Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laatste dag openstelling Soestdijk

Laatste dag openstelling Soestdijk

BAARN (ANP) - Paleis Soestdijk is deze zondag voor de laatste keer open voor het publiek. Het gaat alleen nog open bij speciale evenementen, zoals de Royal Run, het Open Monumentenweekend en de Royal Park-concerten in de Paleistuin.

Het paleis wordt de komende jaren opgeknapt en krijgt een nieuwe bestemming. De MeyerBergman Erfgoed Groep, die eigenaar is sinds eind 2017, wil het paleis en omliggende gebouwen volgens de website omvormen tot "dé landingsplek voor de Nederlandse industrie en innovatie". Ook moeten er huizen worden gebouwd op het terrein, maar daarover bestaat nog geen overeenstemming tussen de eigenaar enerzijds en de provincie en de gemeente Baarn anderzijds.

Soestdijk was het woonpaleis van koningin Juliana en prins Bernhard tot hun overlijden in 2004. Ze woonden er sinds 1937. Eind 2006 werden zowel het paleis als de tuinen tijdelijk opengesteld voor het publiek. Na een korte sluiting in 2011 bleek de belangstelling nog altijd zo groot, dat Soestdijk weer werd opengesteld.

Meer uit Binnenland

Geen vervolging doden wolf Wapse, OM wel kritisch op handelen

WESTERVELD (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat een aantal betrokkenen in de zaak van de doodgeschoten wolf in het Drentse Wapse niet vervolgen. De zaken tegen burgemeester Rikus Jager, de locoburgemeester, een man, zijn zoon en een politieagent worden geseponeerd. Dat heeft het OM donderdag bekendgemaakt. Wel is het OM kritisch op het handelen van betrokkenen.

34 minuten geleden
Kosten dumpen lachgascilinders mogelijk verrekend in afvalheffing

DEN HAAG (ANP) - Door het lachgasverbod dat op 1 januari 2023 van kracht werd komen veel lege lachgascilinders in de openbare ruimte en bij het restafval terecht. De rekening om dat probleem op te lossen komt op het bordje van gemeenten terecht en mogelijk ook bij burgers in de vorm van verhoogde afvalstoffenheffing. Dat schrijven onder meer de Nederlandse Vereniging voor Afval- en Reinigingsdiensten (NVRD) en afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden in aanloop naar een gesprek in de Tweede Kamer donderdag over het onderwerp.

2 uur geleden
Qbuzz: busverkeer weer op gang gekomen

AMERSFOORT (ANP) - Het busverkeer bij Qbuzz in Groningen en Drenthe is weer op gang gekomen, meldt een woordvoerder van de vervoerder. Eerder reden er geen bussen als gevolg van een storing in de communicatiesystemen.

3 uur geleden
Bussen Qbuzz rijden niet door storing communicatiesystemen

AMERSFOORT (ANP) - Door een storing in de communicatiesystemen rijden er geen bussen van Qbuzz, meldt de vervoerder. Het is niet bekend hoelang dit gaat duren.

3 uur geleden
Rapport: schril contrast opvang Oekraïners en andere vluchtelingen

STRAATSBURG (ANP) - Er is een schril contrast in Europa tussen de warme ontvangst van Oekraïense vluchtelingen en andere vluchtelingen die internationale bescherming verdienen. Dat stelt het laatste jaarverslag van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie (ECRI) vast.

5 uur geleden
Media: Russische schepen bespioneren infrastructuur in Noordzee

DEN HAAG (ANP) - Niet-militaire Russische schepen bespioneren pijpleidingen en kabels in de Noordzee en dat gebeurt op veel grotere schaal dan al bekend was. Dat schrijft het Belgische De Tijd op basis van onderzoek dat het samen met Follow the Money (FTM) heeft uitgevoerd.

6 uur geleden
Kamer ondervraagt bewindslieden voor het eerst in hoorzittingen

DEN HAAG (ANP) - Een primeur in de Tweede Kamer: beoogde bewindslieden worden in hoorzittingen ondervraagd. Kamerleden kunnen vragen stellen over de geschiktheid van de kandidaten die de coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB naar voren hebben geschoven als minister of staatssecretaris. Het is voor het eerst dat hoorzittingen worden gehouden, en niet iedereen is even enthousiast.

8 uur geleden