Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laatste deelnemers Roparun gefinisht op natte Coolsingel

Laatste deelnemers Roparun gefinisht op natte Coolsingel

ROTTERDAM (ANP) - De deelnemers aan de Roparun, een estafetteloop voor het goede doel, zijn maandag over de de finish op de Coolsingel in een regenachtig Rotterdam gekomen. Het eerste team, Team 32 Nieuwkuijk, finishte in de ochtend al. Aan het begin van de avond kwam ook de laatste groep, Team 172 Sanquin, over de eindstreep.

"We kijken terug op een prachtige editie. Het is prachtig om te zien dat alle deelnemers zich gezamenlijk inzetten voor één doel. De saamhorigheid onder de deelnemers en vrijwilligers is enorm waardevol. Eindelijk vond de finish na jaren weer plaats op de Coolsingel. Het magische gevoel van de finish op de Coolsingel is onbeschrijflijk. Ik ben ontzettend trots op alle deelnemers en vrijwilligers. De emotie, de strijd, de uitputting en de overwinning. Dit was wederom een Roparun van vele uitersten", zegt directeur Gerard Bakx in een reactie. "Ik denk dat iedereen vanavond voldaan zijn bed in kruipt"

Volgens een woordvoerder van Roparun zorgde de regen die tijdens het pinksterweekend over het land trok voor een extra obstakel voor de deelnemers. "De teams hebben het al zwaar en dit maakt het alleen maar zwaarder voor ze", zegt hij. Toch zijn er voor zover bekend geen teams die vanwege het slechte weer hebben opgegeven.

Startplaats

In totaal deden meer dan tweehonderd teams mee. De ongeveer 550 kilometer lange estafetteloop was zaterdag begonnen vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twenthe.

De 31e editie van de Roparun werd, net als vorig jaar, vanwege corona volledig in Nederland gelopen. Eerder kende de Roparun startplaatsen in Frankrijk en Duitsland. Het opgehaalde geld gaat naar het draaglijker maken van het leven van mensen met kanker. Sinds de eerste Roparun in 1992 is ongeveer 90 miljoen euro opgebracht. De eindopbrengst van dit jaar wordt over een paar weken bekendgemaakt.

Meer uit Binnenland

Tot 30 dagen cel en taakstraffen voor rellen in AZ-stadion

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft opnieuw zeven verdachten veroordeeld voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United. De politierechter legde celstraffen op tot dertig dagen, waarvan veertien dagen voorwaardelijk, in combinatie met taakstraffen tot 150 uur. Alle zeven verdachten kregen een locatieverbod opgelegd voor het AZ-stadion en de omgeving eromheen.

31 minuten geleden
Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

1 uur geleden
NVWA gaat extra letten op gevolgen hitte voor dieren

UTRECHT (ANP) - Vanwege de oplopende temperaturen de komende dagen, is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) extra alert op bescherming van dieren tegen hitte. De dienst herinnert vooraf alvast aan de aangescherpte regels voor zogeheten kalver-iglo's. Die bieden geen bescherming tegen hitte. Bij een temperatuur van 24 graden of meer is het verplicht om zulke verplaatsbare hokken in de schaduw te zetten.

1 uur geleden
Agent niet vervolgd voor raken baasjes bij doodschieten hond

HELMOND (ANP) - Een agent die in september vorig jaar in Helmond een hond doodschoot, waarbij de twee baasjes van de hond lichtgewond raakten, wordt niet vervolgd voor zijn actie. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten nadat uit onderzoek is gebleken dat het de agent niet te verwijten valt dat de twee hondeneigenaren werden geraakt. De ene liep een verwonding op aan de onderarm en de ander werd getroffen door een schampschot boven zijn oor.

2 uur geleden
Branche: prijs kinderopvang alleen omhoog als het niet anders kan

DEN HAAG (ANP) - Sommige kinderdagverblijven hebben besloten hun prijzen halverwege het jaar te verhogen. Ze doen dat omdat de lonen van medewerkers flink zijn gestegen en vanwege de hoge inflatie. "Je gaat de tarieven niet verhogen als het niet noodzakelijk is, want het kost veel werk. Je doet het alleen als het moet, als je bang bent dat je het misschien niet redt tot volgend jaar", zegt adjunct-directeur Asja Godthelp van Brancheorganisatie Kinderopvang naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws.

2 uur geleden
Twee weekenden verkeershinder op A10 door aanleg stiller asfalt

AMSTERDAM (ANP) - De A10 Noord bij Amsterdam is het laatste weekend van juni en het eerste weekend van juli dicht vanwege het aanbrengen van stiller asfalt. Weggebruikers worden omgeleid via de rest van de ring en moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot een uur, waarschuwt Rijkswaterstaat.

2 uur geleden
OM eist taakstraf tegen klimaatactivist A12 voor bijten agent

DEN HAAG (ANP) - Een klimaatactivist die een agent zou hebben gebeten bij zijn aanhouding tijdens de laatste blokkade van de A12 in Den Haag, is woensdag vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had vier dagen cel en een taakstraf van veertig uur geëist.

2 uur geleden