Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laatste dagen 2020 iets kouder met enkele buien

Laatste dagen 2020 iets kouder met enkele buien

HOUTEN (ANP) - Het wordt de laatste dagen van het jaar iets kouder dan de afgelopen week. Volgens Weeronline liggen de temperaturen overdag tussen de 3 en 6 graden en is in de nacht kans op vorst. Daarbij kunnen enkele lichte buien ontstaan. Tijdens de jaarwisseling is het een graad of 2.

De komende week wordt niet zo nat als de afgelopen dagen maar er kunnen wel enkele buien ontstaan. Over het algemeen is er ook vrij veel bewolking maar soms kan ook de zon even doorbreken.

Op oudejaarsdag is het overdag een graad of 4. Behalve wolkenvelden met een paar lichte buien zijn er korte momenten met zon. Er staat niet veel wind. In het binnenland staat een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten. Aan de kust is de wind westelijk en matig van kracht.

Tijdens de jaarwisseling is het overwegend droog en lokaal kan het een beetje regenen. Er staat weinig wind. Mede door het landelijke vuurwerkverbod zal het lang niet zo rokerig worden als afgelopen jaarwisseling, voorspelt het weerbureau. Daarbij wordt het niet echt windstil en door deze combinatie is de kans op zeer dichte vuurwerkmist erg klein. De temperatuur ligt dan rond een graad of 2 en de gevoelstemperatuur ligt iets onder nul. Zolang het droog blijft is het prima weer om even buiten te staan.

Meer uit Binnenland

Rover hoopt op reizigersvriendelijke acties in treinen

AMERSFOORT (ANP) - Reizigersvereniging Rover hoopt op reizigersvriendelijke acties in treinen, nu NS de vakbonden niet tegemoet is gekomen voor een nieuwe cao. De vakbonden hebben daarop aangekondigd te zullen actievoeren en dreigen ook met stakingen. "Staken is natuurlijk hun goed recht maar het gaat hier wel om een essentiƫle sector waar vele reizigers gebruik van maken. We hopen dat ze eruit komen voordat het zover komt", aldus Freek Bos, voorzitter van Rover.

4 uur geleden
Brandweer roept op om bermen met spoed te maaien

ARNHEM (ANP) - Brandweer Nederland roept alle gemeenten, Rijkswaterstaat en de provincies op om wegbermen in de buurt van natuurgebieden met spoed te maaien en het maaisel op te ruimen. Dat is nodig omdat het risico op natuurbranden op dit moment fors verhoogd is door de aanhoudende droogte. Bermbeheerders moeten ook losliggende takken en dor hout in de wegbermen opruimen.

6 uur geleden
Politie krijgt vier tips over zedendelict 7-jarig meisje Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De politie heeft vier tips ontvangen over een zedendelict waarbij een 7-jarig meisje begin augustus slachtoffer werd. Het delict vond plaats in het recreatiegebied De Heide in Heerenveen. De tips hebben nog niet geleid tot het aanhouden van een verdachte, meldt de politie vrijdag.

10 uur geleden
Meer dan 1500 mensen willen in geboortehuis Johan Cruijff wonen

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 1500 mensen hebben interesse in de woning in Amsterdam-Oost waar Johan Cruijff is opgegroeid. Volgens een woordvoerder van Ymere zijn er in totaal 1543 reacties binnengekomen op de sociale huurwoning van 62 vierkante meter in Betondorp. "Dat is ruim zeven keer meer dan gebruikelijk voor een huis als dit."

10 uur geleden
Onherstelbare natuurschade dreigt in Twente en Salland

ALMELO (ANP) - In Twente en een deel van Salland in Overijssel dreigt onherstelbare natuurschade te ontstaan door de droogte. Daarom heeft waterschap Vechtstromen vrijdag een sproeiverbod ingesteld voor de kwetsbare natuurgebieden en voor een zone van 200 meter rondom deze gebieden. Het schap kan op de hoge zandgronden geen water aanvoeren vanuit het IJsselmeer, zodat de natuur afhankelijk is van grondwater en regenval.

11 uur geleden
Eerste regionale hittegolf van het jaar een feit

HUPSEL (ANP) - De eerste regionale hittegolf van 2022 is een feit, meldt Weeronline. Om 11.30 uur werd het in Hupsel in de Achterhoek 30,1 graden en daarmee is aan de definitie van een hittegolf voldaan. De laatste regionale hittegolf dateert van half juni 2021, dat was in Limburg en delen van Brabant.

11 uur geleden
Steeds meer noodpompen om water in Nederland te verdelen

TIEL (ANP) - Waterbeheerders plaatsen steeds meer noodpompen langs rivieren en kanalen om te zorgen voor voldoende, liefst stromend water in het achterland. Door de droogte, de lage rivierwaterstanden en de hoge temperaturen vallen steeds meer beken, plassen en sloten droog. De natuur en landbouwers hebben daar ernstig onder te lijden.

11 uur geleden