Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Laat afhalen bestelling eerste stap zijn naar heropenen winkels'

'Laat afhalen bestelling eerste stap zijn naar heropenen winkels'

ZEIST (ANP) - Het kunnen afhalen van bestellingen in winkels zou "geweldig" zijn, maar ook een opstapje naar het heropenen van winkels. Daarmee reageert winkeliersvereniging INretail op het bericht dat het kabinet de mogelijkheid tot afhalen bij winkels bekijkt. Winkeliers pleiten al sinds het begin van de tweede lockdown in december voor deze optie. "De nood is zo enorm hoog", zegt INretail.

"Hier hebben we dus ook vanaf het moment dat de lockdown eraan zat te komen op gewacht. Het afhalen van een bestellingen bij de winkeldeur, op afspraak en een afgesproken tijdstip, kan veilig en helpt ondernemers enorm. Laat dit dan ook de eerste stap zijn van een versneld regime om winkels weer open te krijgen", zegt een woordvoerder. Volgens INretail komen de besmettingen ook niet uit winkels.

INretail zegt verder met Economische Zaken een gesprek te hebben gehad, waarin het ministerie aangaf te kijken naar het afhalen van bestellingen. "Hoe eerder, hoe beter", benadrukt INretail, dat kleding- en schoenenwinkels vertegenwoordigt.

De Raad voor de Nederlandse Detailhandel (RDN), die onder meer drogisterijen, opticiens en bouwmarkten vertegenwoordigt, vindt ook dat afhalen winkels lucht kan geven. Ook kunnen winkeliers zo de voorraad uit de winkels verkopen, de bezorgdiensten ontlasten en het contact met klanten behouden. De RDN wijst er verder op dat eten afhalen al lang is toegestaan en geen besmettingen kent. In andere Europese landen mogen klanten al wel bestellingen ophalen bij winkels, aldus de raad.

Meer uit Binnenland

Eerste Kamer wil stikstoffonds voorlopig niet behandelen

DEN HAAG (ANP) - De Eerste Kamer wil het stikstoffonds niet meer behandelen, totdat er een nieuw kabinet is. Senator Saskia Kluit (GroenLinks-PvdA) meldde dinsdag tijdens een vergadering dat haar fractie een verzoek om het controversieel te verklaren zal steunen. Daarmee zijn ten minste 41 van de 75 senatoren voor het controversieel verklaren van het stikstoffonds.

20 minuten geleden
Rotterdam wil noodwet voor energieprojecten met stikstofuitstoot

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam roept het demissionaire kabinet op om met noodwetgeving te komen, zodat projecten die bijdragen aan de energietransitie kunnen doorgaan, ondanks de stikstof die vrijkomt bij de bouw. "Nieuwe projecten in de haven kunnen nu niet starten doordat er geen natuurvergunning is vanwege stikstofdepositie", schrijven twee wethouders dinsdag in een brandbrief.

33 minuten geleden
Kamer wil einde aan uitzonderingspositie voor Tata Steel

DEN HAAG (ANP) - Er moet een einde komen aan de uitzondering op uitstootregels voor Tata Steel, vindt de Tweede Kamer. Bijna de hele Kamer wil dat de regering "zo spoedig mogelijk" de Europese uitzondering terugdraait, zodat ook Tata Steel aan de geldende regels wordt gehouden.

59 minuten geleden
Rob Stenders stopt als zendermanager van Radio Veronica

AMSTERDAM (ANP) - Rob Stenders stopt als zendermanager bij Radio Veronica, maar blijft wel actief als presentator van zijn middagprogramma op de zender. Dat bevestigt een woordvoerder van nieuwe eigenaar Mediahuis na een bericht van Adformatie hierover.

1 uur geleden
Kamer wil verbod op 'onnodige medische ingrepen' in veehouderij

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil vanaf 1 januari 2025 een verbod op "onnodige medische ingrepen" bij dieren, zoals het afknippen van staarten bij biggen. Een meerderheid in de Tweede Kamer stemde dinsdag in met een voorstel hiertoe van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot.

1 uur geleden
Noordwijk wil onder voorwaarden 40 jonge asielzoekers opvangen

NOORDWIJK (ANP) - De Zuid-Hollandse gemeente Noordwijk is bereid om jonge asielzoekers op te vangen na een oproep van staatssecretaris Eric van der Burg, maar wel onder strenge voorwaarden. Er is plek voor maximaal veertig jongeren. Zij kunnen vier maanden blijven en geen dag langer, ook niet op een andere plek binnen de gemeente. Noordwijk wil dat er geen 'veiligelanders' worden opgevangen.

1 uur geleden
Tweede Kamer wil dat de import van kalfjes stopt

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat er een einde komt aan de import van kalfjes. Volgens het onlangs vertrokken PvdD-Kamerlid Leonie Vestering gaan de lange reizen met de "piepjonge kalfjes gepaard met ernstig dierenleed". Zij meldt ook dat het afgelopen halfjaar meer kalfjes uit Ierland zijn gehaald dan daarvoor.

1 uur geleden