Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Laatste' waarschuwing van minister verrast KNVB

'Laatste' waarschuwing van minister verrast KNVB

ZEIST (ANP) - De KNVB heeft in een uitgebreide verklaring op de website verrast gereageerd op de dreigende woorden van Tamara van Ark, de minister van Medische Zorg en Sport. Van Ark zei in het AD dat er mogelijk zonder publiek gevoetbald gaat worden als supporters zich niet aan de regels houden. Ze deed dit naar aanleiding van gebeurtenissen vorige week in De Kuip en donderdagavond in Tilburg.

"Het zou onbegrijpelijk zijn als op basis van deze twee incidenten op ruim honderd wedstrijden een totale sector de nek om wordt gedraaid", reageert Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB. Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV, spreekt van "symboolpolitiek". Volgens De Jong blijkt uit de evaluaties die de KNVB samen met de politie en de gemeentes heeft gemaakt juist dat de supporters in de stadions zich heel goed aan de regels houden. "Benoem dit ook als politiek en niet uitsluitend een incident. Dat is te makkelijk, en doet geen recht aan al die supporters voor wie het ook wennen is, maar die zonder morren de regels volgen om hun club te steunen. Door dik en dun."

Bij Feyenoord - FC Twente hield een deel van de toeschouwers in De Kuip zich niet aan de voorgeschreven onderlinge 1,5 meter afstand. Ook werd soms luidkeels geroepen en gejuicht, iets wat niet is toegestaan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het verleidde premier Mark Rutte tot de opmerking dat de fans hun 'bek' moeten houden, iets wat hij later iets netter verwoordde. Politiek Den Haag reageerde donderdagavond opnieuw boos toen fans van Willem II op een plein in de stad samendromden voor een groot scherm, waarop de Europese wedstrijd van hun club tegen Rangers FC was te zien.

Hou je aan de regels

"Als je je cluppie graag live wilt blijven zien, houd je dan aan de regels", zei Van Ark in het AD. Ze waarschuwt dat mogelijk zonder publiek gespeeld moet worden als fans de afspraken opnieuw schenden.

Dat dreigement viel slecht in de Nederlandse voetbalbranche. De KNVB, de ECV en de Coöperatie Eerste Divisie benadrukken dat het binnen de stadions juist heel goed gaat met de handhaving. "We zien enorm veel inzet bij clubs om het voetbal coronaproof te maken. Voetbalstadions zijn nu één van de veiligste plekken in de samenleving", zegt Gudde. "Deze inzet van clubs moet je niet bestraffen, maar juist belonen. We zijn niet blind voor wat er nu in de samenleving gebeurt. Het staat buiten kijf dat iedereen zich aan de gedragsregels moet houden. Daar zetten alle voetbalclubs zich ieder weekend voor in. Het kabinet vindt in het betaald voetbal juist een partner in de strijd tegen corona, geen vijand."

Meer uit Voetbal

Martens speelt 157e interland en heeft alleen Spitse nog voor zich

SEVILLA (ANP) - Aanvalster Lieke Martens heeft door haar basisplaats in de halve finale van de Nations League tegen Spanje nu in haar eentje de tweede plek op de lijst met recordinternationals in handen. De 31-jarige Limburgse deelde die positie tot vrijdag nog met Annemieke Kiesel-Griffioen, die in 2011 haar 156e en laatste interland speelde. Sherida Spitse is de international met verreweg de meeste optredens voor Oranje. De aanvoerster brengt in Sevilla haar totaal op 228 interlands.

19 minuten geleden
Oranjevrouwen starten verrassend met Miedema tegen Spanje

SEVILLA (ANP) - Spits Vivianne Miedema heeft vrijdag verrassend een basisplek bij de voetbalsters van Oranje in de strijd om een olympisch ticket tegen wereldkampioen Spanje (21.00 uur). De net van een knieblessure herstelde topscorer aller tijden, die de afsluitende training van donderdag nog oversloeg, is op het middenveld de vervangster van de langdurig geblesseerde Jill Roord. Kerstin Casparij neemt de positie van rechtervleugelverdedigster over van de niet fitte Victoria Pelova.

1 uur geleden
Coach Van 't Schip verwacht 'zware dobber' in 'Mekka van voetbal'

AMSTERDAM (ANP) - Trainer John van 't Schip verwacht dat Ajax een "heel zware dobber" gaat hebben aan Aston Villa in de achtste finales van de Conference League. De ploeg uit Birmingham maakt dit seizoen indruk in de Premier League en houdt enkele clubs van naam, waaronder Tottenham Hotspur en Manchester United, onder zich.

3 uur geleden
Borussia Dortmund-keeper Kobel onzeker voor komende periode

DORTMUND (ANP/DPA) - Borussia Dortmund kan mogelijk de komende tijd geen beroep doen op keeper Gregor Kobel. De doelman, die geblesseerd raakte tijdens de warming-up voor het Europese duel met PSV, mist in ieder geval de competitiewedstrijd tegen Hoffenheim van zondag.

4 uur geleden
Villa-trainer Emery ziet in Ajax 'historische en succesvolle club'

BIRMINGHAM (ANP) - Aston Villa-trainer Unai Emery kijkt uit naar de duels met Ajax in de Conference League van volgende maand. Volgens de Spaanse trainer is Ajax een club die nog altijd veel aanzien geniet. Hij vergelijkt de speelstijl met AZ.

4 uur geleden
PSV twijfelt over inzetbaarheid Boscagli tegen PEC Zwolle

EINDHOVEN (ANP) - Olivier Boscagli mist zaterdag mogelijk de uitwedstrijd van PSV tegen PEC Zwolle in de Eredivisie. De Franse verdediger viel dinsdagavond geblesseerd uit tijdens het thuisduel van de club uit Eindhoven met Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League (1-1).

7 uur geleden
Bayern-coach Tuchel voelt zich vrij door duidelijkheid over baan

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Bayern-trainer Thomas Tuchel voelt zich vrij nu er duidelijkheid is over zijn toekomst bij de Duitse recordkampioen. Deze week werd bekend dat Tuchel na dit seizoen vertrekt nu Bayern in een zware periode zit.

7 uur geleden