Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laatste Oekraïense bolwerk in regio Donetsk onder Russische druk

Laatste Oekraïense bolwerk in regio Donetsk onder Russische druk

KIEV (ANP/DPA) - Het laatste Oekraïense bolwerk in de regio Donetsk staat onder hevige druk van het Russische leger. De Russen proberen Bachmoet, Siversk en Soledar in te nemen, die steden vormen de laatste verdedigingslijn van Oekraïne voor het hoofdkwartier in Donetsk in Slovjansk-Kramatorsk.

"De vijand blijft Bachmoet aanvallen, de gevechten duren voort", aldus de Oekraïense legerleiding zaterdagochtend. Volgens Oekraïne wordt de stad nog van buitenaf bestookt, maar pro-Russische rebellen zeggen dat er al in de stad wordt gevochten. Beide verklaringen kunnen niet onafhankelijk worden geverifieerd.

De hevigste gevechten in het oosten van Oekraïne vinden nu plaats rond Bachmoet. Een belangrijke verkeerskruising wordt hevig beschoten door de Russen. Russische militairen staan ook aan de rand van Siversk en Soledar

Ook rond de stad Donetsk wordt nog hevig gevochten. Donetsk wordt sinds 2014 gecontroleerd door de pro-Russische rebellen, zij proberen het Oekraïense leger nog verder terug te dringen.

In het zuiden van het land hebben de Oekraïners de bovenhand. Daar moet het Russische leger in de verdediging in de regio rond Cherson.

Meer uit Buitenland

Oekraïense gouverneur: tientallen doden door Russische aanval

KIEV (ANP/RTR) - In de Oekraïense regio Dnjepropetrovsk zijn 21 mensen omgekomen door Russische beschietingen, meldt gouverneur Valentin Reznitsjenko. Bij de aanval in de nacht van dinsdag op woensdag zijn ook enkele tientallen mensen gewond geraakt.

8 minuten geleden
Grote brand in Cubaanse haven onder controle

MATANZAS (ANP) - De brandweer heeft een grote brand in olietanks in de haven van de Cubaanse stad Matanzas onder controle gekregen. Bij de brand zijn zeker een dode en 121 gewonden gevallen, 5000 mensen moesten worden geëvacueerd. Nog vijf mensen verkeren in kritieke toestand, terwijl veertien brandweerlieden worden vermist.

2 uur geleden
VN-Veiligheidsraad bespreekt situatie Oekraïense kerncentrale

N i e u w bericht, voegt installatie luchtafweer toe in 3e alinea

2 uur geleden
Witte dolfijn die in de Seine zwom is uit het water gehaald

PARIJS (ANP/AFP) - De witte dolfijn, of beloega, die zich al enkele dagen in een sluis in de Franse rivier de Seine bevindt, is in de nacht van dinsdag op woensdag uit het water gehaald. Daarmee is de eerste fase van de uitzonderlijke reddingsactie achter de rug.

2 uur geleden
FBI neemt telefoon Congreslid in beslag om bestorming Capitool

WASHINGTON (ANP/RTR) - FBI-agenten hebben dinsdag de mobiele telefoon van het Republikeinse lid van het Huis van Afgevaardigden Scott Perry in beslag genomen, meldt Perry zelf. Hij zei er niet bij waarom dit gebeurd is, maar erkende dat de FBI een gerechtelijk bevel voor de inbeslagname overlegde. Hij was niet te spreken over de confiscatie van zijn telefoon. "Mijn telefoon bevat informatie over mijn wetgevende en politieke activiteiten en persoonlijke gesprekken met mijn vrouw, familie, kiezers en vrienden. Dat is allemaal niet de zaak van de overheid", zei hij tegen Fox News.

4 uur geleden
Voor Zelenski is de oorlog pas voorbij als de Krim is heroverd

KIEV (ANP/DPA) - Volgens Volodimir Zelenski is de oorlog met Rusland pas geëindigd als het door Moskou in 2014 geannexeerde Oekraïense schiereiland de Krim, aan de Zwarte Zee, is bevrijd. Dat zei de Oekraïense president dinsdag in zijn dagelijkse videoboodschap. "De Krim is Oekraïens en we zullen het nooit opgeven."

6 uur geleden
Trump vraagt ​​om politieke donaties na huiszoeking door FBI

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump werft politieke donaties door de recente huiszoeking door de FBI van zijn huis in Florida in e-mails en sms'jes aan zijn supporters af te schilderen als een politiek gemotiveerde zet van de regering van president Joe Biden. "Ze proberen de Republikeinse Partij en mij opnieuw te stoppen", schreef Trump dinsdag in een van de e-mails om geld in te zamelen. "De wetteloosheid, politieke vervolging en heksenjacht moeten worden ontmaskerd en gestopt."

6 uur geleden