Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Labyad ziet nu echt hoe snel het bij Ajax gaat

Labyad ziet nu echt hoe snel het bij Ajax gaat

AMSTERDAM (ANP) - Het zou goed kunnen dat Zakaria Labyad woensdagavond de uitwedstrijd van Ajax tegen Lille OSC in de Champions League niet helemaal uitspeelt. "Als ik weer mag beginnen, dan zal ik me voor 100 procent geven", zegt hij. "En dan zien we wel hoe lang ik het volhoud. Het gaat namelijk niet om mij, maar om ons team."

"Kijk", zegt de 26-jarige aanvaller; "Als ik op 80 procent ga voetballen, dan speel ik iedere wedstrijd wel uit. Maar dat zou niet goed zijn voor Ajax. Zeker in de Champions League is dat niet voldoende. Maar ik voel me steeds sterker. Ik ben op de goede weg."

Labyad komt van ver. Vorig jaar kwam hij nauwelijks voor in de plannen van trainer Erik ten Hag. Ook dit seizoen leek een basisplaats ver weg, totdat David Neres plotseling een vervelende knieblessure opliep. Twee weken geleden tegen FC Utrecht kreeg de aanvaller zijn eerste speelminuten van het seizoen en zaterdag mocht hij eveneens starten tegen Heracles Almelo.

Genieten op de bank

Zelfs de meest pittige trainingen laten zich niet met wedstrijden vergelijken, zo merkte Labyad ook tijdens het gewonnen thuisduel met Heracles (4-1). Na 70 minuten moest hij naar de kant, met kramp in beide kuiten. "Op de bank was het vaak genieten van dit Ajax. Maar als je mee mag doen, dan zie je pas hoe snel alles gaat. Kijk eens hoe Hakim gas geeft en met wat voor een zelfvertrouwen hij speelt", zegt hij over zijn maatje Ziyech. "Daar kan ik van genieten, maar ook veel van leren."

Labyad bleef in de eerste helft van het duel met Heracles ver verwijderd van het beste spel dat Neres bij Ajax heeft laten zien. "Ik had te vaak balverlies", erkent hij. "Ook dat is ritme." Labyad baalde ook dat Daley Blind het spel steeds over de linkerflank opende. Waarom gaat die bal steeds naar Quincy Promes en niet naar rechts richting mij, vroeg hij in de rust aan zijn ploeggenoot.

Daley Blind

Blind besefte kennelijk dat Labyad een punt had. Want toen de bal in de 56e minuut goed voor zijn linkerbeen lang, koos hij voor een lange trap op Labyad. De timing van de buitenspeler van Marokkaanse afkomst was goed. Puntertje, goal, 2-0.

Tegen Lille moet Labyad het stellen zonder de passes van Blind, die net als Joël Veltman een schorsing moet uitzitten. Perr Schuurs zal wel beginnen en Lisandro Martínez of Edson Álvarez moet Blind vervangen. "We hebben een brede selectie", zegt Labyad. "Als het goed gaat, dan heeft de trainer weinig aanleiding om dingen te veranderen. Maar als je een kans krijgt, dan moet je die grijpen."

Meer uit Voetbal

Roda-coach Sibum geloofde er niet meer in na tweede treffer NAC

KERKRADE (ANP) - Trainer Bas Sibum wist bij de 2-0 van NAC Breda aan het begin van de tweede helft dat het klaar was in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. "Als zij die 2-0 binnenschieten is dat een behoorlijke tik", zei de coach na de 5-0-nederlaag bij ESPN. "Toen geloofde ik er niet meer in dat we nog konden winnen."

6 uur geleden
Van de Donk en Egurrola pakken met Lyon landstitel in Frankrijk

LYON (ANP) - Oranje-internationals Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola hebben met hun club Olympique Lyon de finale om het Franse voetbalkampioenschap gewonnen. Paris Saint-Germain werd met 2-1 verslagen, waardoor de zeventiende landstitel werd behaald.

6 uur geleden
Southampton tegen Leeds United in finale play-offs voor promotie

SOUTHAMPTON (ANP) - Southampton neemt het op 26 mei op Wembley tegen Leeds United op voor een plek in de Premier League. De ploeg won in het eigen St. Mary's Stadium met 3-1 van West Bromwich Albion. De eerste wedstrijd was in 0-0 geëindigd.

6 uur geleden
Fiorentina slaat aanval van Napoli op achtste plek af

FLORENCE (ANP) - Fiorentina heeft in de Serie A de aanval van Napoli op de achtste plaats afgeslagen. De finalist van de Conference League speelde in eigen huis met 2-2 gelijk. Napoli won voor het laatst op 7 april een competitiewedstrijd.

6 uur geleden
NAC Breda door in play-offs na opnieuw ruime zege op Roda JC

KERKRADE (ANP) - NAC Breda heeft ten koste van Roda JC de volgende ronde van de play-offs om promotie bereikt. De Bredanaars van coach Jean-Paul van Gastel versloegen Roda met 5-0 in de tweede wedstrijd in Kerkrade die twee keer werd stilgelegd na het gooien van bekers op het veld. NAC had de eerste wedstrijd in eigen huis al met 3-1 gewonnen.

7 uur geleden
Roda JC - NAC Breda voor tweede keer stilgelegd na gooien bekers

KERKRADE (ANP) - De wedstrijd in de play-offs voor promotie tussen Roda JC en NAC Breda is vrijdagavond voor de tweede keer stilgelegd omdat er door supporters bekers op het veld zijn gegooid.

7 uur geleden
Verdediger Tete gaat vijfde seizoen in bij Fulham

LONDEN (ANP) - De Engelse voetbalclub Fulham heeft de optie in het contract van Kenny Tete gelicht, waardoor de 28-jarige verdediger nu tot de zomer van 2025 verbonden is aan de Londenaren.

10 uur geleden