Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laagste aantal coronapatiënten op de ic sinds oktober vorig jaar

Laagste aantal coronapatiënten op de ic sinds oktober vorig jaar

ZEIST (ANP) - Op intensive cares van de Nederlandse ziekenhuizen hebben sinds oktober vorig jaar niet zo weinig coronapatiënten gelegen als nu. Volgens de nieuwste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) liggen maandag 135 patiënten met Covid-19 op de ic's. Dat zijn er twintig minder dan een dag eerder.

Van de omikronvariant van het virus, die al maanden dominant is, was al langer bekend dat die mensen over het algemeen een stuk minder ziek maakt dan de deltavariant die daarvoor de overhand had. Sommige mensen belanden na infectie toch in het ziekenhuis, maar ic-opnames komen minder vaak voor.

Op verpleegafdelingen is het aantal coronapatiënten wel toegenomen. Per saldo kwamen er de afgelopen 24 uur 140 patiënten bij. Het totale aantal Covid-patiënten op verpleegafdelingen komt daarmee op 2051. Dit cijfer schommelt nu zo'n twee weken rond de 2000.

LCPS maakt in de cijfers geen onderscheid tussen mensen die zo ziek zijn van een corona-infectie dat ze in het ziekenhuis belanden en patiënten die om een andere reden waren opgenomen en toen positief testten op het virus. Beide groepen moeten geïsoleerd van anderen worden verzorgd, dus de druk op de zorg is gelijk, redeneert het centrum.

Meer uit Gezond

Mogelijk stapje in de bestrijding van de symptomen van ALS

AMSTERDAM (ANP) - De Europese medicijnwaakhond EMA geeft zijn fiat aan een middel dat de symptomen van amyotrofische laterale sclerose (ALS) bestrijdt. De gevolgen van de ziekte, die tot verlamming leidt en niet te genezen is, kunnen volgens het EMA in een aantal gevallen worden behandeld met Qalsody van Biogen Nederland B.V.

5 uur geleden
Chiropractoren zonder vergunning met röntgen in de weer

DEN HAAG (ANP) - Chiropractoren gebruiken nogal eens röntgentoestellen zonder dat ze daar een vergunning voor hebben, constateert de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). De 'krakers' mogen ze niet (meer) toepassen voordat ze dergelijke toestemming hebben gekregen.

1 dag geleden
AI spoort 40 procent meer poliepen in darmen op

NIJMEGEN (ANP) - Dankzij Artificial Intelligence (AI) ofwel kunstmatige intelligentie kan er 40 procent meer aan poliepen in de darmen worden opgespoord, zo heeft het Radboudumc in Nijmegen vastgesteld. Poliepen kunnen een voorloper zijn van kanker.

1 dag geleden
Ernst Kuipers duikt op bij universiteit in Singapore

DEN HAAG (ANP) - Ernst Kuipers, voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gaat per 1 mei aan de slag aan de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore. Dat heeft die universiteit donderdag bekendgemaakt. Een woordvoerder van D66 bevestigt dat dit zijn nieuwe baan is.

1 dag geleden
Verzuim door griep bereikt piek in januari

SON (ANP) - Het aantal nieuwe ziekmeldingen heeft in januari het hoogste punt van het griepseizoen tot nu toe bereikt, melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. In de eerste maand van het jaar kwam het aantal ziekmeldingen uit op 85 per 1000 medewerkers. In voorgaande maanden varieerde dit aantal van 55 in september tot 83 in november 2023. De stijging houdt verband met een toename in het aantal griepgevallen, maar volgens de arbodienst lijkt de piek inmiddels bereikt.

1 dag geleden
Ook Lidl roept koekjes terug

HUIZEN (ANP) - Ook de Lidl roept koekjes terug, omdat er mogelijk metaaldeeltjes in zitten. Het gaat om Sondey Triple chocolate en McEnnedy Nougatelli met de respectievelijke houdbaarheidsdata 12-12-2024 en 10-12-2024.

2 dagen geleden
Dijkstra niet in beroep om kinderhartchirurgie, koerst op akkoord

DEN HAAG (ANP) - Demissionair zorgminister Pia Dijkstra gaat niet in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechter, die een streep zette door een besluit om de kinderhartchirurgie te beperken tot twee centra. In plaats daarvan wil ze dat alle betrokken partijen afspraken maken over de kwaliteit en toegankelijkheid van deze hoogspecialistische zorg. Op de langere termijn ziet Dijkstra toch een vorm van concentratie voor zich, waarover een bestuurlijk akkoord moet worden gesloten.

2 dagen geleden