Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laatste dag openstelling Soestdijk

Laatste dag openstelling Soestdijk

BAARN (ANP) - Paleis Soestdijk is deze zondag voor de laatste keer open voor het publiek. Het gaat alleen nog open bij speciale evenementen, zoals de Royal Run, het Open Monumentenweekend en de Royal Park-concerten in de Paleistuin.

Het paleis wordt de komende jaren opgeknapt en krijgt een nieuwe bestemming. De MeyerBergman Erfgoed Groep, die eigenaar is sinds eind 2017, wil het paleis en omliggende gebouwen volgens de website omvormen tot "dé landingsplek voor de Nederlandse industrie en innovatie". Ook moeten er huizen worden gebouwd op het terrein, maar daarover bestaat nog geen overeenstemming tussen de eigenaar enerzijds en de provincie en de gemeente Baarn anderzijds.

Soestdijk was het woonpaleis van koningin Juliana en prins Bernhard tot hun overlijden in 2004. Ze woonden er sinds 1937. Eind 2006 werden zowel het paleis als de tuinen tijdelijk opengesteld voor het publiek. Na een korte sluiting in 2011 bleek de belangstelling nog altijd zo groot, dat Soestdijk weer werd opengesteld.

Meer uit Binnenland

Explosie bij woning in Katwijk, geen gewonden

KATWIJK (ANP) - Bij een woning in Katwijk heeft in de nacht van woensdag op donderdag een explosie plaatsgevonden. Volgens de politie raakte de woning beschadigd. Er zijn geen gewonden. Wat de explosie rond 00.10 uur aan de Blekerij heeft veroorzaakt, wordt onderzocht. Ook de brandweer kwam vanwege de ontploffing ter plaatse.

1 uur geleden
Gewonde door explosie bij pand in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een pand aan de Cortenbachsingel in het zuidoosten van Rotterdam in de wijk Beverwaard is woensdagavond een explosief afgegaan. Een bewoner raakte lichtgewond, meldt de politie.

2 uur geleden
Marechaussee onderzoekt melding drugsgebruik militaire trainers

NEWCASTLE (ANP) - Vier Nederlandse militairen die in Engeland waren om Oekraïense militairen te trainen worden verdacht van het gebruik van cocaïne. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee na berichtgeving van De Telegraaf.

6 uur geleden
Heroïne en xtc bestemd voor Suriname ontdekt in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - De douane heeft eerder dit jaar in de haven van Vlissingen een partij drugs ontdekt die was bestemd voor een bedrijf in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het gaat om 15 kilo hasj, 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en 5223 xtc-pillen.

8 uur geleden
Scooterrijder omgekomen door verkeersongeval in Venlo

VENLO (ANP) - Een 20-jarige scooterrijder uit het Limburgse Tegelen is woensdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding in Venlo. Die gebeurde rond 16.45 uur op de Bloemartsweg. De scooterrijder overleed ter plaatse.

8 uur geleden
Tot 30 dagen cel en taakstraffen voor rellen in AZ-stadion

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft opnieuw zeven verdachten veroordeeld voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United. De politierechter legde celstraffen op tot dertig dagen, waarvan veertien dagen voorwaardelijk, in combinatie met taakstraffen tot 150 uur. Alle zeven verdachten kregen een locatieverbod opgelegd voor het AZ-stadion en de omgeving eromheen.

10 uur geleden
Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

10 uur geleden