Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lager slot op Europese beurzen

Lager slot op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend met kleine verliezen de handel uitgegaan. Beleggers waren terughoudend door de vrees dat de handelsrelatie tussen de Verenigde Staten en China zal verslechteren vanwege de steun van Washington aan de demonstranten in Hongkong.

Eerder op de dag leek het sentiment positiever. Op het Damrak ging de AEX-index tussentijds zelfs even door de 600-puntengrens, maar dat niveau werd niet vastgehouden. De laatste keer dat de graadmeter boven de 600 punten wist te sluiten, was op 22 mei 2001

De hoofdindex op Beursplein 5 sloot uiteindelijk 0,1 procent lager op 597,29 punten. De MidKap verloor ook 0,1 procent, tot 882,86 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs zakten eveneens 0,1 procent. De FTSE 100 in Londen leverde 1 procent in. De Britse hoofdstad werd opgeschud door een steek- en schietincident op de London Bridge in het centrum. De politie sprak van een terreurdaad.

Altice

Bij de middelgrote fondsen in Amsterdam eindigde luchtvaartcombinatie Air France-KLM met een min van 2 procent na een adviesverlaging door Credit Suisse. Kabel- en telecombedrijf Altice Europe raakte de uitzendrechten voor de UEFA Champions League in Frankrijk kwijt en won juist 2 procent. Het bedrijf betaalde eerder honderden miljoenen euro's per jaar voor de rechten. Kenners meenden al dat Altice best zonder zou kunnen.

Kardan verloor daarnaast bijna 9 procent op de lokale markt. De in Amsterdam genoteerde Israëlische investeerder heeft in de eerste negen maanden van het jaar het verlies fors zien oplopen.

Ocado

In Oslo zakte DNB ASA ruim 6 procent. De Noorse politie is een onderzoek gestart naar mogelijke witwaspraktijken bij de grootste bank van het land. De Britse onlinesupermarkt Ocado steeg een kleine 10 procent in Londen na de bekendmaking van een samenwerking met de Japanse retailer Aeon. En in Frankfurt klom E.ON dik 3 procent na een handelsbericht. Het Duitse energiebedrijf is positiever gestemd over de winst die het dit jaar verwacht te halen.

De euro was 1,1020 dollar waard tegen 1,1007 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 3,9 procent tot 55,84 dollar. Brentolie werd 2,1 procent goedkoper op 62,54 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Reuters: ING keurt Russische betaling voor oliedoorvoer goed

PRAAG (ANP) - De Slowaakse olieraffinaderij Slovnaft meldt dat een Europese bank een betaling goedkeurt waardoor olietoevoer via de Droezjba-pijpleiding naar Tsjechië kan worden hervat. Een ingewijde laat aan persbureau Reuters weten dat het om ING zou gaan.

38 minuten geleden
Grote Chinese staatsbedrijven schrappen beursnoteringen in VS

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Vijf grote Chinese staatsbedrijven hebben aangekondigd hun beursnoteringen op Wall Street te schrappen. De ondernemingen stonden op de lijst van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC van Chinese bedrijven die niet voldoen aan een twee jaar oude wet voor buitenlandse ondernemingen met een beursnotering in de Verenigde Staten.

43 minuten geleden
Farmaceut J&J stopt wereldwijde verkoop omstreden babypoeder

WASHINGTON (ANP/DPA) - Farmaceut Johnson & Johnson (J&J) stopt volgend jaar met de wereldwijde verkoop van babypoeder met talk dat kankerverwekkend zou zijn. Het bedrijf wil zich enkel richten op babypoeder op basis van maïszetmeel, dat al in verschillende landen verkrijgbaar is.

1 uur geleden
Aegon opnieuw aan kop in AEX, Just Eat Takeaway onderaan

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index. De verzekeraar won een dag eerder al bijna 9 procent dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers en kreeg er nog eens 3 procent bij na een verhoging van het koersdoel door analisten van Berenberg. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (min 2 procent) werd daarentegen van de hand gedaan na het recente sterke koersherstel.

2 uur geleden
Economieminister Japan: meer kernenergie nodig

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Japan heeft meer energie uit kerncentrales nodig om de energievoorziening voor de toekomst veilig te stellen. Dat heeft de nieuwe minister van Economische Zaken, Handel en Industrie Yasutoshi Nishimura gezegd. Volgens hem moeten daarom meer reactoren heropgestart worden.

2 uur geleden
Productie industrie eurozone stijgt door achterstallige orders

LUXEMBURG (ANP) - De industrie in de eurozone heeft in juni opnieuw meer geproduceerd dan de maand ervoor, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Ook ten opzichte van juni 2021 bracht de industrie meer producten voort. In mei nam de productiegroei ook al toe door achterstallige werkzaamheden.

2 uur geleden
Duitse boeren vrezen mislukte oogsten door droogte

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse boeren vrezen dat oogsten kunnen mislukken vanwege de enorme droogte. De problemen door de droogte komen bovenop de uitdagingen voor boeren door de sterk gestegen kosten voor energie, kunstmest en veevoer, zegt de president van brancheorganisatie Deutscher Bauernverband (DBV).

3 uur geleden