Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laatste dag Caribenreis koningspaar en Amalia is op Saba

Laatste dag Caribenreis koningspaar en Amalia is op Saba

PHILIPSBURG (ANP) - De laatste dag van de kennismakingsreis van prinses Amalia met het Caribisch deel van Nederland speelt zich af op Saba. Het koningspaar en de prinses vertrekken donderdagochtend vanaf Sint Maarten naar Saba, het kleinste eiland van de zes eilanden die bij Nederland horen.

Het bezoek aan Saba, een bijzondere gemeente met zo'n 2000 inwoners, staat onder meer in het teken van duurzame energie. Zo bezoeken de Oranjes elektriciteitsbedrijf Saba Electric Company, maar maken ze ook een wandeling door het dorp Windwardside, bezoeken ze een Johan Cruijff Court en krijgen ze te horen over het herstel van de zee-egel.

Saba is de zesde en laatste bestemming die het koningspaar en de prinses aandoen in het kader van de kennismaking van de 19-jarige Amalia. De afgelopen twee weken bezochten zij Bonaire, Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius. Donderdagavond volgt nog een persgesprek, waarbij aanwezige media uitgebreider hun vragen aan de Oranjes kunnen stellen. Daarna keert het koninklijk gezelschap weer huiswaarts.

Meer uit Binnenland

Jumbo roept stollen terug vanwege verkeerd etiket

VEGHEL (ANP) - Jumbo roept per direct een bepaald soort stol terug omdat op dat product een verkeerd etiket zit. Daarop staat niet vermeld dat in de stol de allergenen ei, melk en noten zitten. Dit kan een gevaar opleveren voor mensen die allergisch zijn voor ei, melk en/of noten.

20 minuten geleden
Gemeente Amsterdam gaat TikTok weren op werktelefoons

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam wil apps als TikTok weren van werktelefoons van ambtenaren. Dat schrijft verantwoordelijk wethouder Touria Meliani in een brief aan de gemeenteraad.

25 minuten geleden
Gemeente Amsterdam wil af van overlast toeristen: 'Stay Away'

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam wil af van de overlast van toeristen en begint daarom een campagne: Stay Away. De ontmoedigingscampagne maakt deel uit van het maatregelenpakket dat de gemeenteraad in december aannam.

37 minuten geleden
Kinderen vinden cocaïne bij basisschool en proeven ervan

TEGELEN (ANP) - Vier kinderen van een basisschool in Tegelen, gemeente Venlo, hebben vorige week een zakje met restjes cocaïne gevonden en er vervolgens van geproefd. Volgens een woordvoerster van de politie vonden ze het zakje met de restjes coke in de struiken net buiten de school. Op school zag een surveillerende medewerker de kinderen ervan proeven, greep in en haalde de politie erbij. De kinderen werden naar het ziekenhuis gebracht en konden niet veel later in goede gezondheid weer naar huis, bevestigde de woordvoerster van de politie berichtgeving in De Limburger dinsdag.

1 uur geleden
OM eist 4 jaar cel voor opruiing tegen complotdenker Micha Kat

DEN HAAG (ANP) - Complotdenker Micha Kat (59) hoorde dinsdag in de rechtbank in Den Haag een celstraf van vier jaar tegen zich eisen voor opruiing en bedreiging. In totaal wordt hij verdacht van zes gevallen van opruiing.

2 uur geleden
Beeld & Geluid opent condoleanceregister voor Wim de Bie

HILVERSUM (ANP) - Het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum heeft een condoleanceregister geopend voor Wim de Bie. In de lounge bij het Mediamuseum kunnen mensen een boodschap achterlaten voor de overleden cabaretier en schrijver (83).

2 uur geleden
Franse auteur Houellebecq verliest zaak over Nederlandse film

AMSTERDAM (ANP) - De beroemde Franse auteur Michel Houellebecq heeft opnieuw een rechtszaak tegen het Nederlandse kunstcollectief KIRAC verloren. KIRAC maakt een seksfilm met Houellebecq in de hoofdrol, maar de schrijver gaat niet meer akkoord met het vrijgeven van de beelden. De rechtbank in Amsterdam gaf de spraakmakende schrijver geen gelijk.

3 uur geleden