Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laatste Oekraïense bolwerk in regio Donetsk onder Russische druk

Laatste Oekraïense bolwerk in regio Donetsk onder Russische druk

KIEV (ANP/DPA) - Het laatste Oekraïense bolwerk in de regio Donetsk staat onder hevige druk van het Russische leger. De Russen proberen Bachmoet, Siversk en Soledar in te nemen, die steden vormen de laatste verdedigingslijn van Oekraïne voor het hoofdkwartier in Donetsk in Slovjansk-Kramatorsk.

"De vijand blijft Bachmoet aanvallen, de gevechten duren voort", aldus de Oekraïense legerleiding zaterdagochtend. Volgens Oekraïne wordt de stad nog van buitenaf bestookt, maar pro-Russische rebellen zeggen dat er al in de stad wordt gevochten. Beide verklaringen kunnen niet onafhankelijk worden geverifieerd.

De hevigste gevechten in het oosten van Oekraïne vinden nu plaats rond Bachmoet. Een belangrijke verkeerskruising wordt hevig beschoten door de Russen. Russische militairen staan ook aan de rand van Siversk en Soledar

Ook rond de stad Donetsk wordt nog hevig gevochten. Donetsk wordt sinds 2014 gecontroleerd door de pro-Russische rebellen, zij proberen het Oekraïense leger nog verder terug te dringen.

In het zuiden van het land hebben de Oekraïners de bovenhand. Daar moet het Russische leger in de verdediging in de regio rond Cherson.

Meer uit Buitenland

VN-chef: fossiele industrie moet de weg naar hernieuwbaar leiden

DOHA (ANP/RTR) - Bedrijven die nu nog gericht zijn op fossiele brandstoffen moeten de weg leiden naar hernieuwbare energie. Daartoe roept VN-chef António Guterres de sector op, bij de openingsceremonie van het jaarlijkse Doha Forum in de hoofdstad van Qatar.

9 minuten geleden
Intense gevechten in het zuiden van de Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Israëlische leger en de Palestijnse militante groepering Hamas zijn zondag verwikkeld in hevige gevechten in het zuiden van de Gazastrook, waar honderdduizenden mensen hun toevlucht hebben gezocht.

2 uur geleden
Taylor Swift-Tour brengt meer dan een miljard dollar op

LOS ANGELES (ANP) - De Eras Tour van Taylor Swift is de eerste tour in de geschiedenis die meer dan een miljard dollar opbrengt. Volgens de Britse krant The Mirror heeft de tour, die negen maanden geleden is begonnen, tot nu toe 1,04 miljard dollar opgeleverd. Dat is meer dan 950 miljoen euro.

7 uur geleden
Anatomy of a Fall wint beste film bij European Film Awards

BERLIJN (ANP) - Anatomy of a Fall heeft zaterdagavond de prijs voor beste film gewonnen bij de European Film Awards. De 36e uitreiking van de Europese filmprijzen vond plaats in Berlijn.

7 uur geleden
Veiligheidsadviseur Israël: 7000 Palestijnse militanten gedood

JERUZALEM (ANP/RTR/DPA) - Volgens de Israëlische veiligheidsadviseur zijn in de Gazastrook tot dusver zeker 7000 militanten gedood in de oorlog tegen Hamas. "Dat is een voorzichtige schatting", aldus Tzachi Hanegbi zaterdag in een interview op de tv-zender Channel 12. "Het zouden er best meer kunnen zijn, omdat we niet weten of er nog strijders onder ingestorte gebouwen en in tunnels liggen."

10 uur geleden
President Guyana stemt in met dialoog over grensconflict

CARACAS/GEORGETOWN (ANP/AFP) - De Venezolaanse regering heeft buurland Guyana voorgesteld een bijeenkomst "op hoog niveau" te houden om het conflict rond de olierijke grensregio Essequibo te bespreken. Volgens media in Georgetown heeft de Guyanese president Mohamed Irfaan Ali daarmee ingestemd. Een datum voor de top zal snel worden geprikt.

11 uur geleden
Klimaatactivisten vergroenen Canal Grande

VENETIË (ANP) - Klimaatactivisten hebben toegeslagen in Venetië door het water van het Canal Grande groen te kleuren. Dat gebeurde volgens het Italiaanse persbureau ANSA met een milieuvriendelijke, fluorescerende stof.

14 uur geleden