Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laatste dag Russisch referendum over grondwetswijziging

Laatste dag Russisch referendum over grondwetswijziging

MOSKOU (ANP) - Russen kunnen woensdag nog stemmen in het referendum over de voorgestelde grondwetswijziging. Door die wijziging kan president Vladimir Poetin tot 2036 aan de macht blijven.

Poetin stelde de grondwetswijziging eerder dit jaar voor. Hoewel het hoger- en het lagerhuis snel instemden met het voorstel, wilde de president de mening van het volk horen. Voor dit referendum kon vanaf 25 juni worden gestemd. Woensdag is de officiƫle laatste stemdag, tevens voor velen een vrije dag.

Poetin liet onlangs weten dat hij nog niet zeker weet of hij langer aanblijft, mocht de wetswijziging worden aangenomen. Critici, zoals oppositielid Aleksej Navalni, beschuldigen Poetin ervan dat hij voor het leven wil regeren. Poetin is al sinds 1999 aan de macht.

De stembusgang stond gepland voor 22 april, maar werd verschoven vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. In de stembureaus zijn maatregelen genomen om te voorkomen dat mensen elkaar kunnen aansteken. Zo moeten mensen afstand houden en is er handalcohol aanwezig.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Peking pareert kritiek VS op aanspraken China in Zuid-Chinese Zee

PEKING (ANP) - China maakt bezwaar tegen de verklaring van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarin de VS de Chinese aanspraken in de Zuid-Chinese Zee verwerpen. De Chinezen noemen daarnaast de beschuldiging van de VS dat zij hun buren pesten "compleet ongegrond".

1 uur geleden
Rechter staat publicatie van boek van nicht Donald Trump toe

NEW YORK (ANP) - Het hooggerechtshof van New York heeft het tijdelijke verbod op het boek van Mary Trump, de nicht van president Trump, opgeheven. Daarmee kan het onthullende boek over de familie van de Amerikaanse president dinsdag verschijnen.

2 uur geleden
President Bolsonaro gaat bij negatieve test weer aan het werk

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft maandag gezegd dat hij zich "heel goed" voelt en weer aan het werk zal gaan als hij dinsdag een negatieve uitslag heeft bij de coronatest. Ook zei hij dat hij in isolatie zal blijven totdat hij coronavrij is.

2 uur geleden
Winkelend publiek moet in Engeland vanaf 24 juli mondkapje dragen

LONDEN (ANP) - De Britse regering stelt het dragen van een mondkapje in de winkel en supermarkt in Engeland vanaf 24 juli verplicht. Hiermee hoopt de regering van premier Boris Johnson een nieuwe verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, meldt het bureau van de premier.

4 uur geleden
Trump: ik heb een goede relatie met medisch topadviseur Fauci

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft benadrukt een prima relatie te hebben met zijn medische topadviseur Anthony Fauci. "Ik vind hem een erg aardige persoon, al ben ik het niet altijd met hem eens", zei de president na berichten dat het Witte Huis heeft geprobeerd Fauci via de media te ondermijnen.

6 uur geleden
'FBI moest deur Epstein-vertrouweling Maxwell openbreken'

NEW YORK (ANP/AFP) - Epstein-vertrouweling Ghislaine Maxwell weigerde mee te werken toen de FBI voor haar deur stond. Agenten moesten daardoor haar voordeur openbreken, zeggen aanklagers in rechtbankdocumenten.

7 uur geleden
'Latijns-Amerika meldt nu meer coronadoden dan Noord-Amerika'

SANTIAGO (ANP/RTR) - Het dodental door het coronavirus ligt in Latijns-Amerika voor het eerst hoger dan in Noord-Amerika. Persbureau Reuters becijferde dat Latijns-Amerikaanse landen samen 144.680 sterfgevallen hebben gemeld. Dat zijn er bijna 1000 meer dan in de Verenigde Staten en Canada.

7 uur geleden