Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laatste geëvacueerde bewoners Lelystad mogen naar huis

Laatste geëvacueerde bewoners Lelystad mogen naar huis

LELYSTAD (ANP) - De bewoners van de ongeveer vijftig ontruimde woningen in de wijk Punter in de gemeente Lelystad die nog niet waren vrijgegeven, mogen naar huis. De brandweer meldt in de nacht van zondag op maandag dat de situatie veilig is. De woningen waren ontruimd vanwege een 'benzine-achtige stof' in het riool.

Zondagavond gaf de gemeente aan te verwachten dat alle bewoners rond middernacht weer naar huis zouden kunnen. Een groot deel van de wijk werd al eerder op de avond veilig verklaard door de brandweer. Wegens technische problemen met de doorspoeling van het riool werd de terugkeer van de laatste bewoners echter nog enkele uren uitgesteld. Rond 03.40 uur meldde de brandweer dat het incident onder controle was. Wel blijft de brandweer monitoren.

De woonwijk was sinds zaterdagavond het toneel van grootscheepse ontruimingen. Daartoe hadden de gemeente en de hulpdiensten uit voorzorg besloten, omdat in het riool een 'benzine-achtige stof' bleek te zitten. Om wat voor stof het precies gaat is nog altijd onduidelijk. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzoekt monsters uit het riool en komt volgens de gemeente uiterlijk dinsdag met uitkomsten.

Ook de Veiligheidsregio Flevoland "wacht met smart op de uitslag" van het RIVM. Meerdere mensen die al eerder terug naar huis mochten, hebben geklaagd over hoofdpijn. Bij sommige mensen hangt de lucht nog in de woning. De veiligheidsregio raadt hen aan het huis goed te ventileren. "Ook is het goed om putjes door te spoelen en de wc door te trekken, zodat alles uit het riool weggespoeld wordt", zegt een woordvoerder. Als mensen dan nog steeds last houden van hoofdpijn, wordt geadviseerd een huisarts te raadplegen.

Meer uit Binnenland

Tweede verdachte (33) opgepakt voor explosie Rockanje

HELLEVOETSLUIS (ANP) - De politie heeft een tweede verdachte opgepakt voor een explosie in Rockanje in de nacht van 29 op 30 april. De man van 33 jaar uit Hellevoetsluis is woensdag aangehouden en wordt vrijdag voorgeleid. Dinsdag is een 53-jarige man uit Hellevoetsluis opgepakt omdat hij mogelijk betrokken is bij de explosie. Meer aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten.

19 minuten geleden
Landal waarschuwt voor mogelijk lek gegevens 12.000 klanten

ZWOLLE (ANP) - Gegevens van ongeveer 12.000 mensen die onlangs hebben geboekt bij vakantieparken van Landal GreenParks zijn mogelijk in verkeerde handen gekomen. Het bedrijf is slachtoffer geworden van een hack bij software van MOVEit voor het versturen van bestanden. Daardoor konden cybercriminelen toegang krijgen tot namen en contactgegevens van gasten.

39 minuten geleden
A16 tussen Breda en België dicht vanwege brandende vrachtwagen

BREDA (ANP) - De A16 tussen Breda en de Belgische grens is bij Hazeldonk donderdagmiddag weer open. Eerder was de weg daar in beide richtingen dicht omdat er een vrachtwagen in brand stond, meldt de ANWB. Vanuit België is de weg nog wel dicht.

1 uur geleden
Natuurbrand op Leusderhei hindert verkeer op A28

UTRECHT (ANP) - Op de Leusderheide tussen Soesterberg en Oud-Leusden is donderdagmiddag een natuurbrand uitgebroken. De brandweer had het vuur na een uur blussen onder controle, meldt de veiligheidsregio Utrecht (VRU).

1 uur geleden
A5 richting Hoofddorp kort dicht door ongeluk met meerdere auto's

AMSTERDAM (ANP) - De A5 vanuit Hoofddorp was donderdagmiddag even dicht na een ongeval waarbij meerdere auto 's betrokken waren. Rijkswaterstaat meldde het ongeluk rond 14.30 uur. Een uur later werd de weg weer vrijgegeven.

1 uur geleden
Zorgverleners verdachte zaak-Gino: kunnen leed niet ongedaan maken

SITTARD-GELEEN (ANP) - De partijen die betrokken waren bij de zorg voor Donny M. (23) voordat hij de 9-jarige Limburgse Gino ontvoerde, misbruikte en vermoordde, zeggen dat ze het verdriet en het gedane leed niet ongedaan kunnen maken. Uit een onderzoek van Toezicht Sociaal Domein, een samenwerking van meerdere inspecties, bleek onder meer dat er niet goed is samengewerkt door de partijen. "We nemen de verbeterpunten uit het rapport ter harte", staat in een gezamenlijke verklaring.

1 uur geleden
Rotterdammer veroordeeld tot 5 jaar cel en tbs voor doden baby

ARNHEM (ANP) - De 23-jarige Rotterdammer Ruud S. is donderdag veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn zes maanden oude dochtertje Emily. Hij sneed op 17 juli vorig jaar haar hals door in de slaapkamer van een appartement aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois.

1 uur geleden