het puntenrecord in de Eredivisie niet meer evenaren. De Eindhovenaren, die vorige week de titel veiligstelden, hadden daarvoor hun laatste twee duels moeten winnen. Uit bij Fortuna Sittard ging het echter al mis: 1-1.

1 uur geleden
FC Twente en AZ blijven in race om derde plaats

ENSCHEDE (ANP) - De strijd om de derde plaats in de eindstand van de Eredivisie tussen FC Twente en AZ wordt volgende week pas in de laatste speelronde beslist. Beide ploegen lieten zich niet verrassen in de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen. FC Twente klopte het al gedegradeerde FC Volendam (7-2) en AZ bracht het uitduel met Go Ahead Eagles tot een goed einde (0-3).

1 uur geleden